Πρόγνωση ανέμου και ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Κίτο
Wind and Air Pollution Forecast in Quito

Posted on June 8th 2015
Μερίδιο: aqicn.org/faq/2015-06-08/wind-and-air-pollution-forecast-in-quito/el/

Guagua Pichincha volcano in Ecuador (Attribution)

Οι πολίτες του Πεκίνου γνωρίζουν από καιρό ότι ο καλύτερος φυσικός τρόπος για να καθαρίσετε τη ρύπανση του αέρα είναι οι ισχυροί άνεμοι από το Βορρά, ενώ οι άνεμοι από το νότο μπορεί, αντίθετα, να φέρουν περισσότερη ρύπανση από το Hebei.

Στο Κίτο του Ισημερινού, υπάρχει μια παρόμοια προβληματική, εκτός από το ότι η ρύπανση προέρχεται από τα ενεργά ηφαίστεια . Ευτυχώς, δεν εκρήγνυνται τόσο συχνά, αλλά όταν εκρήγνυνται, καλύτερα να αποφύγετε να βρίσκεστε κάτω από το βαρύ σύννεφο τέφρας που σχηματίζεται από τις εκρηκτικές εκρήξεις (βλ. εικόνα).

It is actually the Air Quality team from Quito Ambiente, with whom we have been recently cooperating, that indicidated us that the 4 volcanos with most concerns are Cotopaxi, Reventador, Guagua Pichincha and Tungurahua.

Αν και τα ηφαίστεια δεν είναι τόσο κοντά από το Κίτο, οι Guagua Pichincha και Reventador κάλυψαν πρόσφατα το Κίτο με στάχτη.

Αρχαίες αναφορές δείχνουν επίσης ότι την τελευταία φορά που εξερράγη το Cotopaxi, το Quito καλύφθηκε με ένα σύννεφο στάχτης που έμεινε για μια ολόκληρη εβδομάδα!


--

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η πρόβλεψη ανέμου που είναι ήδη διαθέσιμη για το Quito , και ότι κάθε φορά που εκρήγνυται ηφαίστειο αποστέλλεται προειδοποίηση στην ομάδα του Quito Ambiente, το προφανές ερώτημα είναι αν είναι δυνατόν να προβλεφθεί η κατεύθυνση που θα πάρει το σύννεφο τέφρας, και το πιο σημαντικό , εάν το 1,5 εκατομμύριο πολίτες που ζουν στο Κίτο θα κινδύνευαν (σε αυτή την περίπτωση, το Quito Ambiente θα έστελνε προληπτικές ειδοποιήσεις).


Wind forward trajectories
(attribution: Nanjing university)

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει την πρόβλεψη 8 ημερών τόσο για την κατεύθυνση του ανέμου όσο και για την ταχύτητα (σε m/s) στα 250mb (περίπου 10KM) για τα 4 προαναφερθέντα ηφαίστεια. Τα δεδομένα πρόγνωσης ανέμου βασίζονται στο πιο πρόσφατο GFS 0,25° δεδομένα, τα οποία ενημερώνονται κάθε 6 ώρες και έχουν μεσοδιάστημα 3 ωρών. Οι οριζόντιες και κάθετες γραμμές με μπλε χρώμα δείχνουν το 0,25° πλέγμα, οπότε οποιοδήποτε σημείο μεταξύ του πλέγματος υπολογίζεται ως η παρεμβολή των 4 γωνιών.

Η διαδρομή του ανέμου δείχνει την τροχιά προς τα εμπρός για τις επόμενες 8 ώρες (με ακρίβεια 10 λεπτών). Κάθε σημείο στην τροχιά υπολογίζεται χρησιμοποιώντας τα δεδομένα ανέμου από τη θέση του ίδιου του σημείου αντί της θέσης της πηγής (όπως έγινε στην πρώτη έκδοση αυτού του άρθρου). Επιπλέον, δεδομένου ότι το GFS είναι διαθέσιμο μόνο με ανάλυση 3 ωρών, τυχόν δεδομένα μεταξύ δύο σημείων 3 ωρών παρεμβάλλονται γραμμικά.

Αυτό φυσικά απέχει αρκετά από το να είναι τέλειο, αλλά αυτό είναι ήδη μια καλή ένδειξη σε περίπτωση έκρηξης ηφαιστείου. Φυσικά θα συνεχίσουμε να βελτιστοποιούμε το μοντέλο ανέμου που χρησιμοποιείται σε αυτόν τον χάρτη. Μια προφανής βελτίωση είναι να ληφθεί υπόψη η κατακόρυφη ταχύτητα του ανέμου (όπως φαίνεται στο κάτω μέρος του γραφήματος στα δεξιά), καθώς, όταν αλλάζει υψόμετρο, ο άνεμος αλλάζει και κατεύθυνση (στην τρέχουσα προσομοίωση, θεωρείται σταθερό υψόμετρο).


--



All the dates below are in UTC (GMT+0)
Ash Cloud Forecast map -- loading...

Wind trajectory colors:


--



Isobaric level 100mb: ~15KM.
Isobaric level 250mb: ~10KM.
Isobaric level 550mb: ~5KM.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε όλες τις συμμετοχές σε συχνές ερωτήσεις
  • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
  • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
  • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
  • Σχετικά με τη μέτρηση της ποιότητας του αέρα και της ρύπανσης:

    Σχετικά με τα επίπεδα ποιότητας αέρα

    -Τιμές του δείκτη ποιότητας αέρα (AQI).Επίπεδα ανησυχίας για την υγεία
    0 - 50ΚαλόςΗ ποιότητα του αέρα θεωρείται ικανοποιητική και η ατμοσφαιρική ρύπανση παρουσιάζει μικρό ή καθόλου κίνδυνο
    51 -100ΜέτριοςΗ ποιότητα του αέρα είναι αποδεκτή. Ωστόσο, για ορισμένους ρύπους μπορεί να υπάρχει μέτρια ανησυχία για την υγεία για ένα πολύ μικρό αριθμό ατόμων που είναι ασυνήθιστα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση.
    101-150Ανθυγιεινό για ευαίσθητες ομάδεςΤα μέλη ευαίσθητων ομάδων ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις στην υγεία. Το ευρύ κοινό δεν είναι πιθανό να επηρεαστεί.
    151-200ΑνθυγιεινόςΟ καθένας μπορεί να αρχίσει να αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις στην υγεία. τα μέλη ευαίσθητων ομάδων ενδέχεται να έχουν πιο σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία
    201-300Πολύ ΑνθυγιεινόΠροειδοποιήσεις για την υγεία σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Όλος ο πληθυσμός είναι πολύ πιθανόν να επηρεαστεί.
    300+ΕπικίνδυνοςΠροειδοποίηση για την υγεία: Όλοι μπορεί να έχουν πιο σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία

    Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ποιότητα του αέρα και τη ρύπανση, ανατρέξτε στο θέμα της wikipedia για την ποιότητα του αέρα ή στον οδηγό airnow για την ποιότητα του αέρα και την υγεία σας .

    Για πολύ χρήσιμες συμβουλές υγείας του γιατρού του Πεκίνου Richard Saint Cyr MD, ανατρέξτε στο ιστολόγιο www.myhealthbeijing.com .


    Ειδοποίηση χρήσης: Όλα τα δεδομένα για την ποιότητα του αέρα δεν έχουν εγκριθεί κατά τη στιγμή της δημοσίευσης και, λόγω της διασφάλισης της ποιότητας, τα δεδομένα αυτά μπορούν να τροποποιηθούν χωρίς προειδοποίηση ανά πάσα στιγμή. Το έργο Παγκόσμιο Δείκτη Ποιότητας του Αερίου έχει ασκήσει όλες τις εύλογες δεξιότητες και φροντίδα κατά την κατάρτιση του περιεχομένου αυτών των πληροφοριών και σε καμία περίπτωση το Ομάδα Παγκόσμιας Ποιότητας Αέριας Ποιότητας ή οι αντιπρόσωποί της είναι υπεύθυνοι για συμβόλαιο, αδικοπραξία ή άλλως για τυχόν απώλειες, τραυματισμούς ή ζημίες που προκύπτουν άμεσα ή έμμεσα από την παροχή αυτών των δεδομένων.



    Settings


    Language Settings:


    Temperature unit:
    Celcius