Scala de calitate a aerului în Quebec și Montreal
Air Quality Scale in Quebec and Montreal

Posted on July 16th 2015
Acțiune: aqicn.org/faq/2015-07-16/air-quality-scale-in-quebec-and-montreal/ro/
Flag of Quebec.svg
The Fleurdelisé, flag of Quebec.
(attribution: wikipedia)

Datele privind calitatea aerului pentru Montreal și Quebec sunt disponibile de ceva vreme, dar recent am primit câteva întrebări despre scala AQI utilizată în această parte a Canadei. Unul dintre ei este de la Marie A., care a întrebat:

Aș dori să știu de ce indicele de calitate a aerului de pe site-ul dvs. web este diferit de AQI de pe site-ul Montreal? Recalculați ceva pentru a îndeplini standardele US EPA AQI? Dacă da, cum? Cu ce date?

De exemplu, data de 14 iulie 14:00, majoritatea indicilor de pe site-ul dvs. variază de la 53 la 65 (un index este 37) și se presupune că este AQI în timp real. Pe site-ul web al orașului Montreal , data de 14 iulie 14:00, majoritatea indicilor variază de la 16 la 37 și este, de asemenea, AQI în timp real.

Deci, îmi puteți explica diferența și care sunt detaliile standardelor pe care le utilizați?

Aceasta este într-adevăr o întrebare foarte bună. și vom explica în acest articol diferitele scale utilizate, cum se compară cântarile între ele și cum se poate face conversia.




oOo

După cum am explicat într-unul dintre articolele noastre anterioare , toate cifrele AQI publicate în proiectul World Air Quality Index folosesc în prezent [1] standardul US EPA. Nici Montreal, nici Quebec nu se așteaptă la această regulă, așa că aceasta confirmă că valorile afișate pe pagina oraș/montreal folosesc standardul US EPA.

Acesta este motivul diferenței dintre citirile proiectului Indexul mondial al calității aerului și site-ul web al orașului Montreal ( montreal.qc.ca ): EPA (Agenția pentru Protecția Mediului) din orașul Montreal folosește propria sa scală AQI adecvată, care este descrisă clar pe acelasi site web. Pentru a o face puțin mai „complexă”, Quebec folosește de fapt o altă scală AQI ( specificată la acest link ) în comparație cu Montreal (tabarnac!). Și, desigur, Canada folosește încă o scală, numită AQHI pentru Air Quality Health Index - dar despre asta am scris deja într-un alt articol .


Rezumatul punctelor de întrerupere AQI din Montreal și Quebec sunt enumerate în acest tabel:

Pollutant Quebec Montreal
Averaging Period Reference Value Averaging Period Reference Value
Fine Particles (PM2.5) 3 hours 35µg/m3 3 hours 35µg/m3
Ozone (O3) 1 hour 82 ppb 1 hour 160 µg/m3
Nitrogen dioxide (NO2) 1 hour 213 ppb 1 hour 400 µg/m3
Sulfur dioxide (SO2) 4 minutes mobile 213 ppb 10 minutes mobile 500 µg/m3
Carbon monoxide (CO) 1 hour 30 ppm 1 hour 35 µg/m3


oOo

Pentru a converti valorile la standardul US EPA, sunt necesare concentrațiile brute exprimate în miligrame sau ppb/ppm (număr de particule per miliard/milion).

Din păcate, nici Montrealul, nici județul Quebec nu oferă acele concentrații brute. În schimb, furnizează doar citirile calității aerului deja convertite la propriile scale AQI respective. Dar aceasta de fapt nu este o problemă, deoarece reconversia la concentrare se poate face folosind această formulă liniară simplă:

Raw concentration (pollutant) = Reference value (pollutant) * AQI }(pollutant) / 50

De exemplu, dacă o valoare PM 2,5 AQI de 18 este publicată pe site-ul web al orașului Montreal, atunci concentrația brută în miligrame este 18*35/50 = 12,6 mg/m3. Rețineți că pentru ozon, CO, SO 2 și NO 2 unitatea este diferită pentru Quebec și Montreal (ppb pentru Quebec - standard SUA și mg pentru standardul UE Montreal), dar aceasta este doar o conversie suplimentară (explicată parțial în acest articol ) .

Rețineți că PM 2.5 AQI se bazează pe o medie de 3 ore, în timp ce pentru proiectul World Air Quality Index, se utilizează raportarea orară PM 2.5 Instant Cast AQI. Deoarece nu este posibil să se deducă datele orare din media de 3 ore, aceasta înseamnă de fapt că PM 2,5 AQI raportat în proiectul World Air Quality Index pentru Montreal și Quebec nu este tocmai o raportare „Instant Cast”.


oOo

Deci, în sfârșit, iată comparația vizuală a 3 scale AQI (US EPA, Quebec și Montreal) pentru PM 2,5 și Ozon (rețineți că pentru Ozon se folosește unitatea ppm - deci conversia de la mg la ppm se face pentru Montreal) .

Un punct interesant de observat este că atât Quebec, cât și Montreal folosesc valoarea AQI de 25 ca punct de întrerupere între Bun (verde) și Acceptabil (galben), în timp ce pentru US EPA, acest punct de întrerupere este setat la 50. Deci, per total , când se compară măr cu mere având în vedere conversia și punctele de întrerupere potrivite, intervalul AQI raportat este foarte asemănător între standardul US EPA și standardele Quebec/Montreal.

[1] Lucrăm acum la o opțiune care va permite utilizatorilor să selecteze orice scară AQI pe care o doresc.



--

Note: Acest articol face parte dintr-o serie de scale de calitate a aerului la nivel mondial.

Pentru mai multe informații despre anumite țări sau continent, vă rugăm să consultați acele articole:
Thailanda și Malysia
-
India
-
China
-
Hong Kong / Canada (Indice de sănătate a calității aerului)
-
America de Sud
-
Australia
-
Quebec și Montreal
-
Singapore
-
Polonia
-
Indonezia
.

Pentru informații despre media de 24 de ore utilizată sau despre ozon și particule (PM 2,5 ), vă rugăm să consultați aceste două articole: Ground Ozone Index - PM 2.5 Instant Cast

Faceți clic aici pentru a vedea toate întrebările frecvente
  • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
  • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
  • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
  • Despre măsurarea calității aerului și a poluării:

    Despre nivelurile de calitate a aerului

    -Valorile indicelui de calitate a aerului (AQI).Niveluri de îngrijorare pentru sănătate
    0 - 50BunCalitatea aerului este considerată satisfăcătoare, iar poluarea aerului prezintă un risc mic sau deloc
    51 -100ModeratCalitatea aerului este acceptabilă; cu toate acestea, pentru anumiți poluanți poate exista o îngrijorare moderată de sănătate pentru un număr foarte mic de persoane care sunt neobișnuit de sensibile la poluarea aerului.
    101-150Nesănătos pentru grupurile sensibileMembrii grupurilor sensibile pot avea efecte asupra sănătății. Este puțin probabil ca publicul larg să fie afectat.
    151-200NesănătosToată lumea poate începe să experimenteze efectele asupra sănătății; membrii grupurilor sensibile pot avea efecte mai grave asupra sănătății
    201-300Foarte NesănătoasăAvertismente de sănătate privind situațiile de urgență. Întreaga populație este mai probabil să fie afectată.
    300+RiscantAlertă de sănătate: toată lumea poate avea efecte mai grave asupra sănătății

    Pentru a afla mai multe despre calitatea aerului și poluare, consultați subiectul wikipedia pentru calitatea aerului sau ghidul airnow despre calitatea aerului și sănătatea dvs.

    Pentru sfaturi foarte utile de sănătate ale medicului doctor Richard Saint Cyr din Beijing, consultați blogul www.myhealthbeijing.com .


    Notificare privind utilizarea: Toate datele privind calitatea aerului sunt nevalide la momentul publicării și, datorită asigurării calității, aceste date pot fi modificate, fără notificare, în orice moment. Proiectul Index al calității aerului mondial a exercitat toate competențele și îngrijirea rezonabilă în compilarea conținutului acestor informații și în nici un caz Echipa de proiect pentru indexul calității aerului sau agenții săi sunt răspunzători în contract, delictuală sau în alt mod pentru orice pierdere, vătămare sau daună care rezultă direct sau indirect din furnizarea acestor date.



    Settings


    Language Settings:


    Temperature unit:
    Celcius