Održavanje eksperimenta Dylos Air Particule Conter.
Dylos Air Particule Conter experiment maintenance.

Posted on October 21st 2013
Udio: aqicn.org/faq/2013-10-21/dylos-air-particule-conter-experiment-maintenance/hr/


Napomena: ovaj je članak napisan 2013. Iako je Dylos monitor još uvijek dobar proizvod, danas postoje puno bolji i pristupačniji proizvodi za nadzor, stoga više ne preporučamo kupnju Dylos proizvoda.

Možete, na primjer, provjeriti asortiman GAIA stanica za praćenje kvalitete zraka iz ES Labs.



Eksperiment Dylos Air Particle Counter još uvijek traje i traje već 50 dana. Dakle, prošlog vikenda, kako je zagađenje zraka u Pekingu postalo stvarno nisko - zahvaljujući jakim sjevernim vjetrovima, iskoristili smo ovo vrijeme kao priliku da napravimo pauzu za održavanje... na samom monitoru Dylos.

Razlog je taj što, čak i ako je monitor Dylos definitivno dobro dizajnirana i konstruirana oprema (mi zaista to mislimo), možda nije tako dobro zamišljen da podnese teško epizodno zagađenje zraka u Pekingu.

Sve je počelo nakon što smo primijetili da korelacijski grafikoni između Dylosa i BAM monitora pokazuju neke sustavne znakove izravnavanja iznad 38 000 čestica (≥0,5µ). Ovakav simptom zasićenja može biti posljedica unutarnjeg uskog grla dotoka zraka, koje mogu uzrokovati "zasićeni" zračni kanali. U vrijeme velikih zagađenja, ova pojava je potpuno normalna zbog velike količine čestica koje moraju proći kroz zračni kanal.

Dakle, nije iznenađenje, nakon otvaranja Dylos monitora, potvrdili smo da su unutarnji zračni kanali definitivno zasićeni, nakupljanjem prašine tijekom posljednjih 50 dana:

 
-Beijing dust impact on the Dylos air particle counter internal structure-

Rezultat čišćenja unutarnje strukture, korištenjem fine četke, proizveo bi zapanjujuću količinu prašine - i to nakon samo 50 dana eksperimenata na otvorenom. Samo pomislite da je to ono što dišete...


-The real Beijing dust... the one Beijiners breathe during heavy pollution day!-

Zapravo, takvo čišćenje i održavanje opreme Dylos nije iznenađenje, budući da čak i vrlo skupa BAM oprema zahtijeva mjesečno održavanje od strane kvalificiranih operatera.


--

Sljedeći dio dodan je 10 dana nakon objave prvog posta:

Prošlo je 10 dana od čišćenja i situacija se definitivno popravila za korelaciju između BAM-a i Dylosa. Iz donjeg grafikona, koji prikazuje mjerenja prije i poslije čišćenja, zona označena brojem (2) pokazuje vrlo dobru sličnost (korelaciju) između BAM-a i Dylosa. Ali, u uvjetima velikog onečišćenja, još uvijek postoje dosljedni znakovi izravnavanja (odstupanja u mjerenju), kao što je istaknuto brojem zone (1) i (3) . Čini se da je odstupanje manje gore nakon čišćenja (zona (3) ) nego prije (zona (1) ). Kontaktiramo tvrtku Dylos kako bismo ih konzultirali o ovom fenomenu izravnavanja, a kasnije ćemo ažurirati ovu objavu.




(Click on the picture to open the real time version)

--

Kliknite ovdje da biste vidjeli sve unose FAQ
  • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
  • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
  • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
  • O kvaliteti zraka i mjerenju onečišćenja:

    O razinama kvalitete zraka

    -Vrijednosti indeksa kvalitete zraka (AQI).Razine zdravstvene zabrinutosti
    0 - 50DobroKvaliteta zraka smatra se zadovoljavajućom, a onečišćenje zraka predstavlja mali ili nikakav rizik
    51 -100umjerenKvaliteta zraka je prihvatljiva; ali ipak, neki zagađivači mogu prouzrokovati umjerenu zabrinutost za zdravlje vrlo malog broja ljudi koji su neobično osjetljivi na onečišćenje zraka.
    101-150Nezdravo za osjetljive skupineČlanovi osjetljivih skupina mogu imati posljedice na zdravlje. Vjerovatno neće imati utjecaja na širu popilaciju.
    151-200nezdravSvatko može početi osjećati zdravstvene posljedice; članovi osjetljivih skupina mogu imati ozbiljnije zdravstvene posljedice
    201-300Vrlo nezdravoZdravstvena upozorenja o izvanrednim okolnostima. Veća je vjerojatnost da će cijela populacija biti pogođena.
    300+OpasanUpozorenje o zdravlju: svatko može imati ozbiljnije zdravstvene posljedice

    Kako biste saznali više o kvaliteti zraka i onečišćenju, pogledajte temu o kvaliteti zraka na wikipediji ili airnow vodič o kvaliteti zraka i vašem zdravlju .

    Za vrlo korisne zdravstvene savjete pekinškog doktora Richarda Saint Cyra, MD, pogledajte blog www.myhealthbeijing.com .


    Obavijest o korištenju: Svi podaci o kvaliteti zraka nisu dozvoljeni u trenutku objavljivanja, a zbog osiguranja kvalitete ti se podaci mogu u bilo kojem trenutku mijenjati bez prethodne najave. Projekt Indeks svjetske kakvoće zraka iskoristio je svu razumnu vještinu i pažnju pri sastavljanju sadržaja tih informacija i ni pod kojim okolnostima neće Svjetski indeks kvaliteta zraka projektni tim ili njegovi agenti odgovorni su za ugovor, prekršaj ili drugačije za bilo kakav gubitak, ozljedu ili štetu koja proizlazi izravno ili neizravno iz opskrbe tim podacima.



    Settings


    Language Settings:


    Temperature unit:
    Celcius