Σταθμός Παρακολούθησης Ποιότητας Αέρα UNEP
UNEP Air Quality Monitoring Station

Posted on October 28th 2015
Μερίδιο: aqicn.org/faq/2015-10-28/unep-air-quality-monitoring-station/el/

Έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από τότε που οι συνάδελφοί μας από το UNEP κάνουν μια ενδιαφέρουσα κίνηση προς την προώθηση της ιδέας ότι η ποιότητα του αέρα είναι εξίσου σημαντική με κάθε άλλη επιχείρηση στα Ηνωμένα Έθνη. Άρχισαν να επενδύουν σε αυτόν τον τομέα και ανέλαβαν την εξαιρετική πρωτοβουλία να δημιουργήσουν ένα ανοιχτό αποτύπωμα για οικονομικούς Σταθμούς Παρακολούθησης Ποιότητας Αέρα.

Την περασμένη 31η Αυγούστου, σε ένα δελτίο τύπου , η ομάδα του UNEP DEWA δημοσίευσε μια συναρπαστική πληροφορία για το νέο της έργο, έναν καινοτόμο σταθμό παρακολούθησης ποιότητας αέρα που ανέπτυξαν από κοινού με το Πανεπιστήμιο του Ναϊρόμπι και θα κοστίζει μόλις 1,5 KUSD ανά μονάδα. Αυτό είναι τουλάχιστον 10 φορές φθηνότερο από τα παραδοσιακά BAM και TOEM που μπορεί κανείς να βρει σε περίπου 15 χιλιάδες ή περισσότερα στην αγορά (εξαιρούνται η καθαρή τιμή αγοράς, η συντήρηση και τα αναλώσιμα!). Και λαμβάνοντας υπόψη ότι ο σταθμός παρακολούθησης του UNEP είναι επίσης σε θέση να ανιχνεύει πολύ περισσότερους ρύπους όπως το όζον, τα NOx και τα SOx, αυτό τον καθιστά πραγματικά φθηνότερο από τις συνολικές παραδοσιακές λύσεις. Ευχαριστούμε πολύ το UNEP DEWA που το ώθησε προς τα εμπρός και το έκανε μια ανοιχτή λύση σχεδίου για όλους.

Μέχρι στιγμής, αυτό που γνωρίζουμε για τη συσκευή είναι ότι θα μοιάζει με κάτι παρόμοιο σε αυτήν την εικόνα:


--

Ενώ περιμένουμε το UNEP να κάνει μια επίσημη κυκλοφορία για τις πρώτες μπλε εκτυπώσεις, κάναμε λίγο αντίστροφη μηχανική από όλες τις πληροφορίες που συγκεντρώσαμε. Οι προδιαγραφές της συσκευής είναι πραγματικά εντυπωσιακές:

  • Optical Particle Counter PM1, 2.5 and 10 sampling (2 seconds aquisition time)
  • SOx and NOx gas sensor from Alpha Sense.
  • Temperature and Humidity sensor
  • Global Positioning System (GPS)
  • Main controller: Beagle Bone
  • GSM enabled, each station operates as nodes in a network to allow inter-calibration (cool!).
  • Optional ozone (O3) and Volatile Organic Compounds (VOCs) sensors.
  • Η οθόνη χρησιμοποιεί τροφοδοτικό 12 V - μόνο οι πληροφορίες που λείπουν είναι πόσο χρόνο μπορεί να διαρκέσει η οθόνη με μια τυπική μπαταρία 12 V, αλλά αυτό είναι κάτι που το UNEP DEWA και το Πανεπιστήμιο του Ναϊρόμπι πιθανότατα βελτιστοποιούν τώρα.

    Από τις διαθέσιμες φωτογραφίες από το δελτίο τύπου και το φυλλάδιο , αυτή είναι η καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα πράγματα είναι συσκευασμένα μέσα στο κουτί.

    Ευτυχώς, το UNEP θα απελευθερώσει σύντομα τα ίχνη, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να μοιραστούν τα οφέλη της εξαιρετικής πρωτοβουλίας που ηγείται της ομάδας UNEP DEWA.


    Several new laser-based PM1/PM2.5/PM10 Sensor

    Εν τω μεταξύ, για να συνεισφέρουμε επίσης στο κίνημα που ξεκίνησε το UNEP, αποφασίσαμε να δημοσιεύσουμε όλες τις πληροφορίες που συσσωρεύτηκαν πριν από αρκετούς μήνες σχετικά με τους νέους αισθητήρες ποιότητας αέρα σωματιδίων. Πιστεύουμε όντως ότι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς διαφορετικοί αισθητήρες τείνουν να δίνουν διαφορετικές ενδείξεις ακόμη και όταν συγκεντρώνονται, και αυτό μπορεί να είναι μεγάλος πονοκέφαλος όταν χρειάζεται να ενημερώσετε τον πολίτη για τα τρέχοντα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

    Όλοι οι πειραματισμοί ζωντανών δοκιμών από τους αισθητήρες μας (οι οποίοι επί του παρόντος βρίσκονται όλοι στο Πεκίνο), μαζί με την εξήγηση σχετικά με τους διαφορετικούς αισθητήρες και τη ρύθμιση πειράματος μπορούν να βρεθούν από αυτόν τον σύνδεσμο: αισθητήρας . Σημειώστε ότι πρόκειται για μια συνεχιζόμενη εργασία: θα προστεθούν περισσότεροι αισθητήρες μόλις αποκτήσουμε νέους. Νιώθετε να χρησιμοποιείτε τη ζωντανή ροή δεδομένων με τον τρόπο που θέλετε, πρωταρχικός μας στόχος είναι να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση και την κοινή τεχνογνωσία σχετικά με την ανίχνευση ποιότητας αέρα.


    --

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον σταθμό παρακολούθησης ποιότητας αέρα του UNEP, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Sami Dimassi, Επικεφαλής του Κλάδου Επικοινωνίας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας της χώρας του DEWA (Τμήμα Έγκαιρης Προειδοποίησης και Αξιολόγησης), UNEP Nairobi. Ιστοσελίδα: uneplive.unep.org

    Κάντε κλικ εδώ για να δείτε όλες τις συμμετοχές σε συχνές ερωτήσεις
  • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
  • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
  • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
  • Σχετικά με τη μέτρηση της ποιότητας του αέρα και της ρύπανσης:

    Σχετικά με τα επίπεδα ποιότητας αέρα

    -Τιμές του δείκτη ποιότητας αέρα (AQI).Επίπεδα ανησυχίας για την υγεία
    0 - 50ΚαλόςΗ ποιότητα του αέρα θεωρείται ικανοποιητική και η ατμοσφαιρική ρύπανση παρουσιάζει μικρό ή καθόλου κίνδυνο
    51 -100ΜέτριοςΗ ποιότητα του αέρα είναι αποδεκτή. Ωστόσο, για ορισμένους ρύπους μπορεί να υπάρχει μέτρια ανησυχία για την υγεία για ένα πολύ μικρό αριθμό ατόμων που είναι ασυνήθιστα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση.
    101-150Ανθυγιεινό για ευαίσθητες ομάδεςΤα μέλη ευαίσθητων ομάδων ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις στην υγεία. Το ευρύ κοινό δεν είναι πιθανό να επηρεαστεί.
    151-200ΑνθυγιεινόςΟ καθένας μπορεί να αρχίσει να αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις στην υγεία. τα μέλη ευαίσθητων ομάδων ενδέχεται να έχουν πιο σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία
    201-300Πολύ ΑνθυγιεινόΠροειδοποιήσεις για την υγεία σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Όλος ο πληθυσμός είναι πολύ πιθανόν να επηρεαστεί.
    300+ΕπικίνδυνοςΠροειδοποίηση για την υγεία: Όλοι μπορεί να έχουν πιο σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία

    Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ποιότητα του αέρα και τη ρύπανση, ανατρέξτε στο θέμα της wikipedia για την ποιότητα του αέρα ή στον οδηγό airnow για την ποιότητα του αέρα και την υγεία σας .

    Για πολύ χρήσιμες συμβουλές υγείας του γιατρού του Πεκίνου Richard Saint Cyr MD, ανατρέξτε στο ιστολόγιο www.myhealthbeijing.com .


    Ειδοποίηση χρήσης: Όλα τα δεδομένα για την ποιότητα του αέρα δεν έχουν εγκριθεί κατά τη στιγμή της δημοσίευσης και, λόγω της διασφάλισης της ποιότητας, τα δεδομένα αυτά μπορούν να τροποποιηθούν χωρίς προειδοποίηση ανά πάσα στιγμή. Το έργο Παγκόσμιο Δείκτη Ποιότητας του Αερίου έχει ασκήσει όλες τις εύλογες δεξιότητες και φροντίδα κατά την κατάρτιση του περιεχομένου αυτών των πληροφοριών και σε καμία περίπτωση το Ομάδα Παγκόσμιας Ποιότητας Αέριας Ποιότητας ή οι αντιπρόσωποί της είναι υπεύθυνοι για συμβόλαιο, αδικοπραξία ή άλλως για τυχόν απώλειες, τραυματισμούς ή ζημίες που προκύπτουν άμεσα ή έμμεσα από την παροχή αυτών των δεδομένων.



    Settings


    Language Settings:


    Temperature unit:
    Celcius