ГАИА А08 - Монитор квалитета ваздуха отвореног кода
Компактна станица за праћење квалитета ваздуха која се може хаковати

Објави: aqicn.org/gaia/a08/sr/

Преглед

Gaia A08

Dimensions: 50 * 47 * 30 mm
Weight: 180g

ГАИА А08 је компактна станица за праћење квалитета ваздуха отвореног кода која је идеална за унутрашњу или спољашњу употребу.

  • Сензори за квалитет ваздуха: 1x PMS 5003 (могуће повезивање до два ПМС сензора)
  • Метеоролошки сензори: ASAIR AHT-20
  • РГБ ЛЕД за визуелну индикацију загађења ваздуха у реалном времену.
  • Повезивање преко ВИФИ-а, са интерном флекс антеном.

ГАИА А08 је погодан за праћење квалитета ваздуха у затвореном и на отвореном. РГБ ЛЕД даје тренутну повратну информацију о квалитету ваздуха у затвореном простору, а његова механичка структура обезбеђује рад отпоран на кишу када се користи на отвореном.

ГАИА А08 станица је компактна, једноставна за инсталацију и долази са додатном опремом.

  • Напајање: УСБ 5В/1А адаптер за напајање.
  • Кабл за напајање: УСБ кабл дужине 1 метар.
  • Фиксне траке и завртњи.

ГАИА А08 је унапред инсталиран са плуг'н'плаи акицн.орг софтвером: тако да можете само да укључите напајање и уређај ће аутоматски пријавити податке нашим мапама. Добићете приступ нашој интерној контролној табли где можете да проверите податке у реалном времену и историјске податке, као и да ажурирате координате уређаја на мапи.

Отвореног кода

За оне који желе да развију сопствени прилагођени софтвер, ГАИА 08 долази са софтвером отвореног кода који је компатибилан са Ардуино, доступан на хттпс://гитхуб.цом/акицн/гаиа-а08-ардуино .

ГАИА А08 вам омогућава да флешујете сопствени фирмвер само помоћу УСБ кабла. И увек можете поново да ажурирате оригинални софтвер акицн.орг (firmware.aqicn.org/gaia/updater)

Gaia 08 Mechanics
Gaia 08 PCB

ЦПУ је Еспрессиф ЕСП32-Ц3 са 4МБ Фласх-а. Хардверска матична плоча долази са продужном везом која обезбеђује средства за повезивање екстерних сензора (један бесплатни ГПИО, два ТКС/РКС ГПИОС, два 3.3В и 5В напајање и уземљење су доступни).

Фласхинг и надгледање конзоле се може обавити преко УСБ порта, што значи да вам није потребан додатни серијски ТТЛ адаптер.

Ардуино софтвер спреман за употребу омогућава постављање ГАИА 08 података у реалном времену на мапе акицн.орг и ваки.инфо.

Садржај пакета

ГАИА 08 Ставке укључене за 50€

Прицинг


--

Назад на страницу станице за праћење квалитета ваздуха ГАИА


О мерењу квалитета ваздуха и загађења:

О нивоима квалитета ваздуха

- Вредности индекса квалитета ваздуха (АКИ).Нивои здравствене бриге
0 - 50 Добро Квалитет ваздуха се сматра задовољавајућим, а загађење ваздуха представља мали или никакав ризик
51 -100 Умерено Квалитет ваздуха је прихватљив; Међутим, за неке загађиваче може бити умерено забрињавајуће здравствено стање за врло мали број људи који су необично осетљиви на загађење ваздуха.
101-150 Нездраво за осетљиве групе Чланови осетљивих група могу имати здравствене последице. Општа популација вероватно неће бити погођена.
151-200 Нездрави Свако може почети да осећа здравствене тегобе; чланови осетљивих група могу имати озбиљније здравствене последице
201-300 Веома нездравим Здравствена упозорења о хитним условима. Читава популација ће бити погођена.
300+ Опасно Здравствено упозорење: свако може доживети озбиљније здравствене ефекте

Да бисте сазнали више о квалитету ваздуха и загађењу, погледајте тему на википедији о квалитету ваздуха или Аирнов водичу за квалитет ваздуха и ваше здравље .

За веома корисне здравствене савете пекиншког доктора Рицхарда Саинт Цир МД, погледајте блог ввв.михеалтхбеијинг.цом .


Употреба обавештења: Сви подаци о квалитету ваздуха су неважећи у време објављивања, а због обезбеђивања квалитета ови подаци могу бити без измењени у било ком тренутку, без обавештења. Пројектни тим "Светског индекса квалитета ваздуха" је уложио разуман напор и бригу приликом састављања садржаја ових информација и пројектни тим или његови агенти, ни под каквим околностима неће бити одговорни због било каквог губитка, повреде или оштећења која настају директно или индиректно из коришћења ових података.Settings


Language Settings:


Temperature unit:
Celcius