Sensing the Air Quality: Έρευνα σχετικά με τους αισθητήρες ποιότητας αέρα
Επισκόπηση πειραμάτων αισθητήρων ποιότητας αέρα

Μερίδιο: aqicn.org/sensor/el/

Έρευνα συσκευών παρακολούθησης ποιότητας αέρα & αισθητήρων

Η παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα είναι γνωστή και καθιερωμένη επιστήμη που ξεκίνησε τη δεκαετία του '80. Εκείνη την εποχή, η τεχνολογία ήταν αρκετά περιορισμένη και η λύση που χρησιμοποιήθηκε για τον ποσοτικό προσδιορισμό του συγκροτήματος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, δυσκίνητη και πραγματικά ακριβή.

Patent US7947503: Monitor and methods for characterizing airborne particulates

Ευτυχώς, σήμερα, με τις πιο πρόσφατες και σύγχρονες τεχνολογίες, οι λύσεις που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα γίνονται όχι μόνο πιο ακριβείς, αλλά και πιο γρήγορες στη μέτρηση. Οι συσκευές γίνονται μικρότερες και κοστίζουν πολύ πιο προσιτές από ποτέ. Για παράδειγμα, οι νέες τεχνολογίες όπως η ταλαντευόμενη μικροζυγαριά κωνικού στοιχείου ( TOEM ) παρέχουν σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις παραδοσιακές οθόνες εξασθένησης βήτα ( BAM ).

Ακόμη πιο πρόσφατα, οι εξαιρετικά προσιτές αισθητήρες αρχίζουν να εμφανίζονται στην αγορά - πολλοί από αυτούς συνδέονται με την τάση του IOT να ανιχνεύει τα πάντα. Ενώ τα περισσότερα από αυτά είναι καθαρά κόλπα, και επομένως σίγουρα άχρηστα παιχνίδια, μερικά από αυτά αρχίζουν να επιτυγχάνουν επιδόσεις συγκρίσιμες με επαγγελματικές οθόνες, με εκατό φορές μικρότερο κόστος από αυτά. Προκειμένου να αξιολογηθεί η αξιοπιστία αυτών των αισθητήρων, τα Earth Sensing Labs από το έργο World Air Quality Index διεξάγουν και διεξάγουν πολλά πειράματα έρευνας και ζωντανών δεδομένων για τον αισθητήρα ποιότητας αέρα εδώ και πολλά χρόνια.

Αισθητήρες σωματιδίων

Οι αισθητήρες σωματιδίων μπορούν να ανιχνεύσουν την ποσότητα σκόνης στον αέρα. Ενώ η πρώτη γενιά ήταν μόλις σε θέση να ανιχνεύσει την ποσότητα της αδιαφάνειας, οι πιο πρόσφατοι αισθητήρες μπορούν τώρα να ανιχνεύσουν όχι PM 2,5 και PM 10 αλλά και έως και 7 διαφορετικά μεγέθη σωματιδίων (γνωστοί και ως κάδοι).

HoneyWell HPMA 115
Laser based PM2.5/PM10 sensor
20USD (130CN¥)
Plantower PMS 7003
Laser based PM2.5/PM10 sensor
20USD (130CN¥)
Plantower PMS 5003
Laser based PM2.5/PM10 sensor
18USD (120CN¥)
Plantower PMS 3003
Laser based PM2.5/PM10 sensor
14USD (90CN¥)
Plantower PMS 1003
Laser based PM2.5/PM10 sensor
14USD (90CN¥)
Comming Soon
Plantower PMS A003
Laser based PM2.5/PM10 sensor
24USD (160CN¥)
Novafitness SD011
Laser based PM2.5/PM10 sensor
23USD (150CN¥)
Comming Soon
Novafitness SD018
Laser based PM2.5/PM10 sensor
19USD (128CN¥)
Novafitness SD021
Laser based PM2.5/PM10 sensor
23USD (155CN¥)
Yuntong YT-001
Laser based PM2.5/PM10 sensor
20USD (130CN¥)
Comming Soon
Sharp DN7C3JA001
Virtual Impactor for Sharp
GP2Y1051AU0F

20USD (135CN¥)
Shinyei PPD42NS
LPO Optical PM sensor
5USD (35CN¥)
Samyoung DSM501
LPO Optical PM sensor
4USD (24CN¥)
Modified Shinyei PPD42NS
Analog Optical PM sensor
5USD (35CN¥)
Dylos DC1100
Laser based PM2.5/PM10
integrated monitor

300USD (2000CN¥)
Comming Soon
Alphasense OPC-N2
Laser based PM2.5/PM10 sensor
500USD (3333CN¥)

Αισθητήρες αερίου

Αντίθετα από τους αισθητήρες σωματιδίων, ο αισθητήρας αερίου μπορεί να ανιχνεύσει και να μετρήσει τον τύπο των σωματιδίων που υπάρχουν στον αέρα, όπως για παράδειγμα το όζον (O 3 ), το διοξείδιο του αζώτου (NO 2 ), το διοξείδιο του θείου (SO 2 ), ...

MQ 131
Ozone Electro-Chemical sensor
60CNY
Specs
Ozone Electro-Chemical sensor
57USD (380 CN¥)
SGX MiCs 2614
Ozone MEMS sensor
18USD (120 CN¥)
SGX MiCs 2714
NO2 MEMS sensor
23USD (150 CN¥)
Alphasense NO2 B43F
NO2 Electro-Chemical sensor
90USD (600 CN¥)
MQ 9
Carbon Monoxyde Electro-Chemical sensor
5CNY

Σημειώσεις

  • Σημείωση1: Η ισοτιμία μετατροπής USD/CNY βασίζεται σε 1 CNY = 0,15 USD. Η τιμή βασίζεται σε απευθείας αγορά από τους πωλητές χωρίς κόστος αποστολής.
  • Σημείωση2: Η οθόνη Dylos δεν ανήκει στην κατηγορία των αισθητήρων PM, καθώς είναι ένας πλήρως ενσωματωμένος και αυτόνομος εξοπλισμός παρακολούθησης, πολύ πιο ακριβός από οποιονδήποτε άλλο αισθητήρα, αλλά αναφέρεται εδώ για ιστορικούς λόγους.
  • Σημείωση 3: Το Alpha Sense OPCN2 είναι ακριβό και η τιμή που πληρώνετε είναι για την ανιχνεύσιμη βαθμονόμηση (που γίνεται με σωματίδια σφαιρικού λατέξ από πολυστυρένιο). Κατά τα άλλα, από πλευράς τεχνολογίας, δεν περιλαμβάνει τίποτα καλύτερο από αυτό που μπορούν να κάνουν οι αισθητήρες των $20, παρά μόνο από ένα IC.
  • Σημείωση4: Υπάρχουν πολλά επιστημονικά άρθρα σχετικά με τον αισθητήρα χαμηλού κόστους. Δείτε αυτό από το NCAS και το WACL για μια εξαιρετική και σύντομη επισκόπηση σχετικά με την αξιολόγηση χημικών αισθητήρων χαμηλού κόστους για τη μέτρηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Συγκριτική μέτρηση PM 2,5 των τελευταίων 5 ημερών

The graph "BAM PM2.5" is the reference measurement from a professional BAM monitor. A loess smoothing is applied to all the other graphs in order to minimize the noise. You can move your mouse over the graph labels to see the actual output vs. the averaged values.


- -

For the list of all air quality sensors, check the Sensor Overview page

Read or publish comments (they rely on Disqus)

Σχετικά με τη μέτρηση της ποιότητας του αέρα και της ρύπανσης:

Σχετικά με τα επίπεδα ποιότητας αέρα

- Τιμές του δείκτη ποιότητας αέρα (AQI).Επίπεδα ανησυχίας για την υγεία
0 - 50 Καλός Η ποιότητα του αέρα θεωρείται ικανοποιητική και η ατμοσφαιρική ρύπανση παρουσιάζει μικρό ή καθόλου κίνδυνο
51 -100 Μέτριος Η ποιότητα του αέρα είναι αποδεκτή. Ωστόσο, για ορισμένους ρύπους μπορεί να υπάρχει μέτρια ανησυχία για την υγεία για ένα πολύ μικρό αριθμό ατόμων που είναι ασυνήθιστα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση.
101-150 Ανθυγιεινό για ευαίσθητες ομάδες Τα μέλη ευαίσθητων ομάδων ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις στην υγεία. Το ευρύ κοινό δεν είναι πιθανό να επηρεαστεί.
151-200 Ανθυγιεινός Ο καθένας μπορεί να αρχίσει να αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις στην υγεία. τα μέλη ευαίσθητων ομάδων ενδέχεται να έχουν πιο σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία
201-300 Πολύ Ανθυγιεινό Προειδοποιήσεις για την υγεία σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Όλος ο πληθυσμός είναι πολύ πιθανόν να επηρεαστεί.
300+ Επικίνδυνος Προειδοποίηση για την υγεία: Όλοι μπορεί να έχουν πιο σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ποιότητα του αέρα και τη ρύπανση, ανατρέξτε στο θέμα της wikipedia για την ποιότητα του αέρα ή στον οδηγό airnow για την ποιότητα του αέρα και την υγεία σας .

Για πολύ χρήσιμες συμβουλές υγείας του γιατρού του Πεκίνου Richard Saint Cyr MD, ανατρέξτε στο ιστολόγιο www.myhealthbeijing.com .


Ειδοποίηση χρήσης: Όλα τα δεδομένα για την ποιότητα του αέρα δεν έχουν εγκριθεί κατά τη στιγμή της δημοσίευσης και, λόγω της διασφάλισης της ποιότητας, τα δεδομένα αυτά μπορούν να τροποποιηθούν χωρίς προειδοποίηση ανά πάσα στιγμή. Το έργο Παγκόσμιο Δείκτη Ποιότητας του Αερίου έχει ασκήσει όλες τις εύλογες δεξιότητες και φροντίδα κατά την κατάρτιση του περιεχομένου αυτών των πληροφοριών και σε καμία περίπτωση το Ομάδα Παγκόσμιας Ποιότητας Αέριας Ποιότητας ή οι αντιπρόσωποί της είναι υπεύθυνοι για συμβόλαιο, αδικοπραξία ή άλλως για τυχόν απώλειες, τραυματισμούς ή ζημίες που προκύπτουν άμεσα ή έμμεσα από την παροχή αυτών των δεδομένων.Settings


Language Settings:


Temperature unit:
Celcius