Prezentare generală a indicelui de sănătate a calității aerului din Hong Kong
Overview of Hong Kong's Air Quality Health Index

Posted on June 3rd 2015
Acțiune: aqicn.org/faq/2015-06-03/overview-of-hong-kongs-air-quality-health-index/ro/
Note: This the fith article of series on 'Worldwide Air Quality Scales'.

A trecut deja mult timp de când EPA din Hong Kong și-a actualizat standardul de indice de calitate a aerului de la indicele tradițional de poluare a aerului la așa-numitul indice de sănătate a calității aerului (AQHI), dar nu am avut niciodată o schimbare până acum pentru a avea o privire mai profundă asupra aceasta, ceea ce vom face în acest articol.

EPA din Hong Kong a făcut de fapt o muncă excelentă explicând modul în care este definit AQHI, iar informațiile de care aveți nevoie pentru a înțelege AQHI sunt disponibile pe site- ul lor . Cea mai evidentă simplificare este schimbarea indicelui tradițional 0-500 într-un nou interval simplificat 0-10 + , subdivizat în cinci categorii de risc pentru sănătate, după cum se arată mai jos:

LOW MODERATE HIGH VERY HIGH SERIOUS
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 10+

Dar, de fapt, există mult mai mult decât o simplificare a gamei: noul AQHI introduce, de asemenea, conceptul foarte inteligent de Risc suplimentar pentru sănătate (%AR) , care a fost definit inițial, în 2007, de o echipă de patru parteneri din Africa de Sud și mai întâi. folosit in Canada .


Spre deosebire de AQI tradițional pentru care AQI este definit ca maximul AQI-urilor individuale, AQH definește Riscul Creștet ( AR ) global ca suma riscului sporit de poluanți individuali ( IAR ). Ideea este, de exemplu, că dacă ambele niveluri de ozon (O 3 ) și de particule (PM 2,5 ) sunt ridicate, atunci riscul pentru sănătate este probabil de două ori mai mare decât dacă doar nivelul particulelor de materie ar fi ridicat. În cazul scalei tradiționale AQI, AQI nu ține cont de situația cu poluanți multipli, adică AQI este definit doar ca nivelul maxim al tuturor poluanților.

AQHI Augmented Risk = IAR ( NO2 ) + IAR ( SO2) + IAR ( O3 ) + max( IAR ( PM2.5 ), IAR ( PM10 ) )

Traditional AQI = max( IAQI ( PM2.5 ), IAQI ( PM10 ), IAQI ( O3 ), IAQI ( NO2 ), IAQI ( SO2 ) )

Riscul sporit de poluanți individuali ( IAR ) se bazează pe studii epidemiologice care utilizează statisticile de sănătate din Hong Kong și datele despre poluarea aerului. Aceștia funcționează prin definirea unui coeficient de corelație între nivelul poluanților și riscurile relative, care sunt măsurate prin internările în spital. Dar, deoarece graficele sunt adesea mult mai ușor de înțeles, punctele de întrerupere IAR sunt reprezentate pe graficul de mai jos:

Puține puncte interesante merită remarcate: în primul rând, aceasta este încă o dovadă a corelației epidimiologice între PM 10 și PM 2,5 - ceea ce înseamnă că pentru țările în care este disponibil doar PM 10 , este posibil să se deducă un PM 2,5 precum AQI - așa cum am explicat în acest articol. articol .

În al doilea rând, cel mai mare risc crescut pentru o concentrație echivalentă este ozonul. Deoarece modul în care se face studiul epidemiologic, cel mai probabil reflectă riscul datorat unei expuneri prelungite. Cu alte cuvinte, dacă se compară, atunci ar trebui să se facă cu standardul de ozon de 8 ore, mai degrabă decât cu standardul orar. Aceasta poate fi de fapt o problemă, deoarece recent ne-am actualizat sistemul la utilizarea AQI a ozonului turnat instantaneu pe oră, deoarece credem că este important pentru cetățeni, deoarece o decizie de sănătate este concentrațiile reale, și nu cea de acum 8 ore.

În sfârșit, în cazul în care un poluant nu este disponibil, atunci calculul nu mai este posibil. Din acest motiv, AQHI utilizează o medie rulantă de 3 ore, astfel încât, atunci când lipsește un poluant, acesta poate fi estimat ca medie în ultimele 2 ore. În plus, dacă lipsesc mai mult de o oră date despre poluare, atunci AQHI nu este raportat.

oOo

Deci, acum că conceptul din spatele AQHI este înțeles, ultimul pas este de a avea o comparație practică a valorilor raportate folosind scara tradițională AQI și noua scală AQHI, care se face în exemplul de mai jos folosind datele din ultimele 15 zile de la Stația Shanghai Jing'an (静安监测站).

De dragul unei comparații vizuale consistente, introducem o culoare intermediară pentru nivelurile moderate (3-6), după cum urmează:

0-3
3-4.5
4.5-6
6
7-10
10+

The visual comparison result speaks for itself, with AQHI reporting higher levels (

) than traditional AQI (
) when several pollutants are high at the same time (most of the time Ozone and PM2.5), and AQHI reporting low
when only one pollutant is high (happens when only PM2.5 is moderate
, but all other pollutants are low
). That means that no scale is better than any other one, but each scale is having their own strong points are reporting specific pollution event.

HK AQHI Standard

US AQI Standard

US Individual AQI



oOo

În concluzie, ceea ce este cel mai important este să ne amintim că fiecare scară are specificul său, iar cel mai important este să păstrăm diversitatea în scale: Începem să credem că a avea o singură scară unică ar putea să nu fie corect. soluție, iar acum lucrăm la o soluție globală care va permite utilizatorilor să aleagă scara care se potrivește cel mai bine nevoilor lor.

Faceți clic aici pentru a vedea toate întrebările frecvente
  • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
  • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
  • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
  • Despre măsurarea calității aerului și a poluării:

    Despre nivelurile de calitate a aerului

    -Valorile indicelui de calitate a aerului (AQI).Niveluri de îngrijorare pentru sănătate
    0 - 50BunCalitatea aerului este considerată satisfăcătoare, iar poluarea aerului prezintă un risc mic sau deloc
    51 -100ModeratCalitatea aerului este acceptabilă; cu toate acestea, pentru anumiți poluanți poate exista o îngrijorare moderată de sănătate pentru un număr foarte mic de persoane care sunt neobișnuit de sensibile la poluarea aerului.
    101-150Nesănătos pentru grupurile sensibileMembrii grupurilor sensibile pot avea efecte asupra sănătății. Este puțin probabil ca publicul larg să fie afectat.
    151-200NesănătosToată lumea poate începe să experimenteze efectele asupra sănătății; membrii grupurilor sensibile pot avea efecte mai grave asupra sănătății
    201-300Foarte NesănătoasăAvertismente de sănătate privind situațiile de urgență. Întreaga populație este mai probabil să fie afectată.
    300+RiscantAlertă de sănătate: toată lumea poate avea efecte mai grave asupra sănătății

    Pentru a afla mai multe despre calitatea aerului și poluare, consultați subiectul wikipedia pentru calitatea aerului sau ghidul airnow despre calitatea aerului și sănătatea dvs.

    Pentru sfaturi foarte utile de sănătate ale medicului doctor Richard Saint Cyr din Beijing, consultați blogul www.myhealthbeijing.com .


    Notificare privind utilizarea: Toate datele privind calitatea aerului sunt nevalide la momentul publicării și, datorită asigurării calității, aceste date pot fi modificate, fără notificare, în orice moment. Proiectul Index al calității aerului mondial a exercitat toate competențele și îngrijirea rezonabilă în compilarea conținutului acestor informații și în nici un caz Echipa de proiect pentru indexul calității aerului sau agenții săi sunt răspunzători în contract, delictuală sau în alt mod pentru orice pierdere, vătămare sau daună care rezultă direct sau indirect din furnizarea acestor date.



    Settings


    Language Settings:


    Temperature unit:
    Celcius