Actualizarea indicelui de calitate a aerului cu ozon solului cu Instant Cast
Ground Ozone Air Quality Index update with Instant Cast

Posted on May 18th 2015
Acțiune: aqicn.org/faq/2015-05-18/ground-ozone-air-quality-index-update-with-instant-cast/ro/

(Attribution: Houston Clean Air Network )

Calculul indicelui de calitate a aerului de ozon la sol tocmai a fost actualizat pentru a urma conceptul Instant Cast, adică pentru a raporta poluarea chiar acum în loc de poluarea din orele anterioare. Pentru mai multe informații despre Instant Cast, vă rugăm să consultați acest articol .

Calculul pentru indicele de ozon utilizează acum citirea orară, în locul mediei anterioare de 8 ore, dar se aplică în continuare aceeași formulă a punctelor de întrerupere AQI de 8 ore pentru AQI sub 100. Procedura anterioară pentru calcularea concentrațiilor medii pe 8 ore nu este utilizată. mai mult pentru raportarea instantanee. Peste AQI 100, sunt utilizate punctele de întrerupere a ozonului de 1 oră (în timp ce înainte, AQI-ul de peste 100 era definit ca maximul citirilor de 1 oră și 8 ore).


Graficul din dreapta rezumă punctele de întrerupere în uz. Linia verde este cea care corespunde punctelor de întrerupere „Ozone Instant Cast” utilizate în proiectul World Air Quality Index

Index Values
Color coding
AQI Category1-hour
breakpoints
(ppm)
8-hours
breakpoints
(ppm)
8-hours breakpoints
proposed new
standard from US EPA
0 - 50
Good-0 - 600 - 50
51 - 100
Moderate-60 - 7550 - 65
101 – 150
Unhealthy
for Sensitive Groups
125 - 16575 – 9565 - 85
151 – 200
Unhealthy165 - 20595 – 11585 - 105
201 – 300
Very Unhealthy205 - 405115 – 375105 - 200
301 – 500
Hazardous405 - 505--

US EPA EPA propune să consolideze standardele naționale de calitate a aerului ambiental (NAAQS) pentru ozonul la nivelul solului, pe baza unor dovezi științifice extinse despre efectele ozonului ( mai multe informații ). Acest nou standard (trasat cu gri în graficul de mai sus) este doar pentru punctele de întrerupere medii de 8 ore și, deoarece nu este încă aprobat - nu este utilizat pentru punctele de întrerupere „Ozone Instant Cast”.

oOo

Pentru cei interesați să înțeleagă cum se compară această scară cu scara utilizată de alte țări, primul punct important la care trebuie să acordați atenție este faptul că unitatea de concentrație utilizată pentru scale poate varia: pentru US EPA, concentrațiile de ozon sunt exprimate în ppm (particule per milion) în timp ce pentru multe alte țări, inclusiv India și China, este exprimat în µg/m 3 ;

Prin urmare, primul pas pentru compararea scalelor este utilizarea unei unități de concentrare primară. În acest caz, ppm este păstrat ca unitate primară. Conversia din pg/ m3 ; este oarecum simplă și constă în înmulțirea numărului de particule cu masa moleculară a ozonului cu densitatea aerului.

Densitatea aerului este dependentă de temperatura mediului ambiant și presiunea atmosferică, dar, pentru a simplifica, se folosește o ipoteză comună de temperatură ambiantă de 25 de grade Celsius și 1 presiune atmosferică. În aceste condiții, se utilizează următoarea formulă pentru conversie:

Ozone Concentration (ppb) = 2.1414 x Ozone Concentration (µg/m3)

Scalele pot fi acum comparate pe aceeași scară ppm, iar cele două grafice de mai jos arată scalele respective pentru 8 ore și 1 oră. Deci, încă o dată, așa cum s-a văzut de multe ori înainte, cântarul folosit în afara SUA este de fapt mult mai sigur decât cel din SUA!



Faceți clic aici pentru a vedea toate intrările de întrebări frecvente
  • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
  • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
  • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
  • Despre măsurarea calității aerului și a poluării:

    Despre nivelurile de calitate a aerului

    -Valorile indicelui de calitate a aerului (AQI).Niveluri de îngrijorare pentru sănătate
    0 - 50BunCalitatea aerului este considerată satisfăcătoare, iar poluarea aerului prezintă un risc mic sau deloc
    51 -100ModeratCalitatea aerului este acceptabilă; cu toate acestea, pentru anumiți poluanți poate exista o îngrijorare moderată de sănătate pentru un număr foarte mic de persoane care sunt neobișnuit de sensibile la poluarea aerului.
    101-150Nesănătos pentru grupurile sensibileMembrii grupurilor sensibile pot avea efecte asupra sănătății. Este puțin probabil ca publicul larg să fie afectat.
    151-200NesănătosToată lumea poate începe să experimenteze efectele asupra sănătății; membrii grupurilor sensibile pot avea efecte mai grave asupra sănătății
    201-300Foarte NesănătoasăAvertismente de sănătate privind situațiile de urgență. Întreaga populație este mai probabil să fie afectată.
    300+RiscantAlertă de sănătate: toată lumea poate avea efecte mai grave asupra sănătății

    Pentru a afla mai multe despre calitatea aerului și poluare, consultați subiectul wikipedia pentru calitatea aerului sau ghidul airnow despre calitatea aerului și sănătatea dvs.

    Pentru sfaturi foarte utile de sănătate ale medicului doctor Richard Saint Cyr din Beijing, consultați blogul www.myhealthbeijing.com .


    Notificare privind utilizarea: Toate datele privind calitatea aerului sunt nevalide la momentul publicării și, datorită asigurării calității, aceste date pot fi modificate, fără notificare, în orice moment. Proiectul Index al calității aerului mondial a exercitat toate competențele și îngrijirea rezonabilă în compilarea conținutului acestor informații și în nici un caz Echipa de proiect pentru indexul calității aerului sau agenții săi sunt răspunzători în contract, delictuală sau în alt mod pentru orice pierdere, vătămare sau daună care rezultă direct sau indirect din furnizarea acestor date.



    Settings


    Language Settings:


    Temperature unit:
    Celcius