Update van de Ground Ozone Air Quality Index met Instant Cast
Ground Ozone Air Quality Index update with Instant Cast

Posted on May 18th 2015
Deel: aqicn.org/faq/2015-05-18/ground-ozone-air-quality-index-update-with-instant-cast/nl/

(Attribution: Houston Clean Air Network )

De berekening van de Ozone Air Quality Index op de grond is zojuist bijgewerkt om het Instant Cast-concept te volgen, dwz om de vervuiling nu te rapporteren in plaats van de vervuiling van de voorgaande uren. Voor meer informatie over de Instant Cast verwijzen wij u naar dit artikel .

Bij de berekening van de ozonindex wordt nu gebruik gemaakt van de uurlijkse aflezing, in plaats van het voorgaande 8-uurgemiddelde, maar wordt nog steeds dezelfde 8-uur AQI-breekpuntformule toegepast voor een AQI onder de 100. De vorige procedure voor het berekenen van de 8-uurgemiddelde concentraties wordt niet gebruikt meer voor directe rapportage. Boven AQI 100 worden de normale ozonbreekpunten van 1 uur gebruikt (terwijl voorheen de AQI boven 100 werd gedefinieerd als het maximum van de metingen na 1 uur en 8 uur).


De grafiek aan de rechterkant geeft een overzicht van de gebruikte breekpunten. De groene lijn komt overeen met de "Ozone Instant Cast"-breekpunten die worden gebruikt in het World Air Quality Index-project

Index Values
Color coding
AQI Category1-hour
breakpoints
(ppm)
8-hours
breakpoints
(ppm)
8-hours breakpoints
proposed new
standard from US EPA
0 - 50
Good-0 - 600 - 50
51 - 100
Moderate-60 - 7550 - 65
101 – 150
Unhealthy
for Sensitive Groups
125 - 16575 – 9565 - 85
151 – 200
Unhealthy165 - 20595 – 11585 - 105
201 – 300
Very Unhealthy205 - 405115 – 375105 - 200
301 – 500
Hazardous405 - 505--

De Amerikaanse EPA EPA stelt voor om de National Ambient Air Quality Standards (NAAQS) voor ozon op leefniveau te versterken, gebaseerd op uitgebreid wetenschappelijk bewijs over de effecten van ozon ( meer informatie ). Deze nieuwe standaard (grijs weergegeven in de bovenstaande grafiek) geldt alleen voor gemiddelde breekpunten over 8 uur, en aangezien deze nog niet is goedgekeurd, wordt deze niet gebruikt voor de "Ozone Instant Cast"-breekpunten.

oOo

Voor degenen die geïnteresseerd zijn om te begrijpen hoe deze schaal zich verhoudt tot de schaal die door andere landen wordt gebruikt, is het eerste belangrijke punt om op te letten dat de concentratie-eenheid die voor de schalen wordt gebruikt, kan variëren: Voor de Amerikaanse EPA worden de ozonconcentraties uitgedrukt in ppm (deeltjes per miljoen), terwijl dit voor veel andere landen, waaronder India en China, wordt uitgedrukt in µg/m 3 ;

Daarom is de eerste stap bij het vergelijken van de schalen het gebruik van een primaire concentratie-eenheid. In dit geval wordt ppm als primaire eenheid aangehouden. De conversie van µg/m 3 ; is enigszins eenvoudig en bestaat uit het vermenigvuldigen van het aantal deeltjes met de molecuulmassa van de ozon maal de dichtheid van de lucht.

De dichtheid van lucht is afhankelijk van de omgevingstemperatuur en atmosferische druk, maar ter vereenvoudiging wordt er uitgegaan van een algemene aanname van een omgevingstemperatuur van 25 graden Celsius en een atmosferische druk. Onder die omstandigheden wordt voor de conversie de volgende formule gebruikt:

Ozone Concentration (ppb) = 2.1414 x Ozone Concentration (µg/m3)

De schalen kunnen nu worden vergeleken op dezelfde ppm-schaal, en de twee onderstaande grafieken tonen de respectievelijke schalen voor 8 uur en 1 uur. Dus nogmaals, zoals al vele malen eerder is gezien, zijn de weegschalen die buiten de VS worden gebruikt feitelijk veel veiliger dan die in de VS!Klik hier om alle FAQ-items te bekijken
 • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
 • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
 • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
 • Over de luchtkwaliteit- en vervuilingsmeting:

  Over de luchtkwaliteitsniveaus

  -Luchtkwaliteitsindex (AQI)-waardenNiveaus van gezondheidsproblemen
  0 - 50GoedLuchtkwaliteit wordt als bevredigend beschouwd en luchtverontreiniging vormt weinig of geen risico
  51 -100MatigLuchtkwaliteit is acceptabel; voor sommige verontreinigende stoffen kan er echter sprake zijn van een matige gezondheidsrisico voor een zeer klein aantal mensen dat ongewoon gevoelig is voor luchtvervuiling.
  101-150Ongezond voor gevoelige groepenLeden van gevoelige groepen kunnen gezondheidseffecten ervaren. Het grote publiek zal waarschijnlijk niet worden beïnvloed.
  151-200OngezondIedereen kan gezondheidseffecten ervaren; leden van gevoelige groepen kunnen ernstiger gezondheidseffecten ervaren
  201-300Zeer OngezondeGezondheidswaarschuwingen voor noodomstandigheden. De volledige populatie is mogelijk getroffen.
  300+gevaarlijkGezondheidswaarschuwing: iedereen kan ernstigere gezondheidseffecten ervaren

  Als u meer wilt weten over luchtkwaliteit en vervuiling, raadpleegt u het Wikipedia-onderwerp Luchtkwaliteit of de airnow-gids voor luchtkwaliteit en uw gezondheid .

  Voor zeer nuttige gezondheidsadviezen van de Beijing-arts Richard Saint Cyr MD, kijk op de blog www.myhealthbeijing.com .


  Gebruiksmelding: Alle gegevens van de luchtkwaliteit zijn niet-gevalideerd op het moment van publicatie en als gevolg van kwaliteitsborging kunnen deze gegevens op elk gewenst moment zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Het World Air Quality Index -project heeft alle redelijke vaardigheid en zorg besteed aan het samenstellen van de inhoud van deze informatie en onder geen enkele voorwaarde zal de World Air Quality Index projectteam of zijn agenten zijn aansprakelijk in contract, onrechtmatige daad of anderszins voor enig verlies, letsel of schade die direct of indirect voortvloeit uit de levering van deze gegevens.  Settings


  Language Settings:


  Temperature unit:
  Celcius