Overzicht van India's Nationale Luchtkwaliteitsindex
Overview of India's National Air Quality Index

Posted on May 15th 2015
Deel: aqicn.org/faq/2015-05-15/india-national-air-quality-index/nl/

Opmerking: op 8 januari 2016 is de AQI-schaal die wordt gebruikt in het World Air Quality Index-project voor alle stations in India bijgewerkt om beter af te stemmen op de Amerikaanse EPA-standaard (dit geldt niet voor de DPCC-stations in New Delhi die al gebruik maakten van de standaard Amerikaanse EPA-standaard).

Uit het onderstaande artikel kunt u begrijpen hoe u de conversie van de NAQI (India National Air Quality Index) naar de Amerikaanse EPA AQI uitvoert.


Flag of India
(Tiranga, तिरंगा)

De Indiase Central Pollution Control Board heeft onlangs, in april 2015, de publicatie aangekondigd van India's National Air Quality Index Standard ( NAQI ). Alle details over deze standaard zijn verkrijgbaar bij CPCB , wikipedia of in dit rapport van Indian Institute of Technology, Kanpur ( iitk.ac.in ).

Dit is eigenlijk een heel belangrijke stap voorwaarts in het wereldbewustzijn op het gebied van luchtkwaliteit, aangezien de luchtvervuiling in elk land zeer specifiek is voor het vervuilingstype van het land: bijvoorbeeld vanwege stof (op het Arabische schiereiland), vanwege transport (New Delhi) of topografie (Chili).

Voor meer informatie kunt u de blog van dokter Sarath Guttikunda op urbanemissions.info raadplegen, vooral deze uitstekende infographics voor New Delhi.

En het zal geen verrassing zijn dat de India National Air Quality Index Standard veel beter is aangepast aan het ‘ Aziatische stof ’, met AQI-waarden die veel hoger zijn dan de Amerikaanse EPA-norm voor significante fijnstofconcentraties (PM 10 en PM 2,5 ). De onderstaande grafieken geven een samenvatting van de vergeleken AQI voor PM10, PM2,5 en ozon (beweeg uw muis over de grafieken om de AQI-waarden voor elke schaal te zien).

(Merk op dat de ozonschaal wordt omgezet van µg/m 3 naar ppm, zoals uitgelegd in dit artikel )


--

Opmerking: Het interessante punt om op te merken is dat voor PM 2,5- vervuiling (die het grootste deel van de ergste vervuilende stof in India is, net als China en Azië in het algemeen), een AQI-waarde van 500 voor de Indiase NAQI gelijk is aan een AQI van 420 in India. de Amerikaanse EPA-standaard - Dit komt omdat de NAQI veel strenger is dan de Amerikaanse EPA, en dat is echt een goede zaak van de NAQI.

Het gevolg is dat, omdat de waarden op het Indian National Air Quality-portaal (gemaakt door iitk) zijn beperkt tot een maximum van 500, de geconverteerde AQI op het World Air Quality Index-project vervolgens wordt beperkt tot een maximum van 420. Merk op dat dit geldt alleen voor metingen van het nationale portaal - voor DPCC-stations in New Delhi worden de metingen geleverd als onbeperkte ruwe concentratie.


--

Range
- AQI
United States
- NAQI
India
0..50
Good
Good
50..100
Moderate
Satisfactory
100..150
Unhealthy for Sensitive Groups
Moderate
150..200
Unhealthy
200..250
Very Unhealthy
Poor
250..300
300..350
Hazardous
Very Poor
350..400
400..450
Severe
450..500

Historisch gezien werd de Amerikaanse EPA-standaard gebruikt in het World Air Quality Index-project voor het rapporteren van de realtime luchtkwaliteit over de hele wereld. Nadat we naar de AQI-schalen voor Latijns-Amerika hadden gekeken, realiseerden we ons dat wat onze wereld mooi maakt de diversiteit ervan is, en we zijn er nu van overtuigd dat het hebben van slechts één unieke schaal misschien niet de juiste oplossing voor iedereen is.

Om deze reden werken we nu aan een nieuwe functie waarmee gebruikers de AQI-schaal kunnen selecteren die het beste bij hun behoeften past, afhankelijk van waar ze zich in de wereld bevinden, maar ook afhankelijk van de gezondheidstoestand: bijvoorbeeld voor mensen bij astma of andere ademhalingsproblemen is er echt behoefte aan een extra veilige AQI-schaal.

Terwijl de selectiefunctie voor de AQI-schaal wordt ontwikkeld, zullen we nog steeds informatie over de luchtkwaliteit presenteren op basis van de Amerikaanse EPA-standaard. Dus als u enig verschil opmerkt tussen de waarden die zijn gepubliceerd in India's nieuwe National Air Quality Index System en het World Air Quality Index-project, dan is dit zeer waarschijnlijk de reden. Een andere reden is dat we ook het gebruik van de Instant Cast- rapportage promoten, maar het NAQI-rapportagesysteem van India lijkt dit al te gebruiken.




--

Note: Dit artikel maakt deel uit van een serie over wereldwijde luchtkwaliteitsschalen.

Voor meer informatie over specifieke landen of continenten verwijzen wij u naar deze artikelen:
Thailand en Maleisië
-
Indië
-
China
-
Hong Kong / Canada (Luchtkwaliteit Gezondheidsindex)
-
Zuid-Amerika
-
Australië
-
Québec en Montreal
-
Singapore
-
Polen
-
Indonesië
.

Voor informatie over het gebruikte 24-uursgemiddelde van ozon en fijnstof (PM 2.5 ), verwijzen wij u naar deze twee artikelen: Ground Ozone Index - PM 2.5 Instant Cast

Klik hier om alle FAQ-items te bekijken
  • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
  • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
  • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
  • Over de luchtkwaliteit- en vervuilingsmeting:

    Over de luchtkwaliteitsniveaus

    -Luchtkwaliteitsindex (AQI)-waardenNiveaus van gezondheidsproblemen
    0 - 50GoedLuchtkwaliteit wordt als bevredigend beschouwd en luchtverontreiniging vormt weinig of geen risico
    51 -100MatigLuchtkwaliteit is acceptabel; voor sommige verontreinigende stoffen kan er echter sprake zijn van een matige gezondheidsrisico voor een zeer klein aantal mensen dat ongewoon gevoelig is voor luchtvervuiling.
    101-150Ongezond voor gevoelige groepenLeden van gevoelige groepen kunnen gezondheidseffecten ervaren. Het grote publiek zal waarschijnlijk niet worden beïnvloed.
    151-200OngezondIedereen kan gezondheidseffecten ervaren; leden van gevoelige groepen kunnen ernstiger gezondheidseffecten ervaren
    201-300Zeer OngezondeGezondheidswaarschuwingen voor noodomstandigheden. De volledige populatie is mogelijk getroffen.
    300+gevaarlijkGezondheidswaarschuwing: iedereen kan ernstigere gezondheidseffecten ervaren

    Als u meer wilt weten over luchtkwaliteit en vervuiling, raadpleegt u het Wikipedia-onderwerp Luchtkwaliteit of de airnow-gids voor luchtkwaliteit en uw gezondheid .

    Voor zeer nuttige gezondheidsadviezen van de Beijing-arts Richard Saint Cyr MD, kijk op de blog www.myhealthbeijing.com .


    Gebruiksmelding: Alle gegevens van de luchtkwaliteit zijn niet-gevalideerd op het moment van publicatie en als gevolg van kwaliteitsborging kunnen deze gegevens op elk gewenst moment zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Het World Air Quality Index -project heeft alle redelijke vaardigheid en zorg besteed aan het samenstellen van de inhoud van deze informatie en onder geen enkele voorwaarde zal de World Air Quality Index projectteam of zijn agenten zijn aansprakelijk in contract, onrechtmatige daad of anderszins voor enig verlies, letsel of schade die direct of indirect voortvloeit uit de levering van deze gegevens.



    Settings


    Language Settings:


    Temperature unit:
    Celcius