Συντήρηση πειράματος Dylos Air Particule Conter.
Dylos Air Particule Conter experiment maintenance.

Posted on October 21st 2013
Μερίδιο: aqicn.org/faq/2013-10-21/dylos-air-particule-conter-experiment-maintenance/el/


Σημείωση: αυτό το άρθρο γράφτηκε το 2013. Ενώ η οθόνη Dylos εξακολουθεί να είναι ένα καλό προϊόν, σήμερα υπάρχουν πολύ καλύτερα και οικονομικά προϊόντα παρακολούθησης, επομένως δεν συνιστούμε πλέον να αγοράσετε το προϊόν Dylos.

Μπορείτε, για παράδειγμα, να ελέγξετε τη σειρά προϊόντων των σταθμών παρακολούθησης ποιότητας αέρα GAIA από την ES Labs.



Το πείραμα με μετρητή σωματιδίων αέρα Dylos συνεχίζεται ακόμα και έχει ξεκινήσει εδώ και 50 ημέρες. Έτσι, το περασμένο Σαββατοκύριακο, καθώς η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Πεκίνο ήταν πολύ χαμηλή - χάρη στους ισχυρούς βόρειους ανέμους, χρησιμοποιήσαμε αυτή τη φορά ως ευκαιρία να κάνουμε ένα διάλειμμα συντήρησης... στην ίδια την οθόνη του Dylos.

Ο λόγος είναι ότι, ακόμα κι αν η οθόνη Dylos είναι σίγουρα καλά σχεδιασμένη και κατασκευασμένος εξοπλισμός (το εννοούμε), ίσως να μην είναι τόσο καλά σχεδιασμένη για να επιβιώσει τη σκληρή επεισοδιακή ατμοσφαιρική ρύπανση του Πεκίνου.

Όλα ξεκίνησαν αφού παρατηρήσαμε ότι τα γραφήματα συσχέτισης μεταξύ της οθόνης Dylos και BAM τείνουν να δείχνουν κάποια συστηματικά σημάδια ισοπέδωσης πέρα από 38.000 σωματίδια (≥0,5µ). Αυτό το είδος συμπτώματος κορεσμού μπορεί να είναι συνέπεια της εσωτερικής συμφόρησης εισροής αέρα, η οποία μπορεί να προκληθεί από "κορεσμένα" κανάλια αέρα. Σε περιόδους έντονης ρύπανσης, αυτό το φαινόμενο είναι απολύτως φυσιολογικό λόγω της μεγάλης ποσότητας σωματιδίων που πρέπει να περάσει από το κανάλι αέρα.

Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη, αφού ανοίξαμε την οθόνη Dylos, επιβεβαιώσαμε ότι τα εσωτερικά κανάλια αέρα είναι σίγουρα κορεσμένα, από μια συσσώρευση σκόνης τις τελευταίες 50 ημέρες:

 
-Beijing dust impact on the Dylos air particle counter internal structure-

Το αποτέλεσμα του καθαρισμού της εσωτερικής δομής, χρησιμοποιώντας μια λεπτή βούρτσα, θα παρήγαγε μια εκπληκτική ποσότητα σκόνης - και αυτό, μόλις μετά από 50 ημέρες πειραματισμού σε εξωτερικούς χώρους. Απλά σκέψου ότι αυτό αναπνέεις...


-The real Beijing dust... the one Beijiners breathe during heavy pollution day!-

Πράγματι, η ανάγκη να πραγματοποιηθεί τέτοιος καθαρισμός και συντήρηση στον εξοπλισμό Dylos δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς ακόμη και ο πολύ ακριβός εξοπλισμός BAM απαιτεί μηνιαία συντήρηση από ειδικευμένους χειριστές.


--

Το ακόλουθο μέρος προστέθηκε 10 ημέρες μετά τη δημοσίευση της αρχικής ανάρτησης:

Πέρασαν τώρα 10 μέρες από τότε που έχει γίνει ο καθαρισμός και σίγουρα η κατάσταση έχει βελτιωθεί για τον συσχετισμό BAM με Δύλο. Από το παρακάτω γράφημα, που δείχνει τις μετρήσεις πριν και μετά τον καθαρισμό, η ζώνη που υποδεικνύεται με τον αριθμό (2) δείχνει μια πολύ καλή ομοιότητα (συσχέτιση) μεταξύ BAM και Dylos. Όμως, υπό συνθήκες έντονης ρύπανσης, εξακολουθούν να υπάρχουν σταθερά σημάδια ισοπέδωσης (απόκλιση στη μέτρηση), όπως επισημαίνεται με τον αριθμό ζώνης (1) και (3) . Η απόκλιση φαίνεται ωστόσο λιγότερο χειρότερη μετά τον καθαρισμό (ζώνη (3) ) από ό,τι πριν (ζώνη (1) ). Επικοινωνούμε με την εταιρεία Dylos, για να τους συμβουλευτούμε σχετικά με αυτό το φαινόμενο ισοπέδωσης, και θα ενημερώσουμε αυτήν την ανάρτηση αργότερα.




(Click on the picture to open the real time version)

--

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε όλες τις συμμετοχές σε συχνές ερωτήσεις
  • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
  • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
  • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
  • Σχετικά με τη μέτρηση της ποιότητας του αέρα και της ρύπανσης:

    Σχετικά με τα επίπεδα ποιότητας αέρα

    -Τιμές του δείκτη ποιότητας αέρα (AQI).Επίπεδα ανησυχίας για την υγεία
    0 - 50ΚαλόςΗ ποιότητα του αέρα θεωρείται ικανοποιητική και η ατμοσφαιρική ρύπανση παρουσιάζει μικρό ή καθόλου κίνδυνο
    51 -100ΜέτριοςΗ ποιότητα του αέρα είναι αποδεκτή. Ωστόσο, για ορισμένους ρύπους μπορεί να υπάρχει μέτρια ανησυχία για την υγεία για ένα πολύ μικρό αριθμό ατόμων που είναι ασυνήθιστα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση.
    101-150Ανθυγιεινό για ευαίσθητες ομάδεςΤα μέλη ευαίσθητων ομάδων ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις στην υγεία. Το ευρύ κοινό δεν είναι πιθανό να επηρεαστεί.
    151-200ΑνθυγιεινόςΟ καθένας μπορεί να αρχίσει να αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις στην υγεία. τα μέλη ευαίσθητων ομάδων ενδέχεται να έχουν πιο σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία
    201-300Πολύ ΑνθυγιεινόΠροειδοποιήσεις για την υγεία σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Όλος ο πληθυσμός είναι πολύ πιθανόν να επηρεαστεί.
    300+ΕπικίνδυνοςΠροειδοποίηση για την υγεία: Όλοι μπορεί να έχουν πιο σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία

    Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ποιότητα του αέρα και τη ρύπανση, ανατρέξτε στο θέμα της wikipedia για την ποιότητα του αέρα ή στον οδηγό airnow για την ποιότητα του αέρα και την υγεία σας .

    Για πολύ χρήσιμες συμβουλές υγείας του γιατρού του Πεκίνου Richard Saint Cyr MD, ανατρέξτε στο ιστολόγιο www.myhealthbeijing.com .


    Ειδοποίηση χρήσης: Όλα τα δεδομένα για την ποιότητα του αέρα δεν έχουν εγκριθεί κατά τη στιγμή της δημοσίευσης και, λόγω της διασφάλισης της ποιότητας, τα δεδομένα αυτά μπορούν να τροποποιηθούν χωρίς προειδοποίηση ανά πάσα στιγμή. Το έργο Παγκόσμιο Δείκτη Ποιότητας του Αερίου έχει ασκήσει όλες τις εύλογες δεξιότητες και φροντίδα κατά την κατάρτιση του περιεχομένου αυτών των πληροφοριών και σε καμία περίπτωση το Ομάδα Παγκόσμιας Ποιότητας Αέριας Ποιότητας ή οι αντιπρόσωποί της είναι υπεύθυνοι για συμβόλαιο, αδικοπραξία ή άλλως για τυχόν απώλειες, τραυματισμούς ή ζημίες που προκύπτουν άμεσα ή έμμεσα από την παροχή αυτών των δεδομένων.



    Settings


    Language Settings:


    Temperature unit:
    Celcius