A földi ózon levegőminőségi indexének frissítése az Instant Cast funkcióval
Ground Ozone Air Quality Index update with Instant Cast

Posted on May 18th 2015
Ossza meg: aqicn.org/faq/2015-05-18/ground-ozone-air-quality-index-update-with-instant-cast/hu/

(Attribution: Houston Clean Air Network )

A földi ózonlevegő-minőségi index számítása frissült, hogy az Instant Cast koncepciót kövesse, vagyis az előző órák szennyezettsége helyett már most jelentse a szennyezést. Az azonnali átküldéssel kapcsolatos további információkért tekintse meg ezt a cikket .

Az ózonindex számítása most az óránkénti leolvasást használja a korábbi 8 órás átlag helyett, de továbbra is ugyanazt a 8 órás AQI töréspont képletet alkalmazza a 100 alatti AQI-re. A 8 órás átlagos koncentrációk kiszámításának korábbi eljárását nem alkalmazzák az azonnali jelentéshez. 100 feletti AQI a normál 1 órás ózon töréspontokat használja (míg korábban a 100 feletti AQI az 1 óra és 8 óra leolvasások maximuma volt).


A jobb oldali grafikon a használatban lévő töréspontokat foglalja össze. A zöld vonal az, amely megfelel a World Air Quality Index projektben használt "Ozone Instant Cast" töréspontoknak.

Index Values
Color coding
AQI Category1-hour
breakpoints
(ppm)
8-hours
breakpoints
(ppm)
8-hours breakpoints
proposed new
standard from US EPA
0 - 50
Good-0 - 600 - 50
51 - 100
Moderate-60 - 7550 - 65
101 – 150
Unhealthy
for Sensitive Groups
125 - 16575 – 9565 - 85
151 – 200
Unhealthy165 - 20595 – 11585 - 105
201 – 300
Very Unhealthy205 - 405115 – 375105 - 200
301 – 500
Hazardous405 - 505--

Az US EPA EPA a talajközeli ózonra vonatkozó nemzeti környezeti levegőminőségi szabványok (NAAQS) megerősítését javasolja, az ózon hatásaira vonatkozó kiterjedt tudományos bizonyítékok alapján ( további információ ). Ez az új szabvány (a fenti grafikonon szürkével ábrázolva) csak 8 órás átlagos töréspontokra vonatkozik, és mivel még nincs jóváhagyva, nem használják az "Ozone Instant Cast" töréspontokhoz.

oOo

Azok számára, akik szeretnék megérteni, hogy ez a skála hogyan viszonyul más országok skálájához, az első fontos szempont, amire figyelni kell, hogy a skálákhoz használt koncentráció mértékegysége változhat: Az US EPA esetében az ózonkoncentrációkat ppm-ben fejezik ki. (részecske per millió), míg sok más országban, beleértve Indiát és Kínát is, µg/m 3 -ben fejezik ki;

Ezért a skálák összehasonlításának első lépése az elsődleges koncentrációs egység használata. Ebben az esetben a ppm marad az elsődleges mértékegység. Az átalakítás µg/m 3 -ről; Ez kissé egyszerű, és abból áll, hogy a részecskék számát megszorozzuk az ózon molekulatömegével és a levegő sűrűségével.

A levegő sűrűsége a környezeti hőmérséklettől és a légköri nyomástól függ, de az egyszerűség kedvéért 25 Celsius-fokos környezeti hőmérsékletet és 1 atmoszférikus nyomást szoktak feltételezni. Ilyen körülmények között a következő képletet kell használni az átalakításhoz:

Ozone Concentration (ppb) = 2.1414 x Ozone Concentration (µg/m3)

A skálák ezentúl ugyanazon a ppm skálán hasonlíthatók össze, és az alábbi két grafikon a 8 órás és 1 órás skálákat mutatja. Tehát ismét, ahogy az már sokszor volt tapasztalható, az USA-n kívül használt mérlegek valójában sokkal biztonságosabbak, mint az Egyesült Államokban!Kattintson ide az összes GYIK bejegyzés megtekintéséhez
 • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
 • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
 • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
 • A levegőminőség és szennyezettség méréséről:

  A levegőminőségi szintekről

  -Levegőminőségi index (AQI) értékekAz egészségügyi aggályok szintjei
  0 - 50A levegő minősége kielégítőnek tekinthető, és a levegőszennyezés kevés vagy semmilyen kockázatot jelent
  51 -100MérsékeltA levegő minősége elfogadható; egyes szennyező anyagok esetében azonban mérsékelten aggodalomra adhat okot olyan kevés ember számára, akik szokatlanul érzékenyek a levegőszennyezésre.
  101-150Egészségtelen az érzékeny csoportok számáraAz érzékeny csoporttagok egészségügyi hatásokat tapasztalhatnak. A nagyközönséget valószínűleg nem érinti.
  151-200EgészségtelenA teljes lakosság érzékeli az egészségre gyakorolt hatásokat; az érzékeny csoportok tagjai komolyabb tüneteket tapasztalhatnak
  201-300Nagyon egészségtelenEgészségügyi figyelmeztetések vészhelyzet esetén. Az egész lakosság nagyobb valószínűséggel érinti.
  300+VeszélyesEgészségügyi figyelmeztetés: mindenki súlyos egészségügyi hatásokat tapasztalhat

  Ha többet szeretne megtudni a levegőminőségről és a szennyezésről, tekintse meg a Wikipédia Levegőminőség témakörét vagy az airnow Levegőminőség és egészsége című útmutatóját .

  A pekingi orvos, Richard Saint Cyr MD nagyon hasznos egészségügyi tanácsaiért tekintse meg a www.myhealthbeijing.com blogot.


  Használati közlemény: Az összes levegőminőségre vonatkozó adat érvénytelenítése a közzététel időpontjában, és a minőségbiztosítás miatt ezek az adatok bármikor előzetes értesítés nélkül módosíthatók. A Világ levegőminőségi mutatója projekt minden ésszerű ismeretet és gondosságot gyakorolt ezen információk tartalmának összeállításában, és semmilyen körülmények között nem fogja a Világ levegőminőségi mutatója a projektcsapat vagy ügynökei felelősséggel tartoznak az adatok átadásából közvetlenül vagy közvetve okozott veszteségekért, sérülésekért vagy károkért szerződésben, kártérítésben vagy egyéb módon.  Settings


  Language Settings:


  Temperature unit:
  Celcius