Güney Asya Gerçek Zamanlı Hava Kalitesi İzleme Projesi
South Asia Real-time Air Quality Monitoring Project

Posted on February 23rd 2015
Paylaşmak: aqicn.org/faq/2015-02-23/south-asia-real-time-air-quality-monitoring-project/tr/

Keçi Ay Yeni Yılı'na yeni adım attık (2015 için Ahşap unsuruyla birlikte) ve Dünya Hava Kalitesi Endeksi proje ekibi için bu, Hava Kalitesi izlemeyi Güney Doğu'daki yeni ülkelere genişletmek için tam hız çalışmak anlamına geliyor. Asya. Şöyle ki: Filipinler , Kamboçya ve Endonezya (ve daha fazlası, örneğin Myanmar ve Laos, çok yakında onları takip edecek).

As there is also a huge demand for PM2.5 monitoring for Thailand (especially Chiang Mai and Bangkok), or for more station in Vietnam (Ho Chi Minh City), the extension will also cover selected countries with existing network.

Ancak bu kez önceki ülkelerden farklı olarak herkesin yardımına ihtiyacımız var, özellikle de bu ülkelerden birinde yaşıyorsanız sizin yardımınıza . Bunun nedeni, bu kez gerçek zamanlı Hava Kalitesi bilgilerinin bu ülkelerin Çevre Koruma Ajanslarından (EPA) kamuya açık olmaması nedeniyle, Dünya Hava Kalitesi Endeksi projesinin büyük şehirlerdeki Hava Kalitesi izleme istasyonlarını kitle kaynak yoluyla kullanmaya başlamasıdır. Yukarıdaki ülkelerden 1 .


Visible Air Pollution on the Manilla and Jakarta Skylines (attribution & attribution)

Dünya Hava Kalitesi Endeksi projesinde son 2 yıldır yürüttüğümüz araştırma ve deneyler, BAM ve TEOM'lardan çok daha uygun fiyatlı, ancak eşdeğer düzeyde veri kalitesine sahip yarı endüstriyel izleme istasyonlarının nasıl geliştirilebileceğini anlamamızı sağladı. ve çok daha üstün güç verimliliği, dış mekanlara dayanıklılık, kolay bakım ve form faktörü. Bu, Shenzhen şimdicilik büyüsü sayesinde mümkün oldu.

Daha önce de belirttiğimiz gibi kalabalık izleme esasına göre çalışan bu proje için herkesin, özellikle de sizin yardımınıza ihtiyacımız var. İster Hava Kalitesi verilerinin henüz mevcut olmadığı ülkelerde yaşayan bir vatandaş olun, ister sadece gerçek zamanlı bilgi almak isteyen bir vatandaş olun, ister projemizi güçlendirmek ve hızlandırmakla ilgilenen bir yatırımcı olun, ister Bir STK'dansınız ve bu projede işbirliği yapmak mı istiyorsunuz, yoksa medyadan mı çalışıyorsunuz ve bu proje hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsunuz, o zaman aşağıdaki bağlantılardan birini kontrol edin:


Başka bir ülke için (Güney Asya dışında bile) Hava Kalitesi verilerinin izlenmesini istiyorsanız veya Dünya Hava Kalitesi Endeksi projesi hakkında genel olarak daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız aşağıdaki formu kullanarak da bilgi alabilirsiniz:

The South Asian Air Quality monitoring project - inquiry form
Enter your name (eg John Doe):
Enter your email address (eg john.doe@mail.com):
Write few words about you (eg I live in Dhaka, and would like to help for a hosting monitoring station):
Confirm that you
are a human:
Then click on
this submit button:

Tahta Keçinin Yeni Yılınız Kutlu Olsun,
Dünya Hava Kalitesi Endeksi proje ekibi.



Note 1: The US State Department and US EPA might also be able to provide a huge support on this project. Check the article from the New York times: "US Expands Air Quality Monitoring to Include Some Embassies".
Tüm SSS girişlerini görmek için burayı tıklayın
  • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
  • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
  • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
  • Hava Kalitesi ve Kirlilik Ölçümü Hakkında:

    Hava Kalitesi Seviyeleri Hakkında

    -Hava Kalitesi İndeksi (AQI) DeğerleriSağlık Endişesinin Düzeyleri
    0 - 50İyiHava kalitesi tatmin edici kabul edilmekte ve hava kirliliği çok az veya hiç risk oluşturmamakta.
    51 -100OrtaHava kalitesi kabul edilebilir; ancak bazı kirleticiler hava kirliliğine karşı alışılmadık derecede hassas olan çok az sayıda insan için orta derecede sağlık sorunu oluşturabilir.
    101-150Sağlıksız hassas gruplar içinHassas gruplar sağlık sorunları yaşayabilir. Genel halkın etkilenmesi olası değildir.
    151-200SağlıksızHerkesin sağlığı etkilenmeye başlayabilir; hassas gruptakiler daha ciddi sağlık etkileri yaşayabilir
    201-300Çok sağlıksızAcil durum sağlık uyarıları. Tüm nüfusun etkilenmesi daha olasıdır.
    300+TehlikeliSağlık uyarısı: Herkes daha ciddi sağlık etkileri yaşayabilir

    Hava Kalitesi ve Kirlilik hakkında daha fazla bilgi edinmek için Wikipedia Hava Kalitesi konusuna veya Airnow Hava Kalitesi ve Sağlığınız kılavuzuna bakın.

    Pekin Doktoru Richard Saint Cyr MD'nin çok faydalı sağlık tavsiyeleri için www.myhealthbeijing.com bloguna bakın.


    Kullanım Uyarısı: Hava Kalitesi verileri yayınlandıkları esnada doğrulanmamıştır ve kalite güvencesi nedeniyle bu veriler herhangi bir zamanda haber verilmeksizin değiştirilebilir. Dünya Hava Kalitesi Endeksi projesi, bu bilgilerin içeriğinin derlenmesinde tüm makul beceriyi ve özeni göstermiştir ve hiçbir koşulda Dünya Hava Kalitesi İndeksi proje ekibi veya temsilcileri, bu verilerin temininden doğrudan veya dolaylı olarak doğan herhangi bir kayıp, yaralanma veya hasar için taahhüt, tazmin veya başka bir şekilde sorumlu tutulamaz.



    Settings


    Language Settings:


    Temperature unit:
    Celcius