Zuid-Azië Real-time monitoringproject voor de luchtkwaliteit
South Asia Real-time Air Quality Monitoring Project

Posted on February 23rd 2015
Deel: aqicn.org/faq/2015-02-23/south-asia-real-time-air-quality-monitoring-project/nl/

We zijn zojuist het nieuwe maanjaar van de geit binnengetreden (gecombineerd met het element Hout voor 2015), en voor het projectteam van de World Air Quality Index betekent dit dat we op volle kracht moeten werken aan de uitbreiding van de monitoring van de luchtkwaliteit naar nieuwe landen in het zuidoosten van het land. Azië. Namelijk: de Filippijnen , Cambodja en Indonesië (en meer, bijvoorbeeld Myanmar en Laos, zullen zeer binnenkort volgen).

Omdat er ook een enorme vraag is naar PM 2.5 -monitoring voor Thailand (vooral Chiang Mai en Bangkok), of naar meer stations in Vietnam (Ho Chi Minh-stad), zal de uitbreiding ook betrekking hebben op geselecteerde landen met een bestaand netwerk.

Maar deze keer hebben we, in tegenstelling tot de voorgaande landen, de hulp van iedereen nodig, en vooral jouw hulp als je in een van die landen woont. De reden is dat het World Air Quality Index-project deze keer zal beginnen met het crowdsourcen van luchtkwaliteitsmeetstations in de belangrijkste steden, aangezien de realtime luchtkwaliteitsinformatie niet publiekelijk beschikbaar is bij de Environmental Protection Agencies (EPA) van die landen. van de bovengenoemde landen 1 .


Visible Air Pollution on the Manilla and Jakarta Skylines (attribution & attribution)

Het onderzoek en de experimenten die we de afgelopen twee jaar hebben uitgevoerd in het kader van het World Air Quality Index-project hebben ons doen begrijpen hoe we semi-industriële meetstations kunnen ontwikkelen, die veel betaalbaarder zijn dan de BAM's en TEOM's, maar met een gelijkwaardig niveau van gegevenskwaliteit. en een veel superieure energie-efficiëntie, buitenbestendig, gemakkelijk te onderhouden en vormfactor. Dat werd mogelijk gemaakt dankzij de magie van het Shenzhen- nowisme .

Zoals eerder vermeld hebben we voor dit project, dat werkt op basis van crowd monitoring, de hulp van iedereen nodig, en vooral uw hulp . Of u nu een burger bent die woont in een van die landen waar nog geen gegevens over de luchtkwaliteit beschikbaar zijn, of u nu een burger bent die alleen maar de realtime informatie wil ontvangen, of u nu een investeerder bent die geïnteresseerd is in het versterken en versnellen van ons project, of Bent u van een NGO en wilt u meewerken aan dit project of komt u uit de media en wilt u meer weten over dit project, kijk dan op één van de onderstaande links:


Als u geïnteresseerd bent om de luchtkwaliteitsgegevens voor een ander land (zelfs buiten Zuid-Azië) te laten monitoren, of als u meer informatie in het algemeen wilt krijgen over het World Air Quality Index-project, dan kunt u dit ook opvragen via het onderstaande formulier:

The South Asian Air Quality monitoring project - inquiry form
Enter your name (eg John Doe):
Enter your email address (eg john.doe@mail.com):
Write few words about you (eg I live in Dhaka, and would like to help for a hosting monitoring station):
Confirm that you
are a human:
Then click on
this submit button:

Gelukkig nieuwjaar van de houten geit,
Het projectteam van de World Air Quality Index.



Note 1: The US State Department and US EPA might also be able to provide a huge support on this project. Check the article from the New York times: "US Expands Air Quality Monitoring to Include Some Embassies".
Klik hier om alle FAQ-items te bekijken
  • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
  • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
  • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
  • Over de luchtkwaliteit- en vervuilingsmeting:

    Over de luchtkwaliteitsniveaus

    -Luchtkwaliteitsindex (AQI)-waardenNiveaus van gezondheidsproblemen
    0 - 50GoedLuchtkwaliteit wordt als bevredigend beschouwd en luchtverontreiniging vormt weinig of geen risico
    51 -100MatigLuchtkwaliteit is acceptabel; voor sommige verontreinigende stoffen kan er echter sprake zijn van een matige gezondheidsrisico voor een zeer klein aantal mensen dat ongewoon gevoelig is voor luchtvervuiling.
    101-150Ongezond voor gevoelige groepenLeden van gevoelige groepen kunnen gezondheidseffecten ervaren. Het grote publiek zal waarschijnlijk niet worden beïnvloed.
    151-200OngezondIedereen kan gezondheidseffecten ervaren; leden van gevoelige groepen kunnen ernstiger gezondheidseffecten ervaren
    201-300Zeer OngezondeGezondheidswaarschuwingen voor noodomstandigheden. De volledige populatie is mogelijk getroffen.
    300+gevaarlijkGezondheidswaarschuwing: iedereen kan ernstigere gezondheidseffecten ervaren

    Als u meer wilt weten over luchtkwaliteit en vervuiling, raadpleegt u het Wikipedia-onderwerp Luchtkwaliteit of de airnow-gids voor luchtkwaliteit en uw gezondheid .

    Voor zeer nuttige gezondheidsadviezen van de Beijing-arts Richard Saint Cyr MD, kijk op de blog www.myhealthbeijing.com .


    Gebruiksmelding: Alle gegevens van de luchtkwaliteit zijn niet-gevalideerd op het moment van publicatie en als gevolg van kwaliteitsborging kunnen deze gegevens op elk gewenst moment zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Het World Air Quality Index -project heeft alle redelijke vaardigheid en zorg besteed aan het samenstellen van de inhoud van deze informatie en onder geen enkele voorwaarde zal de World Air Quality Index projectteam of zijn agenten zijn aansprakelijk in contract, onrechtmatige daad of anderszins voor enig verlies, letsel of schade die direct of indirect voortvloeit uit de levering van deze gegevens.



    Settings


    Language Settings:


    Temperature unit:
    Celcius