Επισκόπηση του Εθνικού Δείκτη Ποιότητας Αέρα της Ινδίας
Overview of India's National Air Quality Index

Posted on May 15th 2015
Μερίδιο: aqicn.org/faq/2015-05-15/india-national-air-quality-index/el/

Σημείωση: Στις 8 Ιανουαρίου 2016, η κλίμακα AQI που χρησιμοποιείται στο έργο World Air Quality Index για όλους τους σταθμούς στην Ινδία έχει ενημερωθεί για να ευθυγραμμιστεί καλύτερα με το πρότυπο EPA των ΗΠΑ (Αυτό δεν ισχύει για τους σταθμούς DPCC στο Νέο Δελχί που χρησιμοποιούσαν ήδη το πρότυπο US EPA Standard).

Από το παρακάτω άρθρο, μπορείτε να καταλάβετε πώς γίνεται η μετατροπή από το NAQI (India National Air Quality Index) στο US EPA AQI.


Flag of India
(Tiranga, तिरंगा)

Το Ινδικό Κεντρικό Συμβούλιο Ελέγχου Ρύπανσης ανακοίνωσε πρόσφατα, τον Απρίλιο του 2015, τη δημοσίευση του Εθνικού Προτύπου Δείκτης Ποιότητας Αέρα της Ινδίας ( NAQI ). Όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το πρότυπο είναι διαθέσιμες από το CPCB , τη wikipedia ή από αυτήν την αναφορά από το Indian Institute of Technology, Kanpur ( iitk.ac.in ).

Αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην παγκόσμια ευαισθητοποίηση για την ποιότητα του αέρα, καθώς η ατμοσφαιρική ρύπανση σε κάθε χώρα είναι πολύ συγκεκριμένη για τον τύπο ρύπανσης της χώρας: Για παράδειγμα λόγω της σκόνης (στην Αραβική Χερσόνησο), λόγω των μεταφορών (Νέο Δελχί) ή τοπογραφία (Χιλή).

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ανατρέξετε στο blog του γιατρού Sarath Guttikunda στο urbanemissions.info , ειδικά σε αυτό το εξαιρετικό infographics για το Νέο Δελχί.

Και χωρίς έκπληξη, το πρότυπο India National Air Quality Index Standard είναι πολύ πιο προσαρμοσμένο στην " Asia Dust ", με τιμές AQI πολύ υψηλότερες από το πρότυπο EPA των ΗΠΑ για σημαντικές συγκεντρώσεις σωματιδίων (PM 10 και PM 2,5 ). Τα παρακάτω γραφήματα συνοψίζουν το συγκριτικό AQI για PM10, PM2,5 και Όζον (απλώς μετακινήστε το ποντίκι σας στα γραφήματα για να δείτε τις τιμές AQI για κάθε κλίμακα).

(Σημειώστε ότι η κλίμακα του όζοντος μετατρέπεται από μg/m 3 σε ppm, όπως εξηγείται σε αυτό το άρθρο )


--

Σημείωση: Το ενδιαφέρον σημείο που πρέπει να παρατηρήσετε είναι ότι για τη ρύπανση PM 2,5 (που είναι ο μεγαλύτερος από τους χειρότερους ρύπους στην Ινδία, όπως η Κίνα και η Ασία γενικά), μια τιμή AQI 500 για το NAQI της Ινδίας είναι ισοδύναμη με ένα AQI 420 in το πρότυπο EPA των ΗΠΑ - Αυτό οφείλεται στο ότι το NAQI είναι πολύ πιο αυστηρό από το US EPA, και αυτό είναι πραγματικά καλό για το NAQI.

Η συνέπεια είναι ότι επειδή οι τιμές που παρέχονται στην πύλη Indian National Air Quality (που έγινε από την iitk) περιορίζονται στο μέγιστο 500, το μετατρεπόμενο AQI στο έργο World Air Quality Index περιορίζεται στη συνέχεια στο μέγιστο 420. Σημειώστε ότι Αυτό ισχύει μόνο για μετρήσεις από την Εθνική πύλη - για τους σταθμούς DPCC του Νέου Δελχί, οι μετρήσεις παρέχονται ως ακατέργαστη συγκέντρωση χωρίς καπάκι.


--

Range
- AQI
United States
- NAQI
India
0..50
Good
Good
50..100
Moderate
Satisfactory
100..150
Unhealthy for Sensitive Groups
Moderate
150..200
Unhealthy
200..250
Very Unhealthy
Poor
250..300
300..350
Hazardous
Very Poor
350..400
400..450
Severe
450..500

Ιστορικά, το πρότυπο EPA των ΗΠΑ έχει χρησιμοποιηθεί στο έργο World Air Quality Index για την αναφορά της ποιότητας του αέρα σε πραγματικό χρόνο σε όλο τον κόσμο. Αφού εξετάσαμε τις κλίμακες AQI για τη Λατινική Αμερική , συνειδητοποιήσαμε ότι αυτό που κάνει τον κόσμο μας όμορφο είναι η ποικιλομορφία του και πλέον είμαστε πεπεισμένοι ότι η ύπαρξη μόνο μιας μοναδικής κλίμακας μπορεί να μην είναι η σωστή λύση για όλους.

Για το λόγο αυτό, εργαζόμαστε τώρα σε μια νέα δυνατότητα που θα επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν την κλίμακα AQI που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους, ανάλογα με το πού βρίσκονται στον κόσμο, αλλά και ανάλογα με την κατάσταση υγείας: Για παράδειγμα, για άτομα με άσθμα ή άλλα αναπνευστικά προβλήματα, υπάρχει πραγματική ανάγκη για μια επιπλέον ασφαλή κλίμακα AQI.

Ενώ αναπτύσσεται η δυνατότητα επιλογής κλίμακας AQI, θα συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε τις πληροφορίες για την ποιότητα του αέρα με βάση το πρότυπο EPA των ΗΠΑ. Επομένως, αν παρατηρήσετε κάποια διαφορά μεταξύ των τιμών που δημοσιεύονται στο νέο Εθνικό Σύστημα Δείκτης Ποιότητας Αέρα της Ινδίας και στο έργο Παγκόσμιος Δείκτης Ποιότητας Αέρα, αυτός είναι πολύ πιθανός ο λόγος. Ένας άλλος λόγος είναι ότι προωθούμε επίσης τη χρήση της αναφοράς Instant Cast - αλλά το σύστημα αναφοράς NAQI της Ινδίας φαίνεται ότι το χρησιμοποιεί ήδη.




--

Note: Αυτό το άρθρο είναι μέρος μιας σειράς για τις παγκόσμιες κλίμακες ποιότητας αέρα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένες χώρες ή ήπειρο, ανατρέξτε σε αυτά τα άρθρα:
Ταϊλάνδη και Μαλυσία
-
Ινδία
-
China
-
Χονγκ Κονγκ / Καναδάς (Δείκτης υγείας ποιότητας αέρα)
-
νότια Αμερική
-
Αυστραλία
-
Κεμπέκ και Μόντρεαλ
-
Σιγκαπούρη
-
Πολωνία
-
Ινδονησία
.

Για πληροφορίες σχετικά με τον μέσο όρο χρήσης 24 ωρών ή το Όζον και τα Σωματίδια (PM 2,5 ), ανατρέξτε σε αυτά τα δύο άρθρα: Επίγειος δείκτης όζοντος - PM 2,5 Instant Cast

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε όλες τις συμμετοχές σε συχνές ερωτήσεις
  • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
  • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
  • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
  • Σχετικά με τη μέτρηση της ποιότητας του αέρα και της ρύπανσης:

    Σχετικά με τα επίπεδα ποιότητας αέρα

    -Τιμές του δείκτη ποιότητας αέρα (AQI).Επίπεδα ανησυχίας για την υγεία
    0 - 50ΚαλόςΗ ποιότητα του αέρα θεωρείται ικανοποιητική και η ατμοσφαιρική ρύπανση παρουσιάζει μικρό ή καθόλου κίνδυνο
    51 -100ΜέτριοςΗ ποιότητα του αέρα είναι αποδεκτή. Ωστόσο, για ορισμένους ρύπους μπορεί να υπάρχει μέτρια ανησυχία για την υγεία για ένα πολύ μικρό αριθμό ατόμων που είναι ασυνήθιστα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση.
    101-150Ανθυγιεινό για ευαίσθητες ομάδεςΤα μέλη ευαίσθητων ομάδων ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις στην υγεία. Το ευρύ κοινό δεν είναι πιθανό να επηρεαστεί.
    151-200ΑνθυγιεινόςΟ καθένας μπορεί να αρχίσει να αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις στην υγεία. τα μέλη ευαίσθητων ομάδων ενδέχεται να έχουν πιο σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία
    201-300Πολύ ΑνθυγιεινόΠροειδοποιήσεις για την υγεία σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Όλος ο πληθυσμός είναι πολύ πιθανόν να επηρεαστεί.
    300+ΕπικίνδυνοςΠροειδοποίηση για την υγεία: Όλοι μπορεί να έχουν πιο σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία

    Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ποιότητα του αέρα και τη ρύπανση, ανατρέξτε στο θέμα της wikipedia για την ποιότητα του αέρα ή στον οδηγό airnow για την ποιότητα του αέρα και την υγεία σας .

    Για πολύ χρήσιμες συμβουλές υγείας του γιατρού του Πεκίνου Richard Saint Cyr MD, ανατρέξτε στο ιστολόγιο www.myhealthbeijing.com .


    Ειδοποίηση χρήσης: Όλα τα δεδομένα για την ποιότητα του αέρα δεν έχουν εγκριθεί κατά τη στιγμή της δημοσίευσης και, λόγω της διασφάλισης της ποιότητας, τα δεδομένα αυτά μπορούν να τροποποιηθούν χωρίς προειδοποίηση ανά πάσα στιγμή. Το έργο Παγκόσμιο Δείκτη Ποιότητας του Αερίου έχει ασκήσει όλες τις εύλογες δεξιότητες και φροντίδα κατά την κατάρτιση του περιεχομένου αυτών των πληροφοριών και σε καμία περίπτωση το Ομάδα Παγκόσμιας Ποιότητας Αέριας Ποιότητας ή οι αντιπρόσωποί της είναι υπεύθυνοι για συμβόλαιο, αδικοπραξία ή άλλως για τυχόν απώλειες, τραυματισμούς ή ζημίες που προκύπτουν άμεσα ή έμμεσα από την παροχή αυτών των δεδομένων.



    Settings


    Language Settings:


    Temperature unit:
    Celcius