Dylos Hava Partikül Kontrolü deney bakımı.
Dylos Air Particule Conter experiment maintenance.

Posted on October 21st 2013
Paylaşmak: aqicn.org/faq/2013-10-21/dylos-air-particule-conter-experiment-maintenance/tr/


Not: Bu makale 2013 yılında yazılmıştır. Dylos monitör hala iyi bir ürün olsa da günümüzde çok daha iyi ve uygun fiyatlı izleme ürünleri mevcut, bu nedenle artık Dylos ürününü satın almanızı önermiyoruz.

Örneğin ES Labs'ın GAIA hava kalitesi izleme istasyonları ürün yelpazesini kontrol edebilirsiniz.



Dylos Hava Parçacığı Sayacı deneyi halen devam ediyor ve 50 gündür devam ediyor. Geçen hafta sonu, Pekin'deki hava kirliliği gerçekten azaldığından, kuvvetli kuzey rüzgarları sayesinde, bu zamanı Dylos monitöründe bir bakım molası vermek için bir fırsat olarak değerlendirdik.

Bunun nedeni, Dylos monitörü kesinlikle iyi tasarlanmış ve tasarlanmış bir ekipman olsa bile (bunu kastediyoruz), Pekin'in zorlu epizodik Hava Kirliliğine dayanacak kadar iyi tasarlanmayabilir.

Her şey, Dylos ve BAM monitörü arasındaki korelasyon grafiklerinin 38.000 parçacığın (≥0,5μ) ötesinde bazı sistematik seviyelendirme işaretleri gösterme eğiliminde olduğunun fark edilmesiyle başladı. Bu tür doyma belirtisi, "doymuş" hava kanallarının neden olabileceği iç hava akışı darboğazının sonucu olabilir. Yoğun kirlilik zamanlarında, büyük miktarda partikül maddenin hava kanalından geçmesi gerektiğinden bu durum tamamen normaldir.

Dolayısıyla, Dylos monitörünü açtıktan sonra, son 50 gün içinde biriken toz nedeniyle iç hava kanallarının kesinlikle doymuş olduğunu doğrulamamız şaşırtıcı değil:

 
-Beijing dust impact on the Dylos air particle counter internal structure-

İç yapıyı ince bir fırça kullanarak temizlemenin sonucu şaşırtıcı miktarda toz üretecektir - ve bu, 50 günlük açık hava deneylerinden hemen sonra yapılmıştır. Sadece nefes aldığını düşün...


-The real Beijing dust... the one Beijiners breathe during heavy pollution day!-

Aslında Dylos ekipmanı üzerinde bu tür bir temizlik ve bakımın yapılması sürpriz değildir, çünkü çok pahalı BAM ekipmanı bile yetenekli operatörler tarafından aylık bakım gerektirir.


--

Aşağıdaki bölüm, ilk gönderinin yayınlanmasından 10 gün sonra eklendi:

Artık temizlik yapılalı 10 gün oldu ve BAM ile Dylos arasındaki korelasyon açısından durum kesinlikle iyileşti. Temizlik öncesi ve sonrası ölçümleri gösteren aşağıdaki grafikte (2) rakamıyla gösterilen bölge BAM ile Dylos arasında çok iyi bir benzerlik (korelasyon) göstermektedir. Ancak, yoğun kirlilik koşulları altında, bölge numarası (1) ve (3) ile vurgulandığı gibi, hala tutarlı seviyelenme işaretleri (ölçümlerde sapma) mevcuttur. Ancak temizlikten sonra sapma (bölge (3) ) öncesine (bölge (1) ) göre daha az kötü görünüyor. Bu tesviye olgusu konusunda onlara danışmak için Dylos şirketiyle iletişime geçiyoruz ve bu yazıyı daha sonra güncelleyeceğiz.




(Click on the picture to open the real time version)

--

Tüm SSS girişlerini görmek için burayı tıklayın
  • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
  • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
  • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
  • Hava Kalitesi ve Kirlilik Ölçümü Hakkında:

    Hava Kalitesi Seviyeleri Hakkında

    -Hava Kalitesi İndeksi (AQI) DeğerleriSağlık Endişesinin Düzeyleri
    0 - 50İyiHava kalitesi tatmin edici kabul edilmekte ve hava kirliliği çok az veya hiç risk oluşturmamakta.
    51 -100OrtaHava kalitesi kabul edilebilir; ancak bazı kirleticiler hava kirliliğine karşı alışılmadık derecede hassas olan çok az sayıda insan için orta derecede sağlık sorunu oluşturabilir.
    101-150Sağlıksız hassas gruplar içinHassas gruplar sağlık sorunları yaşayabilir. Genel halkın etkilenmesi olası değildir.
    151-200SağlıksızHerkesin sağlığı etkilenmeye başlayabilir; hassas gruptakiler daha ciddi sağlık etkileri yaşayabilir
    201-300Çok sağlıksızAcil durum sağlık uyarıları. Tüm nüfusun etkilenmesi daha olasıdır.
    300+TehlikeliSağlık uyarısı: Herkes daha ciddi sağlık etkileri yaşayabilir

    Hava Kalitesi ve Kirlilik hakkında daha fazla bilgi edinmek için Wikipedia Hava Kalitesi konusuna veya Airnow Hava Kalitesi ve Sağlığınız kılavuzuna bakın.

    Pekin Doktoru Richard Saint Cyr MD'nin çok faydalı sağlık tavsiyeleri için www.myhealthbeijing.com bloguna bakın.


    Kullanım Uyarısı: Hava Kalitesi verileri yayınlandıkları esnada doğrulanmamıştır ve kalite güvencesi nedeniyle bu veriler herhangi bir zamanda haber verilmeksizin değiştirilebilir. Dünya Hava Kalitesi Endeksi projesi, bu bilgilerin içeriğinin derlenmesinde tüm makul beceriyi ve özeni göstermiştir ve hiçbir koşulda Dünya Hava Kalitesi İndeksi proje ekibi veya temsilcileri, bu verilerin temininden doğrudan veya dolaylı olarak doğan herhangi bir kayıp, yaralanma veya hasar için taahhüt, tazmin veya başka bir şekilde sorumlu tutulamaz.



    Settings


    Language Settings:


    Temperature unit:
    Celcius