Proiect de monitorizare în timp real a calității aerului în Asia de Sud
South Asia Real-time Air Quality Monitoring Project

Posted on February 23rd 2015
Acțiune: aqicn.org/faq/2015-02-23/south-asia-real-time-air-quality-monitoring-project/ro/

Tocmai am pășit în Anul Nou Lunar al Caprei (combinat cu elementul Lemn pentru 2015) și, pentru echipa de proiect World Air Quality Index, asta înseamnă lucrul cu viteză maximă pentru extinderea monitorizării calității aerului la noi țări din sud-est. Asia. Și anume: Filipine , Cambodgia și Indonezia (și multe altele, de exemplu, Myanmar și Laos, vor urma foarte curând).

Deoarece există și o cerere uriașă pentru monitorizarea PM 2,5 pentru Thailanda (în special Chiang Mai și Bangkok) sau pentru mai multe stații în Vietnam (Orașul Ho Chi Minh), extinderea va acoperi și țări selectate cu rețea existentă.

Dar, de data aceasta, spre deosebire de țările anterioare, avem nevoie de ajutorul tuturor, și mai ales de ajutorul tău dacă locuiești într-una dintre aceste țări. Motivul este că, de data aceasta, deoarece informațiile în timp real privind calitatea aerului nu sunt disponibile public de la Agențiile de Protecție a Mediului (EPA) din acele țări, proiectul World Air Quality Index va începe să facă crowdsource stații de monitorizare a calității aerului din principalele orașe. dintre țările de mai sus 1 .


Visible Air Pollution on the Manilla and Jakarta Skylines (attribution & attribution)

Cercetările și experimentele pe care le-am efectuat în cadrul proiectului World Air Quality Index în ultimii 2 ani ne-au determinat să înțelegem cum să dezvoltăm stații de monitorizare semi-industriale, mult mai accesibile decât BAM-urile și TEOM-urile, dar cu un nivel echivalent de calitate a datelor. și o eficiență energetică mult superioară, rezistentă la exterior, întreținere ușoară și factor de formă. Acest lucru a fost posibil datorită magiei nowismului Shenzhen.

După cum am menționat mai devreme, pentru acest proiect care funcționează pe baza monitorizării mulțimii, avem nevoie de ajutorul tuturor, și mai ales de ajutorul tău . Fie că sunteți cetățean care locuiește în acele țări în care datele privind calitatea aerului nu sunt încă disponibile, fie că sunteți un cetățean care dorește doar să obțină informații în timp real, fie că sunteți un investitor interesat în abilitarea și accelerarea proiectului nostru, fie sunteți dintr-un ONG și doriți să cooperați la acest proiect sau dacă sunteți din mass-media și doriți să aflați mai multe despre acest proiect, apoi verificați unul dintre linkurile de mai jos:


Dacă sunteți interesat să obțineți monitorizarea datelor privind calitatea aerului pentru o altă țară (chiar și în afara Asiei de Sud) sau dacă doriți să obțineți mai multe informații în general despre proiectul World Air Quality Index, atunci vă puteți întreba și prin formularul de mai jos:

The South Asian Air Quality monitoring project - inquiry form
Enter your name (eg John Doe):
Enter your email address (eg john.doe@mail.com):
Write few words about you (eg I live in Dhaka, and would like to help for a hosting monitoring station):
Confirm that you
are a human:
Then click on
this submit button:

La Mulți Ani al Caprei de Lemn,
Echipa de proiect World Air Quality Index.



Note 1: The US State Department and US EPA might also be able to provide a huge support on this project. Check the article from the New York times: "US Expands Air Quality Monitoring to Include Some Embassies".
Faceți clic aici pentru a vedea toate intrările de întrebări frecvente
  • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
  • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
  • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
  • Despre măsurarea calității aerului și a poluării:

    Despre nivelurile de calitate a aerului

    -Valorile indicelui de calitate a aerului (AQI).Niveluri de îngrijorare pentru sănătate
    0 - 50BunCalitatea aerului este considerată satisfăcătoare, iar poluarea aerului prezintă un risc mic sau deloc
    51 -100ModeratCalitatea aerului este acceptabilă; cu toate acestea, pentru anumiți poluanți poate exista o îngrijorare moderată de sănătate pentru un număr foarte mic de persoane care sunt neobișnuit de sensibile la poluarea aerului.
    101-150Nesănătos pentru grupurile sensibileMembrii grupurilor sensibile pot avea efecte asupra sănătății. Este puțin probabil ca publicul larg să fie afectat.
    151-200NesănătosToată lumea poate începe să experimenteze efectele asupra sănătății; membrii grupurilor sensibile pot avea efecte mai grave asupra sănătății
    201-300Foarte NesănătoasăAvertismente de sănătate privind situațiile de urgență. Întreaga populație este mai probabil să fie afectată.
    300+RiscantAlertă de sănătate: toată lumea poate avea efecte mai grave asupra sănătății

    Pentru a afla mai multe despre calitatea aerului și poluare, consultați subiectul wikipedia pentru calitatea aerului sau ghidul airnow despre calitatea aerului și sănătatea dvs.

    Pentru sfaturi foarte utile de sănătate ale medicului doctor Richard Saint Cyr din Beijing, consultați blogul www.myhealthbeijing.com .


    Notificare privind utilizarea: Toate datele privind calitatea aerului sunt nevalide la momentul publicării și, datorită asigurării calității, aceste date pot fi modificate, fără notificare, în orice moment. Proiectul Index al calității aerului mondial a exercitat toate competențele și îngrijirea rezonabilă în compilarea conținutului acestor informații și în nici un caz Echipa de proiect pentru indexul calității aerului sau agenții săi sunt răspunzători în contract, delictuală sau în alt mod pentru orice pierdere, vătămare sau daună care rezultă direct sau indirect din furnizarea acestor date.



    Settings


    Language Settings:


    Temperature unit:
    Celcius