Проект за мониторинг на качеството на въздуха в реално време в Южна Азия
South Asia Real-time Air Quality Monitoring Project

Posted on February 23rd 2015
Дял: aqicn.org/faq/2015-02-23/south-asia-real-time-air-quality-monitoring-project/bg/

Току-що навлязохме в лунната Нова година на Козата (в съчетание с елемента Дърво за 2015 г.) и за екипа на проекта за Световния индекс на качеството на въздуха това означава да работим с пълна скорост за разширяване на наблюдението на качеството на въздуха в нови страни в Югоизтока Азия. А именно: Филипините , Камбоджа и Индонезия (и други, напр. Мианмар и Лаос, ще последват много скоро).

Тъй като има също огромно търсене на мониторинг на PM 2.5 за Тайланд (особено Чианг Май и Банкок) или за повече станции във Виетнам (Хо Ши Мин Сити), разширението ще обхване и избрани държави със съществуваща мрежа.

Но този път, за разлика от предишните държави, имаме нужда от помощта на всички и особено от вашата помощ , ако живеете в една от тези страни. Причината е, че този път, тъй като информацията за качеството на въздуха в реално време не е публично достъпна от Агенциите за опазване на околната среда (EPA) на тези страни, проектът Световен индекс за качеството на въздуха ще започне да събира станции за мониторинг на качеството на въздуха в основните градове. от горните страни 1 .


Visible Air Pollution on the Manilla and Jakarta Skylines (attribution & attribution)

Изследванията и експериментите, които провеждахме в проекта за Световен индекс на качеството на въздуха през последните 2 години, ни накараха да разберем как да разработим полупромишлени станции за мониторинг, много по-достъпни от BAM и TEOM, но с еквивалентно ниво на качество на данните и много превъзходна енергийна ефективност, устойчивост на открито, лесна поддръжка и форм фактор. Това стана възможно благодарение на магията на новиизма в Шенжен.

Както споменахме по-рано, за този проект, който работи въз основа на наблюдение на тълпата, имаме нужда от помощта на всички и особено от вашата помощ . Независимо дали сте гражданин, живеещ в тези страни, където данните за качеството на въздуха все още не са налични, дали сте гражданин, който просто иска да получи информация в реално време, дали сте инвеститор, който се интересува от овластяване и ускоряване на нашия проект, дали сте от неправителствена организация и искате да си сътрудничите по този проект или сте от медиите и искате да научите повече за този проект, тогава проверете една от връзките по-долу:


Ако се интересувате от наблюдение на данните за качеството на въздуха за друга страна (дори извън Южна Азия) или ако искате да получите повече информация като цяло за проекта за Световния индекс на качеството на въздуха, тогава можете също да направите запитване чрез формуляра по-долу:

The South Asian Air Quality monitoring project - inquiry form
Enter your name (eg John Doe):
Enter your email address (eg john.doe@mail.com):
Write few words about you (eg I live in Dhaka, and would like to help for a hosting monitoring station):
Confirm that you
are a human:
Then click on
this submit button:

Честита Нова година на дървената коза,
Екипът на проекта World Air Quality Index.



Note 1: The US State Department and US EPA might also be able to provide a huge support on this project. Check the article from the New York times: "US Expands Air Quality Monitoring to Include Some Embassies".
Щракнете тук, за да видите всички записи на ЧЗВ
  • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
  • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
  • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
  • Относно качеството на въздуха и измерването на замърсяването:

    Относно нивата на качеството на въздуха

    -Стойности на индекса за качество на въздуха (AQI).Нива на загриженост за здравето
    0 - 50добреКачеството на въздуха се счита за задоволително и замърсяването на въздуха представлява малък или никакъв риск
    51 -100умеренКачеството на въздуха е приемливо; въпреки това за някои замърсители може да има умерена опасност за здравето на много малък брой хора, които са необичайно чувствителни към замърсяването на въздуха.
    101-150Нездравословна за чувствителни групиЧленовете на чувствителните групи могат да имат здравни ефекти. Обществеността не е вероятно да бъде засегната.
    151-200нездравословенВсеки може да започне да изпитва здравни ефекти; членовете на чувствителните групи могат да имат по-сериозни последици за здравето
    201-300Много НездравословнотоЗдравни предупреждения за аварийни условия. Цялото население е по-вероятно да бъде засегнато.
    300+опасенСигнал за здравето: всеки може да има по-сериозни последици за здравето

    За да научите повече за качеството на въздуха и замърсяването, вижте темата за качеството на въздуха в wikipedia или ръководството на airnow за качеството на въздуха и вашето здраве .

    За много полезни здравни съвети на д-р Ричард Сейнт Сир от Пекин проверете блога на www.myhealthbeijing.com .


    Известие за използване: Всички данни за качеството на атмосферния въздух не са валидни към момента на публикуването и поради осигуряване на качеството, тези данни могат да бъдат променяни без предизвестие по всяко време. Проектът Световен индекс на качеството на въздуха е упражнил всички разумни умения и внимание при съставянето на съдържанието на тази информация и при никакви обстоятелства Проектният екип на Световния Индекс на Качеството на Въздуха или неговите агенти са отговорни по договор, нередовност или по друг начин за всяка загуба, нараняване или щета, възникващи пряко или косвено от предоставянето на тези данни.



    Settings


    Language Settings:


    Temperature unit:
    Celcius