Dylos Air Particle Conter-experimentonderhoud.
Dylos Air Particule Conter experiment maintenance.

Posted on October 21st 2013
Deel: aqicn.org/faq/2013-10-21/dylos-air-particule-conter-experiment-maintenance/nl/


Let op: dit artikel is geschreven in 2013. Hoewel de Dylos-monitor nog steeds een goed product is, zijn er tegenwoordig veel betere en betaalbare monitoringproducten, dus we raden aan om het Dylos-product niet meer te kopen.

U kunt bijvoorbeeld het assortiment GAIA-luchtkwaliteitsmeetstations van ES Labs bekijken.



Het Dylos Air Particle Counter-experiment is nog steeds aan de gang en duurt nu al vijftig dagen. Dus afgelopen weekend, toen de luchtvervuiling in Peking erg laag werd dankzij de sterke noordenwind, gebruikten we deze tijd als een kans om een onderhoudspauze uit te voeren... op de Dylos-monitor zelf.

De reden is dat, ook al is de Dylos-monitor zeker goed ontworpen en geconstrueerde apparatuur (we menen het wel), hij misschien niet zo goed is ontworpen om de zware episodische luchtvervuiling in Peking te weerstaan.

Het begon allemaal nadat we hadden opgemerkt dat de correlatiegrafieken tussen de Dylos- en BAM-monitor de neiging hebben systematische tekenen te vertonen van een nivellering boven de 38.000 deeltjes (≥0,5 µ). Dit soort verzadigingssymptomen kan het gevolg zijn van een knelpunt in de interne luchtinstroom, veroorzaakt door "verzadigde" luchtkanalen. In tijden van zware vervuiling is dit fenomeen volkomen normaal omdat er veel fijnstof door het luchtkanaal moet.

Het is dus geen verrassing dat we na het openen van de Dylos-monitor hebben bevestigd dat de interne luchtkanalen definitief verzadigd zijn door een ophoping van stof gedurende de afgelopen 50 dagen:

 
-Beijing dust impact on the Dylos air particle counter internal structure-

Het resultaat van het schoonmaken van de interne structuur met een fijne borstel zou een verbazingwekkende hoeveelheid stof produceren - en dit net na 50 dagen buitenexperimenten. Denk maar eens na: dit is wat je ademt...


-The real Beijing dust... the one Beijiners breathe during heavy pollution day!-

Het is eigenlijk geen verrassing dat dergelijke reinigings- en onderhoudswerkzaamheden aan de Dylos-apparatuur moeten worden uitgevoerd, aangezien zelfs de zeer dure BAM-apparatuur maandelijks onderhoud door ervaren operators vereist.


--

Het volgende deel is toegevoegd 10 dagen nadat het eerste bericht werd gepubliceerd:

Het is nu tien dagen geleden dat de schoonmaak heeft plaatsgevonden en de situatie is zeker verbeterd voor de relatie tussen BAM en Dylos. Uit onderstaande grafiek, waarin de metingen voor en na de reiniging zijn weergegeven, blijkt dat de zone aangegeven met nummer (2) een zeer goede gelijkenis (correlatie) vertoont tussen BAM en Dylos. Maar onder omstandigheden van zware vervuiling zijn er nog steeds consistente tekenen van nivellering (afwijking in de metingen), zoals benadrukt door zonenummer (1) en (3) . De afwijking lijkt echter minder ernstig na de reiniging (zone (3) ) dan ervoor (zone (1) ). We nemen contact op met het bedrijf Dylos om hen te raadplegen over dit fenomeen van nivellering, en zullen dit bericht later bijwerken.




(Click on the picture to open the real time version)

--

Klik hier om alle FAQ-items te bekijken
  • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
  • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
  • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
  • Over de luchtkwaliteit- en vervuilingsmeting:

    Over de luchtkwaliteitsniveaus

    -Luchtkwaliteitsindex (AQI)-waardenNiveaus van gezondheidsproblemen
    0 - 50GoedLuchtkwaliteit wordt als bevredigend beschouwd en luchtverontreiniging vormt weinig of geen risico
    51 -100MatigLuchtkwaliteit is acceptabel; voor sommige verontreinigende stoffen kan er echter sprake zijn van een matige gezondheidsrisico voor een zeer klein aantal mensen dat ongewoon gevoelig is voor luchtvervuiling.
    101-150Ongezond voor gevoelige groepenLeden van gevoelige groepen kunnen gezondheidseffecten ervaren. Het grote publiek zal waarschijnlijk niet worden beïnvloed.
    151-200OngezondIedereen kan gezondheidseffecten ervaren; leden van gevoelige groepen kunnen ernstiger gezondheidseffecten ervaren
    201-300Zeer OngezondeGezondheidswaarschuwingen voor noodomstandigheden. De volledige populatie is mogelijk getroffen.
    300+gevaarlijkGezondheidswaarschuwing: iedereen kan ernstigere gezondheidseffecten ervaren

    Als u meer wilt weten over luchtkwaliteit en vervuiling, raadpleegt u het Wikipedia-onderwerp Luchtkwaliteit of de airnow-gids voor luchtkwaliteit en uw gezondheid .

    Voor zeer nuttige gezondheidsadviezen van de Beijing-arts Richard Saint Cyr MD, kijk op de blog www.myhealthbeijing.com .


    Gebruiksmelding: Alle gegevens van de luchtkwaliteit zijn niet-gevalideerd op het moment van publicatie en als gevolg van kwaliteitsborging kunnen deze gegevens op elk gewenst moment zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Het World Air Quality Index -project heeft alle redelijke vaardigheid en zorg besteed aan het samenstellen van de inhoud van deze informatie en onder geen enkele voorwaarde zal de World Air Quality Index projectteam of zijn agenten zijn aansprakelijk in contract, onrechtmatige daad of anderszins voor enig verlies, letsel of schade die direct of indirect voortvloeit uit de levering van deze gegevens.



    Settings


    Language Settings:


    Temperature unit:
    Celcius