Južnoazijski projekt praćenja kvalitete zraka u stvarnom vremenu
South Asia Real-time Air Quality Monitoring Project

Posted on February 23rd 2015
Udio: aqicn.org/faq/2015-02-23/south-asia-real-time-air-quality-monitoring-project/hr/

Upravo smo zakoračili u lunarnu Novu godinu koze (u kombinaciji s elementom drva za 2015.), a za projektni tim Svjetskog indeksa kvalitete zraka to znači da punom parom radimo na proširenju praćenja kvalitete zraka na nove zemlje na jugoistoku Azija. Naime: Filipini , Kambodža i Indonezija (i više, npr. Myanmar i Laos, uslijedit će vrlo brzo).

Budući da također postoji velika potražnja za praćenjem PM 2.5 za Tajland (osobito Chiang Mai i Bangkok), ili za više stanica u Vijetnamu (Ho Chi Minh City), proširenje će također pokriti odabrane zemlje s postojećom mrežom.

No, ovaj put, za razliku od prethodnih zemalja, potrebna nam je pomoć svih, a posebno vaša pomoć ako živite u jednoj od tih zemalja. Razlog je taj što će ovaj put, budući da informacije o kvaliteti zraka u stvarnom vremenu nisu javno dostupne od Agencija za zaštitu okoliša (EPA) tih zemalja, projekt Svjetskog indeksa kvalitete zraka početi skupljati stanice za praćenje kvalitete zraka u glavnim gradovima. gore navedenih zemalja 1 .


Visible Air Pollution on the Manilla and Jakarta Skylines (attribution & attribution)

Istraživanja i eksperimenti koje smo provodili na projektu Svjetskog indeksa kvalitete zraka tijekom posljednje 2 godine doveli su nas do razumijevanja kako razviti poluindustrijske nadzorne stanice, puno pristupačnije od BAM-ova i TEOM-ova, ali s jednakom razinom kvalitete podataka i mnogo superiorniju energetsku učinkovitost, otporan na otvorenom, lak za održavanje i oblik. To je omogućeno zahvaljujući shenzhenskoj magiji nowizma .

Kao što smo već spomenuli, za ovaj projekt koji radi na temelju praćenja mase potrebna nam je svačija pomoć, a posebno vaša pomoć . Bilo da ste građanin koji živi u zemljama u kojima podaci o kvaliteti zraka još nisu dostupni, bilo da ste građanin koji samo želi dobiti informacije u stvarnom vremenu, bilo da ste investitor zainteresiran za osnaživanje i ubrzanje našeg projekta, bilo da ako ste iz nevladine organizacije i želite surađivati na ovom projektu ili ste iz medija i želite saznati više o ovom projektu, onda pogledajte jedan od linkova ispod:


Ako ste zainteresirani za praćenje podataka o kvaliteti zraka za drugu zemlju (čak i izvan južne Azije), ili ako želite dobiti više informacija općenito o projektu Svjetskog indeksa kvalitete zraka, također možete zatražiti upit putem donjeg obrasca:

The South Asian Air Quality monitoring project - inquiry form
Enter your name (eg John Doe):
Enter your email address (eg john.doe@mail.com):
Write few words about you (eg I live in Dhaka, and would like to help for a hosting monitoring station):
Confirm that you
are a human:
Then click on
this submit button:

Sretna Nova godina drvene koze,
Projektni tim Svjetskog indeksa kvalitete zraka.



Note 1: The US State Department and US EPA might also be able to provide a huge support on this project. Check the article from the New York times: "US Expands Air Quality Monitoring to Include Some Embassies".
Kliknite ovdje da biste vidjeli sve unose FAQ
  • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
  • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
  • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
  • O kvaliteti zraka i mjerenju onečišćenja:

    O razinama kvalitete zraka

    -Vrijednosti indeksa kvalitete zraka (AQI).Razine zdravstvene zabrinutosti
    0 - 50DobroKvaliteta zraka smatra se zadovoljavajućom, a onečišćenje zraka predstavlja mali ili nikakav rizik
    51 -100umjerenKvaliteta zraka je prihvatljiva; ali ipak, neki zagađivači mogu prouzrokovati umjerenu zabrinutost za zdravlje vrlo malog broja ljudi koji su neobično osjetljivi na onečišćenje zraka.
    101-150Nezdravo za osjetljive skupineČlanovi osjetljivih skupina mogu imati posljedice na zdravlje. Vjerovatno neće imati utjecaja na širu popilaciju.
    151-200nezdravSvatko može početi osjećati zdravstvene posljedice; članovi osjetljivih skupina mogu imati ozbiljnije zdravstvene posljedice
    201-300Vrlo nezdravoZdravstvena upozorenja o izvanrednim okolnostima. Veća je vjerojatnost da će cijela populacija biti pogođena.
    300+OpasanUpozorenje o zdravlju: svatko može imati ozbiljnije zdravstvene posljedice

    Kako biste saznali više o kvaliteti zraka i onečišćenju, pogledajte temu o kvaliteti zraka na wikipediji ili airnow vodič o kvaliteti zraka i vašem zdravlju .

    Za vrlo korisne zdravstvene savjete pekinškog doktora Richarda Saint Cyra, MD, pogledajte blog www.myhealthbeijing.com .


    Obavijest o korištenju: Svi podaci o kvaliteti zraka nisu dozvoljeni u trenutku objavljivanja, a zbog osiguranja kvalitete ti se podaci mogu u bilo kojem trenutku mijenjati bez prethodne najave. Projekt Indeks svjetske kakvoće zraka iskoristio je svu razumnu vještinu i pažnju pri sastavljanju sadržaja tih informacija i ni pod kojim okolnostima neće Svjetski indeks kvaliteta zraka projektni tim ili njegovi agenti odgovorni su za ugovor, prekršaj ili drugačije za bilo kakav gubitak, ozljedu ili štetu koja proizlazi izravno ili neizravno iz opskrbe tim podacima.



    Settings


    Language Settings:


    Temperature unit:
    Celcius