GAIA A08 - Open source luchtkwaliteitsmonitor
Compact en hackbaar meetstation voor luchtkwaliteit

Deel: aqicn.org/gaia/a08/nl/

Overzicht

Gaia A08

Dimensions: 50 * 47 * 30 mm
Weight: 180g

De GAIA A08 is een compact en open-source meetstation voor de luchtkwaliteit dat ideaal is voor gebruik binnen of buiten.

  • Luchtkwaliteit fijnstofsensoren: 1x PMS 5003 (mogelijk om maximaal twee PMS-sensoren aan te sluiten)
  • Meteorologische sensoren: ASAIR AHT-20
  • RGB-led voor realtime visuele indicatie van luchtvervuiling.
  • Connectiviteit via WIFI, met een interne flex-antenne.

De GAIA A08 is geschikt voor monitoring van de luchtkwaliteit binnen en buiten. De RGB-LED geeft onmiddellijke feedback over de luchtkwaliteit binnenshuis, en de mechanische structuur zorgt voor een regenbestendige werking bij gebruik buitenshuis.

Het GAIA A08 station is compact, eenvoudig te installeren en wordt geleverd met accessoires.

  • Voeding: USB 5V/1A voedingsadapter.
  • Voedingskabel: USB-kabel van 1 meter.
  • Bevestigingsbanden en schroeven.

De GAIA A08 is vooraf geladen met de plug'n'play aqicn.org-software: u kunt dus gewoon de stekker in het stopcontact steken en het apparaat rapporteert de gegevens automatisch aan onze kaarten. U krijgt toegang tot ons interne dashboard waar u de realtime en historische gegevens kunt bekijken en de apparaatcoördinaten op de kaart kunt bijwerken.

Open source

Voor degenen die hun eigen aangepaste software willen ontwikkelen, wordt de GAIA 08 geleverd met open-source Arduino-compatibele software, beschikbaar op https://github.com/aqicn/gaia-a08-arduino .

Met de GAIA A08 kunt u uw eigen firmware flashen door gewoon de USB-kabel te gebruiken. En u kunt altijd de originele aqicn.org-software opnieuw flashen (firmware.aqicn.org/gaia/updater)

Gaia 08 Mechanics
Gaia 08 PCB

De CPU is een Espressif ESP32-C3 met 4 MB Flash. Het hardware-moederbord wordt geleverd met een uitbreidingsaansluiting die de mogelijkheid biedt om externe sensoren aan te sluiten (één vrije GPIO, twee TX/RX GPIOS's, twee 3,3V- en 5V-voeding en aarde zijn beschikbaar).

Flashen en consolemonitoring kunnen via de USB-poort worden gedaan, wat betekent dat u geen extra seriële TTL-adapter nodig heeft.

Met de kant-en-klare Arduino-software kunnen de GAIA 08 realtime gegevens naar de aqicn.org- en waqi.info-kaarten worden geüpload.

Pakketinhoud

GAIA 08 Items inbegrepen voor 50€

Prijzen


--

Terug naar de pagina van het GAIA luchtkwaliteitsmeetstation


Over de luchtkwaliteit- en vervuilingsmeting:

Over de luchtkwaliteitsniveaus

- Luchtkwaliteitsindex (AQI)-waardenNiveaus van gezondheidsproblemen
0 - 50 Goed Luchtkwaliteit wordt als bevredigend beschouwd en luchtverontreiniging vormt weinig of geen risico
51 -100 Matig Luchtkwaliteit is acceptabel; voor sommige verontreinigende stoffen kan er echter sprake zijn van een matige gezondheidsrisico voor een zeer klein aantal mensen dat ongewoon gevoelig is voor luchtvervuiling.
101-150 Ongezond voor gevoelige groepen Leden van gevoelige groepen kunnen gezondheidseffecten ervaren. Het grote publiek zal waarschijnlijk niet worden beïnvloed.
151-200 Ongezond Iedereen kan gezondheidseffecten ervaren; leden van gevoelige groepen kunnen ernstiger gezondheidseffecten ervaren
201-300 Zeer Ongezonde Gezondheidswaarschuwingen voor noodomstandigheden. De volledige populatie is mogelijk getroffen.
300+ gevaarlijk Gezondheidswaarschuwing: iedereen kan ernstigere gezondheidseffecten ervaren

Als u meer wilt weten over luchtkwaliteit en vervuiling, raadpleegt u het Wikipedia-onderwerp Luchtkwaliteit of de airnow-gids voor luchtkwaliteit en uw gezondheid .

Voor zeer nuttige gezondheidsadviezen van de Beijing-arts Richard Saint Cyr MD, kijk op de blog www.myhealthbeijing.com .


Gebruiksmelding: Alle gegevens van de luchtkwaliteit zijn niet-gevalideerd op het moment van publicatie en als gevolg van kwaliteitsborging kunnen deze gegevens op elk gewenst moment zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Het World Air Quality Index -project heeft alle redelijke vaardigheid en zorg besteed aan het samenstellen van de inhoud van deze informatie en onder geen enkele voorwaarde zal de World Air Quality Index projectteam of zijn agenten zijn aansprakelijk in contract, onrechtmatige daad of anderszins voor enig verlies, letsel of schade die direct of indirect voortvloeit uit de levering van deze gegevens.Settings


Language Settings:


Temperature unit:
Celcius