Prognoza poluării aerului și vântului în Quito
Wind and Air Pollution Forecast in Quito

Posted on June 8th 2015
Acțiune: aqicn.org/faq/2015-06-08/wind-and-air-pollution-forecast-in-quito/ro/

Guagua Pichincha volcano in Ecuador (Attribution)

Cetăţenii Beijingului ştiu de mult că cel mai bun mod natural de a curăţa poluarea aerului sunt vânturile puternice din nord, în timp ce vânturile din sud ar putea, dimpotrivă, să aducă mai multă poluare din Hebei.

În Quito , Ecuador, există o problemă similară, cu excepția faptului că poluarea provine de la vulcanii activi. Din fericire, ele nu erup atât de des, dar atunci când erup, mai bine evitați să vă aflați sub norul greu de cenușă format de erupțiile explozive (vezi poza).

It is actually the Air Quality team from Quito Ambiente, with whom we have been recently cooperating, that indicidated us that the 4 volcanos with most concerns are Cotopaxi, Reventador, Guagua Pichincha and Tungurahua.

Deși vulcanii nu sunt atât de aproape de Quito, Guagua Pichincha și Reventador au acoperit recent Quito cu cenușă.

Rapoartele antice mai arată că ultima dată când Cotopaxi a erupt, Quito s-a acoperit cu un nor de cenușă care a rămas o săptămână întreagă!


--

Având în vedere că prognoza vântului care este deja disponibilă pentru Quito și că de fiecare dată când vulcanul erupe o alertă este trimisă echipei Quito Ambiente, întrebarea evidentă este dacă este posibil să se prezică direcția pe care o va lua norul de cenuşă și, mai important, , dacă cei 1,5 milioane de cetățeni care locuiesc în Quito ar fi în pericol (caz în care Quito Ambiente ar trimite alerte preventive).


Wind forward trajectories
(attribution: Nanjing university)

Harta de mai jos arată prognoza pentru 8 zile atât pentru direcția vântului, cât și pentru viteza (în m/s) la 250mb (aproximativ 10KM) pentru cei 4 vulcani menționați mai sus. Datele de prognoză ale vântului se bazează pe cel mai recent GFS 0,25° date, care sunt actualizate la fiecare 6 ore și au un interval de 3 ore. Liniile orizontale și verticale în albastru indică 0,25° grilă, astfel încât orice punct dintre grilă este calculat ca interpolare a celor 4 colțuri.

Calea vântului arată traiectoria înainte pentru următoarele 8 ore (cu o precizie de 10 minute). Fiecare punct de pe traiectorie este calculat utilizând datele vântului din locația proprie a punctului în loc de locația sursă (așa cum sa făcut în prima versiune a acestui articol). Mai mult, deoarece GFS este disponibil doar cu o rezoluție de 3 ore, orice date între două puncte de 3 ore sunt interpolate liniar.

Acest lucru este, desigur, destul de departe de a fi perfect, dar acesta este deja un bun indiciu în cazul erupției vulcanului. Desigur, vom continua optimizarea modelului de vânt folosit în această hartă. O îmbunătățire evidentă este luarea în considerare a vitezei verticale a vântului (așa cum se arată în partea de jos a graficului din dreapta), deoarece, la schimbarea altitudinii, vântul își schimbă și direcția (în simularea curentă, se presupune o altitudine constantă).


--



All the dates below are in UTC (GMT+0)
Ash Cloud Forecast map -- loading...

Wind trajectory colors:


--



Isobaric level 100mb: ~15KM.
Isobaric level 250mb: ~10KM.
Isobaric level 550mb: ~5KM.

Faceți clic aici pentru a vedea toate intrările de întrebări frecvente
  • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
  • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
  • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
  • Despre măsurarea calității aerului și a poluării:

    Despre nivelurile de calitate a aerului

    -Valorile indicelui de calitate a aerului (AQI).Niveluri de îngrijorare pentru sănătate
    0 - 50BunCalitatea aerului este considerată satisfăcătoare, iar poluarea aerului prezintă un risc mic sau deloc
    51 -100ModeratCalitatea aerului este acceptabilă; cu toate acestea, pentru anumiți poluanți poate exista o îngrijorare moderată de sănătate pentru un număr foarte mic de persoane care sunt neobișnuit de sensibile la poluarea aerului.
    101-150Nesănătos pentru grupurile sensibileMembrii grupurilor sensibile pot avea efecte asupra sănătății. Este puțin probabil ca publicul larg să fie afectat.
    151-200NesănătosToată lumea poate începe să experimenteze efectele asupra sănătății; membrii grupurilor sensibile pot avea efecte mai grave asupra sănătății
    201-300Foarte NesănătoasăAvertismente de sănătate privind situațiile de urgență. Întreaga populație este mai probabil să fie afectată.
    300+RiscantAlertă de sănătate: toată lumea poate avea efecte mai grave asupra sănătății

    Pentru a afla mai multe despre calitatea aerului și poluare, consultați subiectul wikipedia pentru calitatea aerului sau ghidul airnow despre calitatea aerului și sănătatea dvs.

    Pentru sfaturi foarte utile de sănătate ale medicului doctor Richard Saint Cyr din Beijing, consultați blogul www.myhealthbeijing.com .


    Notificare privind utilizarea: Toate datele privind calitatea aerului sunt nevalide la momentul publicării și, datorită asigurării calității, aceste date pot fi modificate, fără notificare, în orice moment. Proiectul Index al calității aerului mondial a exercitat toate competențele și îngrijirea rezonabilă în compilarea conținutului acestor informații și în nici un caz Echipa de proiect pentru indexul calității aerului sau agenții săi sunt răspunzători în contract, delictuală sau în alt mod pentru orice pierdere, vătămare sau daună care rezultă direct sau indirect din furnizarea acestor date.



    Settings


    Language Settings:


    Temperature unit:
    Celcius