GAIA A08 - Nyílt forráskódú levegőminőség-figyelő
Kompakt és feltörhető levegőminőség-figyelő állomás

Ossza meg: aqicn.org/gaia/a08/hu/

Áttekintés

Gaia A08

Dimensions: 50 * 47 * 30 mm
Weight: 180g

A GAIA A08 egy kompakt és nyílt forráskódú levegőminőség-figyelő állomás, amely ideális beltéri vagy kültéri használatra.

  • Levegőminőségi részecske-érzékelők: 1x PMS 5003 (akár két PMS érzékelő csatlakoztatása is lehetséges)
  • Meteorológiai érzékelők: ASAIR AHT-20
  • RGB led a valós idejű vizuális levegőszennyezés jelzéshez.
  • Csatlakozás WIFI-n keresztül, belső flex antennával.

A GAIA A08 alkalmas beltéri és kültéri levegőminőség monitorozására. Az RGB LED azonnali visszajelzést ad a beltéri levegő minőségéről, mechanikus szerkezete pedig esőálló működést biztosít kültéri használat esetén.

A GAIA A08 állomás kompakt, könnyen telepíthető, és tartozékokkal is szállítjuk.

  • Tápellátás: USB 5V/1A hálózati adapter.
  • Tápkábel: 1 méteres USB kábel.
  • Rögzítő hevederek és csavarok.

A GAIA A08 előre telepítve van a plug'n'play aqicn.org szoftverrel: így csak csatlakoztathatja a tápellátást, és az eszköz automatikusan jelentést készít az adatokról a térképeinken. Hozzáférhet a belső műszerfalunkhoz, ahol ellenőrizheti a valós idejű és előzményadatokat, valamint frissítheti az eszköz koordinátáit a térképen.

Nyílt forráskód

Azok számára, akik saját egyedi szoftvereket szeretnének fejleszteni, a GAIA 08 nyílt forráskódú Arduino-kompatibilis szoftverrel érkezik, amely elérhető a https://github.com/aqicn/gaia-a08-arduino címen.

A GAIA A08 lehetővé teszi, hogy saját firmware-ét villogtassa, pusztán az USB-kábel használatával. És bármikor frissítheti az eredeti aqicn.org szoftvert (firmware.aqicn.org/gaia/updater)

Gaia 08 Mechanics
Gaia 08 PCB

A CPU egy Espressif ESP32-C3, 4 MB Flash-mal. A hardveres alaplaphoz egy bővítőcsatlakozás tartozik, amely lehetővé teszi a külső érzékelők csatlakoztatását (egy ingyenes GPIO, két TX/RX GPIOS, két 3,3 V-os és 5 V-os táp és földelés áll rendelkezésre).

A villogást és a konzolfelügyeletet az USB porton keresztül lehet elvégezni, vagyis nincs szükség további soros TTL adapterre.

A használatra kész arduino szoftver lehetővé teszi a GAIA 08 valós idejű adatok feltöltését az aqicn.org és a waqi.info térképekre.

Csomag tartalma

GAIA 08 Tételek 50 €-ért

Árazás


--

Vissza a GAIA levegőminőség-figyelő állomás oldalára


A levegőminőség és szennyezettség méréséről:

A levegőminőségi szintekről

- Levegőminőségi index (AQI) értékekAz egészségügyi aggályok szintjei
0 - 50 A levegő minősége kielégítőnek tekinthető, és a levegőszennyezés kevés vagy semmilyen kockázatot jelent
51 -100 Mérsékelt A levegő minősége elfogadható; egyes szennyező anyagok esetében azonban mérsékelten aggodalomra adhat okot olyan kevés ember számára, akik szokatlanul érzékenyek a levegőszennyezésre.
101-150 Egészségtelen az érzékeny csoportok számára Az érzékeny csoporttagok egészségügyi hatásokat tapasztalhatnak. A nagyközönséget valószínűleg nem érinti.
151-200 Egészségtelen A teljes lakosság érzékeli az egészségre gyakorolt hatásokat; az érzékeny csoportok tagjai komolyabb tüneteket tapasztalhatnak
201-300 Nagyon egészségtelen Egészségügyi figyelmeztetések vészhelyzet esetén. Az egész lakosság nagyobb valószínűséggel érinti.
300+ Veszélyes Egészségügyi figyelmeztetés: mindenki súlyos egészségügyi hatásokat tapasztalhat

Ha többet szeretne megtudni a levegőminőségről és a szennyezésről, tekintse meg a Wikipédia Levegőminőség témakörét vagy az airnow Levegőminőség és egészsége című útmutatóját .

A pekingi orvos, Richard Saint Cyr MD nagyon hasznos egészségügyi tanácsaiért tekintse meg a www.myhealthbeijing.com blogot.


Használati közlemény: Az összes levegőminőségre vonatkozó adat érvénytelenítése a közzététel időpontjában, és a minőségbiztosítás miatt ezek az adatok bármikor előzetes értesítés nélkül módosíthatók. A Világ levegőminőségi mutatója projekt minden ésszerű ismeretet és gondosságot gyakorolt ezen információk tartalmának összeállításában, és semmilyen körülmények között nem fogja a Világ levegőminőségi mutatója a projektcsapat vagy ügynökei felelősséggel tartoznak az adatok átadásából közvetlenül vagy közvetve okozott veszteségekért, sérülésekért vagy károkért szerződésben, kártérítésben vagy egyéb módon.Settings


Language Settings:


Temperature unit:
Celcius