Un studiu vizual al impactului vântului asupra concentrației PM2.5
A visual study of Wind impact on PM2.5 Concentration

Posted on November 5th 2015
Acțiune: aqicn.org/faq/2015-11-05/a-visual-study-of-wind-impact-on-pm25-concentration/ro/

A perfect dust storm (attribution)

Am scris de câteva ori despre influența vântului asupra poluării aerului și despre cum vânturile puternice (sau, mai precis, ventilația puternică) pot ajuta la curățarea aerului într-un timp foarte scurt. Dar nu am avut niciodată ocazia să creăm pe o vizualizare dinamică a acestui fenomen, așa că despre asta vom scrie acest articol.


--

Când vine vorba de prognoza calității aerului, cheia pentru o mai bună acuratețe este rafinarea modelului de prognoză și crearea unei modelări specifice pentru fiecare țară și, chiar mai bine, pentru fiecare oraș. De exemplu, în Beijing, proximitatea munților din nord și Hebei din sud este cea care definește modelul:

  • Vântul de sud tinde să crească poluarea în Beijing: dacă vântul nu este suficient de puternic (adică nu este suficient de ventilat ), atunci particulele vor fi blocate de munți și nu se vor putea deplasa mai departe spre nord, creând astfel o particule densă. concentrare la Beijing.
  • Vântul de nord are tendința de a curăța poluarea: când vântul suflă suficient din nord, aerul este aproape imediat curățat, deoarece nu există nicio „sursă de poluare” în nord (sau, cel puțin, mult mai puțin decât în sud).

Așa se vede în animația de mai jos, în care sursele de poluare sunt localizate în mod arbitrar acolo unde se află stațiile de monitorizare din hebei. Fiecare sursă de poluare emite o particulă la fiecare oră. Cu cât este mai mare numărul de particule într-o zonă, cu atât este mai mare poluarea (albastrul corespunde unei concentrații scăzute, roșu ~ maro la concentrații mari). Modelul eolian se bazează pe Global Forecast System (GFS).


--

Air Quality Forecast Viewer
version 1.2 (2016/2/18)
Loading..


--

Acesta este, desigur, un model foarte ușor în comparație cu modelele complexe care necesită o putere de procesare super computer pentru a putea calcula prognoza privind calitatea aerului în întreaga lume. Dar are avantajul de a explica vizual conceptul de bază din spatele prognozei calității aerului.

Pentru a fi mai precis, modelul ar trebui să includă profilul vântului vertical, precum și prognoza pentru mai multe înălțimi (straturi) - în prezent, modelul utilizează doar prognoza la 10 metri, 100 de metri și 5 km. Mai mult, sursele de poluare ar trebui să fie mai complete și să includă sursele globale globale - în prezent, sunt incluse doar sursele din Hebei.


--

În sfârșit, multe rapoarte de cercetare au investigat sistemele de prognoză a calității aerului bazate pe învățarea automată sau pe inteligența artificială . Conceptul din spate este de a „învăța” comparând datele observate cu datele prognozate și de a identifica modele repetitive (așa cum se arată în diagrama din dreapta).

Pe hârtie, sistemul de prognoză bazat pe Machine Learning arată bine, dar, de fapt, sunt ele mai bune decât modelele deterministe tradiționale (pe care le preferăm la proiectul World Air Quality Index )? Referindu-ne la excelentul discurs TED de la Talithia Williams despre „Deține datele corpului tău”, răspunsul nostru la această întrebare este „arată-ne datele!” și despre asta vom scrie în următorul nostru articol despre prognoză!

Faceți clic aici pentru a vedea toate întrebările frecvente
  • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
  • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
  • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
  • Despre măsurarea calității aerului și a poluării:

    Despre nivelurile de calitate a aerului

    -Valorile indicelui de calitate a aerului (AQI).Niveluri de îngrijorare pentru sănătate
    0 - 50BunCalitatea aerului este considerată satisfăcătoare, iar poluarea aerului prezintă un risc mic sau deloc
    51 -100ModeratCalitatea aerului este acceptabilă; cu toate acestea, pentru anumiți poluanți poate exista o îngrijorare moderată de sănătate pentru un număr foarte mic de persoane care sunt neobișnuit de sensibile la poluarea aerului.
    101-150Nesănătos pentru grupurile sensibileMembrii grupurilor sensibile pot avea efecte asupra sănătății. Este puțin probabil ca publicul larg să fie afectat.
    151-200NesănătosToată lumea poate începe să experimenteze efectele asupra sănătății; membrii grupurilor sensibile pot avea efecte mai grave asupra sănătății
    201-300Foarte NesănătoasăAvertismente de sănătate privind situațiile de urgență. Întreaga populație este mai probabil să fie afectată.
    300+RiscantAlertă de sănătate: toată lumea poate avea efecte mai grave asupra sănătății

    Pentru a afla mai multe despre calitatea aerului și poluare, consultați subiectul wikipedia pentru calitatea aerului sau ghidul airnow despre calitatea aerului și sănătatea dvs.

    Pentru sfaturi foarte utile de sănătate ale medicului doctor Richard Saint Cyr din Beijing, consultați blogul www.myhealthbeijing.com .


    Notificare privind utilizarea: Toate datele privind calitatea aerului sunt nevalide la momentul publicării și, datorită asigurării calității, aceste date pot fi modificate, fără notificare, în orice moment. Proiectul Index al calității aerului mondial a exercitat toate competențele și îngrijirea rezonabilă în compilarea conținutului acestor informații și în nici un caz Echipa de proiect pentru indexul calității aerului sau agenții săi sunt răspunzători în contract, delictuală sau în alt mod pentru orice pierdere, vătămare sau daună care rezultă direct sau indirect din furnizarea acestor date.



    Settings


    Language Settings:


    Temperature unit:
    Celcius