Dél-Ázsia Valós idejű levegőminőség-figyelő projekt
South Asia Real-time Air Quality Monitoring Project

Posted on February 23rd 2015
Ossza meg: aqicn.org/faq/2015-02-23/south-asia-real-time-air-quality-monitoring-project/hu/

Nemrég léptünk be a Kecske holdújévébe (a 2015-ös fa elemmel kombinálva), és a World Air Quality Index projektcsapat számára ez azt jelenti, hogy teljes sebességgel dolgozunk azon, hogy a levegőminőség-figyelést új délkeleti országokra is kiterjesszék. Ázsia. Nevezetesen: a Fülöp-szigetek , Kambodzsa és Indonézia (és továbbiak is, pl. Mianmar és Laosz hamarosan következnek).

As there is also a huge demand for PM2.5 monitoring for Thailand (especially Chiang Mai and Bangkok), or for more station in Vietnam (Ho Chi Minh City), the extension will also cover selected countries with existing network.

De ezúttal, a korábbi országoktól eltérően, mindenki segítségére van szükségünk, és különösen az Ön segítségére , ha Ön ezen országok valamelyikében él. Ennek az az oka, hogy ezúttal, mivel a valós idejű levegőminőségi információk nyilvánosan nem elérhetők ezen országok Környezetvédelmi Ügynökségeitől (EPA), a World Air Quality Index projekt megkezdi a levegőminőség-figyelő állomások összegyűjtését a főbb városokban. a fenti országok közül 1 .


Visible Air Pollution on the Manilla and Jakarta Skylines (attribution & attribution)

A World Air Quality Index projektben az elmúlt 2 évben végzett kutatások és kísérleteink rávezettek bennünket arra, hogy megértsük, hogyan lehet félipari mérőállomásokat fejleszteni, amelyek sokkal olcsóbbak, mint a BAM-ok és a TEOM-ok, de azonos szintű adatminőséggel. és sokkal jobb energiahatékonyság, kültéri használatra alkalmas, könnyű karbantarthatóság és forma. Ez a Shenzhen nowizmus varázslatának köszönhetően vált lehetővé.

Mint korábban említettük, ehhez a tömegfigyelésen alapuló projekthez mindenki segítségére van szükségünk, és különösen az Ön segítségére . Akár olyan országok állampolgára, ahol még nem állnak rendelkezésre a levegőminőségi adatok, akár olyan állampolgár, aki csak valós idejű információkat szeretne kapni, akár befektető, aki érdekelt projektünk felgyorsításában, akár Ön egy civil szervezet tagja, és szeretne együttműködni ebben a projektben, vagy akár a médiában szeretne többet megtudni erről a projektről, akkor ellenőrizze az alábbi linkek egyikét:


Ha egy másik ország levegőminőségi adatait szeretné ellenőrizni (akár Dél-Ázsián kívül is), vagy ha általánosságban szeretne többet megtudni a World Air Quality Index projektről, akkor az alábbi űrlapon keresztül is érdeklődhet:

The South Asian Air Quality monitoring project - inquiry form
Enter your name (eg John Doe):
Enter your email address (eg john.doe@mail.com):
Write few words about you (eg I live in Dhaka, and would like to help for a hosting monitoring station):
Confirm that you
are a human:
Then click on
this submit button:

Boldog újévet a fakecskének,
A World Air Quality Index projektcsapata.



Note 1: The US State Department and US EPA might also be able to provide a huge support on this project. Check the article from the New York times: "US Expands Air Quality Monitoring to Include Some Embassies".
Kattintson ide az összes GYIK bejegyzés megtekintéséhez
  • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
  • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
  • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
  • A levegőminőség és szennyezettség méréséről:

    A levegőminőségi szintekről

    -Levegőminőségi index (AQI) értékekAz egészségügyi aggályok szintjei
    0 - 50A levegő minősége kielégítőnek tekinthető, és a levegőszennyezés kevés vagy semmilyen kockázatot jelent
    51 -100MérsékeltA levegő minősége elfogadható; egyes szennyező anyagok esetében azonban mérsékelten aggodalomra adhat okot olyan kevés ember számára, akik szokatlanul érzékenyek a levegőszennyezésre.
    101-150Egészségtelen az érzékeny csoportok számáraAz érzékeny csoporttagok egészségügyi hatásokat tapasztalhatnak. A nagyközönséget valószínűleg nem érinti.
    151-200EgészségtelenA teljes lakosság érzékeli az egészségre gyakorolt hatásokat; az érzékeny csoportok tagjai komolyabb tüneteket tapasztalhatnak
    201-300Nagyon egészségtelenEgészségügyi figyelmeztetések vészhelyzet esetén. Az egész lakosság nagyobb valószínűséggel érinti.
    300+VeszélyesEgészségügyi figyelmeztetés: mindenki súlyos egészségügyi hatásokat tapasztalhat

    Ha többet szeretne megtudni a levegőminőségről és a szennyezésről, tekintse meg a Wikipédia Levegőminőség témakörét vagy az airnow Levegőminőség és egészsége című útmutatóját .

    A pekingi orvos, Richard Saint Cyr MD nagyon hasznos egészségügyi tanácsaiért tekintse meg a www.myhealthbeijing.com blogot.


    Használati közlemény: Az összes levegőminőségre vonatkozó adat érvénytelenítése a közzététel időpontjában, és a minőségbiztosítás miatt ezek az adatok bármikor előzetes értesítés nélkül módosíthatók. A Világ levegőminőségi mutatója projekt minden ésszerű ismeretet és gondosságot gyakorolt ezen információk tartalmának összeállításában, és semmilyen körülmények között nem fogja a Világ levegőminőségi mutatója a projektcsapat vagy ügynökei felelősséggel tartoznak az adatok átadásából közvetlenül vagy közvetve okozott veszteségekért, sérülésekért vagy károkért szerződésben, kártérítésben vagy egyéb módon.



    Settings


    Language Settings:


    Temperature unit:
    Celcius