Verwachting van wind- en luchtvervuiling in Quito
Wind and Air Pollution Forecast in Quito

Posted on June 8th 2015
Deel: aqicn.org/faq/2015-06-08/wind-and-air-pollution-forecast-in-quito/nl/

Guagua Pichincha volcano in Ecuador (Attribution)

De burgers van Peking weten al lang dat de beste natuurlijke manier om de vervuiling in de lucht op te ruimen sterke wind uit het noorden is, terwijl wind uit het zuiden juist meer vervuiling uit Hebei zou kunnen brengen.

In Quito , Ecuador, is er een soortgelijk probleem, behalve dat de vervuiling afkomstig is van de actieve vulkanen . Gelukkig barsten ze niet zo vaak uit, maar als ze uitbarsten, kun je beter voorkomen dat je onder de zware aswolk komt die door de explosieve uitbarstingen wordt gevormd (zie foto).

It is actually the Air Quality team from Quito Ambiente, with whom we have been recently cooperating, that indicidated us that the 4 volcanos with most concerns are Cotopaxi, Reventador, Guagua Pichincha and Tungurahua.

Hoewel de vulkanen niet zo dichtbij Quito liggen, hebben Guagua Pichincha en Reventador Quito onlangs met as bedekt.

Uit oude rapporten blijkt ook dat Quito de laatste keer dat de Cotopaxi uitbarstte, bedekt werd met een aswolk die een hele week bleef hangen!


--

Gezien het feit dat de windvoorspelling die al beschikbaar is voor Quito , en dat elke keer dat vulkanen uitbarsten een waarschuwing wordt gestuurd naar het Quito Ambiente-team, is de voor de hand liggende vraag of het mogelijk is om de richting te voorspellen die de aswolk zal volgen, en nog belangrijker. , of de 1,5 miljoen burgers die in Quito wonen gevaar zouden lopen (in welk geval de Quito Ambiente preventieve waarschuwingen zou sturen).


Wind forward trajectories
(attribution: Nanjing university)

De onderstaande kaart toont de 8-daagse voorspelling voor zowel de windrichting als de snelheid (in m/s) bij 250 mb (ongeveer 10 km) voor de 4 bovengenoemde vulkanen. De windvoorspellingsgegevens zijn gebaseerd op de nieuwste GFS 0,25° gegevens, die elke 6 uur worden bijgewerkt, met een interval van 3 uur. De horizontale en verticale lijnen in blauw geven de 0,25° raster, dus elk punt tussen het raster wordt berekend als de interpolatie van de 4 hoeken.

Het windpad toont het voorwaartse traject voor de komende 8 uur (met een nauwkeurigheid van 10 minuten). Elk punt op het traject wordt berekend met behulp van de windgegevens van de eigen locatie van het punt in plaats van de bronlocatie (zoals gedaan in de eerste versie van dit artikel). Omdat de GFS alleen beschikbaar is met een resolutie van 3 uur, worden alle gegevens tussen twee punten van 3 uur bovendien lineair geïnterpoleerd.

Dit is natuurlijk verre van perfect, maar dit is al een goede indicatie in het geval van een vulkaanuitbarsting. Uiteraard gaan we door met het optimaliseren van het windmodel dat in deze kaart wordt gebruikt. Een voor de hand liggende verbetering is om rekening te houden met de verticale windsnelheid (zoals weergegeven in het onderste deel van de grafiek rechts), aangezien bij het veranderen van hoogte de wind ook van richting verandert (in de huidige simulatie wordt uitgegaan van een constante hoogte).


--



All the dates below are in UTC (GMT+0)
Ash Cloud Forecast map -- loading...

Wind trajectory colors:


--



Isobaric level 100mb: ~15KM.
Isobaric level 250mb: ~10KM.
Isobaric level 550mb: ~5KM.

Klik hier om alle FAQ-items te bekijken
  • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
  • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
  • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
  • Over de luchtkwaliteit- en vervuilingsmeting:

    Over de luchtkwaliteitsniveaus

    -Luchtkwaliteitsindex (AQI)-waardenNiveaus van gezondheidsproblemen
    0 - 50GoedLuchtkwaliteit wordt als bevredigend beschouwd en luchtverontreiniging vormt weinig of geen risico
    51 -100MatigLuchtkwaliteit is acceptabel; voor sommige verontreinigende stoffen kan er echter sprake zijn van een matige gezondheidsrisico voor een zeer klein aantal mensen dat ongewoon gevoelig is voor luchtvervuiling.
    101-150Ongezond voor gevoelige groepenLeden van gevoelige groepen kunnen gezondheidseffecten ervaren. Het grote publiek zal waarschijnlijk niet worden beïnvloed.
    151-200OngezondIedereen kan gezondheidseffecten ervaren; leden van gevoelige groepen kunnen ernstiger gezondheidseffecten ervaren
    201-300Zeer OngezondeGezondheidswaarschuwingen voor noodomstandigheden. De volledige populatie is mogelijk getroffen.
    300+gevaarlijkGezondheidswaarschuwing: iedereen kan ernstigere gezondheidseffecten ervaren

    Als u meer wilt weten over luchtkwaliteit en vervuiling, raadpleegt u het Wikipedia-onderwerp Luchtkwaliteit of de airnow-gids voor luchtkwaliteit en uw gezondheid .

    Voor zeer nuttige gezondheidsadviezen van de Beijing-arts Richard Saint Cyr MD, kijk op de blog www.myhealthbeijing.com .


    Gebruiksmelding: Alle gegevens van de luchtkwaliteit zijn niet-gevalideerd op het moment van publicatie en als gevolg van kwaliteitsborging kunnen deze gegevens op elk gewenst moment zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Het World Air Quality Index -project heeft alle redelijke vaardigheid en zorg besteed aan het samenstellen van de inhoud van deze informatie en onder geen enkele voorwaarde zal de World Air Quality Index projectteam of zijn agenten zijn aansprakelijk in contract, onrechtmatige daad of anderszins voor enig verlies, letsel of schade die direct of indirect voortvloeit uit de levering van deze gegevens.



    Settings


    Language Settings:


    Temperature unit:
    Celcius