UNEP Hava Kalitesi İzleme İstasyonu
UNEP Air Quality Monitoring Station

Posted on October 28th 2015
Paylaşmak: aqicn.org/faq/2015-10-28/unep-air-quality-monitoring-station/tr/

UNEP'teki meslektaşlarımızın, Hava Kalitesinin Birleşmiş Milletler'deki diğer işler kadar önemli olduğu fikrini desteklemeye yönelik ilginç bir hamle yapmasının üzerinden neredeyse iki ay geçti. Bu alana yatırım yapmaya başladılar ve uygun fiyatlı Hava Kalitesi İzleme İstasyonları için açık alan yaratmaya yönelik mükemmel bir girişimle ortaya çıktılar.

Geçtiğimiz 31 Ağustos'ta, bir basın bülteninde UNEP DEWA ekibi, Nairobi Üniversitesi ile birlikte geliştirdikleri ve birim başına 1,5 bin dolar kadar düşük bir maliyete sahip olacak yenilikçi bir Hava Kalitesi İzleme istasyonu olan yeni projeleri hakkında heyecan verici bir bilgi yayınladı. Bu, piyasada yaklaşık 15.000 veya daha fazla fiyata bulabileceğiniz geleneksel BAM ve TOEM'den en az 10 kat daha ucuzdur (saf satın alma fiyatı, bakım ve sarf malzemeleri hariç!). Ayrıca UNEP izleme istasyonunun Ozon, NOx ve SOx gibi çok daha fazla kirletici maddeyi de algılayabildiği göz önüne alındığında, bu da onu genel geleneksel çözümlerden gerçekten daha ucuz hale getiriyor. Bunu ileriye taşıdığı ve herkes için açık bir plan çözümü haline getirdiği için UNEP DEWA'ya gerçekten çok teşekkür ederiz.

Şu ana kadar cihaz hakkında bildiğimiz şey, bu resimdekine benzer bir şeye benzeyeceği:


--

UNEP'in ilk planlar için resmi bir açıklama yapmasını beklerken, topladığımız tüm bilgilerden yola çıkarak biraz tersine mühendislik yapıyoruz. Cihazın özellikleri gerçekten etkileyici:

  • Optical Particle Counter PM1, 2.5 and 10 sampling (2 seconds aquisition time)
  • SOx and NOx gas sensor from Alpha Sense.
  • Temperature and Humidity sensor
  • Global Positioning System (GPS)
  • Main controller: Beagle Bone
  • GSM enabled, each station operates as nodes in a network to allow inter-calibration (cool!).
  • Optional ozone (O3) and Volatile Organic Compounds (VOCs) sensors.
  • Monitör 12V güç kaynağı kullanıyor; eksik olan tek bilgi, monitörün standart 12V pil paketiyle ne kadar süre dayanabileceğidir, ancak bu, UNEP DEWA ve Nairobi Üniversitesi'nin şu anda büyük olasılıkla optimize ettiği bir şey.

    Basın bülteninde ve broşürde bulunan resimlerden, eşyaların kutunun içinde nasıl paketlendiğini en iyi şekilde anlıyoruz.

    Neyse ki UNEP yakında ayak izlerini yayınlayacak, böylece herkes UNEP DEWA ekibinin öncülük ettiği mükemmel girişimin faydalarını paylaşabilecek.


    Several new laser-based PM1/PM2.5/PM10 Sensor

    Bu arada, UNEP'in başlattığı harekete de katkıda bulunmak amacıyla, yeni Partikül Madde Hava Kalitesi sensörleri hakkında son birkaç ay önce biriken tüm bilgileri yayınlamaya karar verdik. Farklı sensörler yan yana yerleştirildiğinde bile farklı okumalar verme eğiliminde olduğundan ve vatandaşı mevcut hava kirliliği seviyeleri hakkında bilgilendirmek zorunda kaldığınızda bunun büyük bir baş ağrısı olabileceğinden bunun son derece önemli olduğuna inanıyoruz.

    Sensörlerimizden (şu anda hepsi Pekin'de toplanmıştır) yapılan tüm canlı test deneylerinin yanı sıra, farklı sensörler ve deney kurulumu hakkındaki açıklamalara şu bağlantıdan ulaşabilirsiniz: sensör . Bunun devam eden bir çalışma olduğunu unutmayın: yenilerini alır almaz daha fazla sensör eklenecektir. Canlı veri akışını dilediğiniz gibi kullanmayı hissedin, öncelikli amacımız Hava Kalitesi algılama konusunda bilinirliği ve ortak bilgi birikimini artırmaktır.


    --

    UNEP Hava Kalitesi İzleme istasyonu hakkında daha fazla bilgi için UNEP Nairobi DEWA'nın (Erken Uyarı ve Değerlendirme Bölümü) Ülke Sosyal Yardım, Teknoloji ve Yenilik Şubesi Şefi Sami Dimassi ile iletişime geçebilirsiniz. Web sitesi: uneplive.unep.org

    Tüm SSS girişlerini görmek için burayı tıklayın
  • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
  • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
  • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
  • Hava Kalitesi ve Kirlilik Ölçümü Hakkında:

    Hava Kalitesi Seviyeleri Hakkında

    -Hava Kalitesi İndeksi (AQI) DeğerleriSağlık Endişesinin Düzeyleri
    0 - 50İyiHava kalitesi tatmin edici kabul edilmekte ve hava kirliliği çok az veya hiç risk oluşturmamakta.
    51 -100OrtaHava kalitesi kabul edilebilir; ancak bazı kirleticiler hava kirliliğine karşı alışılmadık derecede hassas olan çok az sayıda insan için orta derecede sağlık sorunu oluşturabilir.
    101-150Sağlıksız hassas gruplar içinHassas gruplar sağlık sorunları yaşayabilir. Genel halkın etkilenmesi olası değildir.
    151-200SağlıksızHerkesin sağlığı etkilenmeye başlayabilir; hassas gruptakiler daha ciddi sağlık etkileri yaşayabilir
    201-300Çok sağlıksızAcil durum sağlık uyarıları. Tüm nüfusun etkilenmesi daha olasıdır.
    300+TehlikeliSağlık uyarısı: Herkes daha ciddi sağlık etkileri yaşayabilir

    Hava Kalitesi ve Kirlilik hakkında daha fazla bilgi edinmek için Wikipedia Hava Kalitesi konusuna veya Airnow Hava Kalitesi ve Sağlığınız kılavuzuna bakın.

    Pekin Doktoru Richard Saint Cyr MD'nin çok faydalı sağlık tavsiyeleri için www.myhealthbeijing.com bloguna bakın.


    Kullanım Uyarısı: Hava Kalitesi verileri yayınlandıkları esnada doğrulanmamıştır ve kalite güvencesi nedeniyle bu veriler herhangi bir zamanda haber verilmeksizin değiştirilebilir. Dünya Hava Kalitesi Endeksi projesi, bu bilgilerin içeriğinin derlenmesinde tüm makul beceriyi ve özeni göstermiştir ve hiçbir koşulda Dünya Hava Kalitesi İndeksi proje ekibi veya temsilcileri, bu verilerin temininden doğrudan veya dolaylı olarak doğan herhangi bir kayıp, yaralanma veya hasar için taahhüt, tazmin veya başka bir şekilde sorumlu tutulamaz.



    Settings


    Language Settings:


    Temperature unit:
    Celcius