Prezentare generală a Indicele național al calității aerului din India
Overview of India's National Air Quality Index

Posted on May 15th 2015
Acțiune: aqicn.org/faq/2015-05-15/india-national-air-quality-index/ro/

Notă: Pe 8 ianuarie 2016, scala AQI utilizată în proiectul World Air Quality Index pentru toate stațiile din India a fost actualizată pentru a se alinia mai bine cu standardul US EPA (Acest lucru nu se aplică stațiilor DPCC din New Delhi care utilizau deja standard US EPA Standard).

Din articolul de mai jos, puteți înțelege cum se face conversia de la NAQI (India National Air Quality Index) la US EPA AQI.


Flag of India
(Tiranga, तिरंगा)

Consiliul Central pentru Controlul Poluării din India a anunțat recent, în aprilie 2015, publicarea Standardului Național al Indicii Calității Aerului din India ( NAQI ). Toate detaliile despre acest standard sunt disponibile de la CPCB , wikipedia sau din acest raport de la Institutul Indian de Tehnologie, Kanpur ( iitk.ac.in ).

Acesta este de fapt un pas foarte important înainte în conștientizarea mondială a calității aerului, deoarece poluarea aerului din fiecare țară este foarte specifică tipului de poluare al țării: De exemplu, din cauza prafului (în Peninsula Arabică), din cauza transportului (New Delhi) sau topografie (Chile).

Pentru mai multe informații, puteți consulta blogul doctorului Sarath Guttikunda pe urbanemissions.info , în special această infografică excelentă pentru New Delhi.

Și fără surpriză, Standardul Indiei Național al Calității Aerului din India este mult mai adaptat la „ Praful Asiatic ”, cu valori AQI mult mai mari decât standardul US EPA pentru concentrații semnificative de particule (PM 10 și PM 2,5 ). Graficele de mai jos rezumă AQI-ul comparat pentru PM10, PM2,5 și ozon (doar mișcați mouse-ul pe grafice pentru a vedea valorile AQI pentru fiecare scară).

(Rețineți că scara de ozon este convertită de la µg/m 3 la ppm, așa cum este explicat în acest articol )


--

Notă: Punctul interesant de observat este că, pentru poluarea cu PM 2,5 (care este cel mai mare poluant din India, la fel ca China și Asia în general), o valoare AQI de 500 pentru India NAQI este echivalentă cu un AQI de 420 în Standardul US EPA - Acest lucru se datorează faptului că NAQI este mult mai strict decât US EPA și acesta este într-adevăr un lucru bun despre NAQI.

Consecința este că, deoarece valorile furnizate pe portalul Indian National Air Quality (realizat de iitk) sunt limitate la maximum 500, IQA convertit pe proiectul World Air Quality Index este ulterior limitat la maximum 420. Rețineți că acest lucru se aplică numai pentru citirile de pe portalul național - pentru stațiile DPCC din New Delhi, citirile sunt furnizate ca concentrație brută nelimitată.


--

Range
- AQI
United States
- NAQI
India
0..50
Good
Good
50..100
Moderate
Satisfactory
100..150
Unhealthy for Sensitive Groups
Moderate
150..200
Unhealthy
200..250
Very Unhealthy
Poor
250..300
300..350
Hazardous
Very Poor
350..400
400..450
Severe
450..500

Din punct de vedere istoric, standardul US EPA a fost utilizat în proiectul World Air Quality Index pentru raportarea în timp real a calității aerului în întreaga lume. După ce ne-am uitat la scalele AQI pentru America Latină , am realizat că ceea ce face lumea noastră frumoasă este diversitatea ei și acum suntem convinși că a avea o singură scară unică ar putea să nu fie soluția potrivită pentru toți.

Din acest motiv, lucrăm acum la o nouă caracteristică care va permite utilizatorilor să aleagă scala AQI care se potrivește cel mai bine nevoilor lor, în funcție de locul în care se află în lume, dar și în funcție de starea de sănătate: De exemplu, pentru oameni cu astm sau alte probleme respiratorii, există o nevoie reală de o scală AQI suplimentară sigură.

În timp ce funcția de selecție a scalei AQI este în curs de dezvoltare, vom prezenta în continuare informațiile privind calitatea aerului pe baza standardului US EPA. Deci, dacă observați vreo diferență între valorile publicate în noul Sistem național de indice al calității aerului din India și proiectul World Air Quality Index, acesta este foarte probabil motivul. Un alt motiv este că promovăm și utilizarea raportării Instant Cast - dar sistemul de raportare NAQI din India pare să îl folosească deja.




--

Note: Acest articol face parte dintr-o serie de scale de calitate a aerului la nivel mondial.

Pentru mai multe informații despre anumite țări sau continent, vă rugăm să consultați acele articole:
Thailanda și Malysia
-
India
-
China
-
Hong Kong / Canada (Indice de sănătate a calității aerului)
-
America de Sud
-
Australia
-
Quebec și Montreal
-
Singapore
-
Polonia
-
Indonezia
.

Pentru informații despre media de 24 de ore utilizată sau despre ozon și particule (PM 2,5 ), vă rugăm să consultați aceste două articole: Ground Ozone Index - PM 2.5 Instant Cast

Faceți clic aici pentru a vedea toate intrările de întrebări frecvente
  • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
  • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
  • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
  • Despre măsurarea calității aerului și a poluării:

    Despre nivelurile de calitate a aerului

    -Valorile indicelui de calitate a aerului (AQI).Niveluri de îngrijorare pentru sănătate
    0 - 50BunCalitatea aerului este considerată satisfăcătoare, iar poluarea aerului prezintă un risc mic sau deloc
    51 -100ModeratCalitatea aerului este acceptabilă; cu toate acestea, pentru anumiți poluanți poate exista o îngrijorare moderată de sănătate pentru un număr foarte mic de persoane care sunt neobișnuit de sensibile la poluarea aerului.
    101-150Nesănătos pentru grupurile sensibileMembrii grupurilor sensibile pot avea efecte asupra sănătății. Este puțin probabil ca publicul larg să fie afectat.
    151-200NesănătosToată lumea poate începe să experimenteze efectele asupra sănătății; membrii grupurilor sensibile pot avea efecte mai grave asupra sănătății
    201-300Foarte NesănătoasăAvertismente de sănătate privind situațiile de urgență. Întreaga populație este mai probabil să fie afectată.
    300+RiscantAlertă de sănătate: toată lumea poate avea efecte mai grave asupra sănătății

    Pentru a afla mai multe despre calitatea aerului și poluare, consultați subiectul wikipedia pentru calitatea aerului sau ghidul airnow despre calitatea aerului și sănătatea dvs.

    Pentru sfaturi foarte utile de sănătate ale medicului doctor Richard Saint Cyr din Beijing, consultați blogul www.myhealthbeijing.com .


    Notificare privind utilizarea: Toate datele privind calitatea aerului sunt nevalide la momentul publicării și, datorită asigurării calității, aceste date pot fi modificate, fără notificare, în orice moment. Proiectul Index al calității aerului mondial a exercitat toate competențele și îngrijirea rezonabilă în compilarea conținutului acestor informații și în nici un caz Echipa de proiect pentru indexul calității aerului sau agenții săi sunt răspunzători în contract, delictuală sau în alt mod pentru orice pierdere, vătămare sau daună care rezultă direct sau indirect din furnizarea acestor date.



    Settings


    Language Settings:


    Temperature unit:
    Celcius