GAIA A08 - Монитор за качество на въздуха с отворен код
Компактна и хакната станция за мониторинг на качеството на въздуха

Дял: aqicn.org/gaia/a08/bg/

Преглед

Gaia A08

Dimensions: 50 * 47 * 30 mm
Weight: 180g

GAIA A08 е компактна станция за мониторинг на качеството на въздуха с отворен код, която е идеална за използване на закрито или на открито.

  • Сензори за качество на въздуха за прахови частици: 1x PMS 5003 (възможно свързване на до два PMS сензора)
  • Метеорологични сензори: ASAIR AHT-20
  • RGB светодиод за визуална индикация за замърсяване на въздуха в реално време.
  • Свързване чрез WIFI, с вътрешна гъвкава антена.

GAIA A08 е подходящ за наблюдение на качеството на въздуха на закрито и на открито. RGB LED осигурява незабавна обратна връзка за качеството на въздуха в помещенията, а неговата механична структура гарантира работа, устойчива на дъжд, когато се използва на открито.

Станцията GAIA A08 е компактна, лесна за инсталиране и се доставя с аксесоари.

  • Захранване: USB 5V/1A захранващ адаптер.
  • Захранващ кабел: 1 метър USB кабел.
  • Фиксиращи ленти и винтове.

GAIA A08 е предварително инсталиран с plug'n'play aqicn.org софтуер: Така че можете просто да включите захранването и устройството автоматично ще докладва данните на нашите карти. Ще получите достъп до нашето вътрешно табло за управление, където можете да проверявате данните в реално време и историческите данни, както и да актуализирате координатите на устройството на картата.

Отворен код

За тези, които искат да разработят свой собствен персонализиран софтуер, GAIA 08 идва със софтуер с отворен код, съвместим с Arduino, достъпен на https://github.com/aqicn/gaia-a08-arduino .

GAIA A08 ви позволява да флашнете собствения си фърмуер само с помощта на USB кабела. И винаги можете да презаредите оригиналния софтуер на aqicn.org (firmware.aqicn.org/gaia/updater)

Gaia 08 Mechanics
Gaia 08 PCB

Процесорът е Espressif ESP32-C3 с 4MB Flash. Хардуерната дънна платка се доставя с разширителна връзка, която осигурява средства за свързване на външни сензори (налични са един безплатен GPIO, два TX/RX GPIOS, два 3,3 V и 5 V захранване и заземяване).

Мигането и наблюдението на конзолата могат да се извършват чрез USB порта, което означава, че не се нуждаете от допълнителен сериен TTL адаптер.

Готовият за използване софтуер на arduino позволява качване на данни от GAIA 08 в реално време на картите aqicn.org и waqi.info.

Съдържание на пакета

GAIA 08 Включени артикули за 50 €

Ценообразуване


--

Назад към страницата на станцията за мониторинг на качеството на въздуха GAIA


Относно качеството на въздуха и измерването на замърсяването:

Относно нивата на качеството на въздуха

- Стойности на индекса за качество на въздуха (AQI).Нива на загриженост за здравето
0 - 50 добре Качеството на въздуха се счита за задоволително и замърсяването на въздуха представлява малък или никакъв риск
51 -100 умерен Качеството на въздуха е приемливо; въпреки това за някои замърсители може да има умерена опасност за здравето на много малък брой хора, които са необичайно чувствителни към замърсяването на въздуха.
101-150 Нездравословна за чувствителни групи Членовете на чувствителните групи могат да имат здравни ефекти. Обществеността не е вероятно да бъде засегната.
151-200 нездравословен Всеки може да започне да изпитва здравни ефекти; членовете на чувствителните групи могат да имат по-сериозни последици за здравето
201-300 Много Нездравословното Здравни предупреждения за аварийни условия. Цялото население е по-вероятно да бъде засегнато.
300+ опасен Сигнал за здравето: всеки може да има по-сериозни последици за здравето

За да научите повече за качеството на въздуха и замърсяването, вижте темата за качеството на въздуха в wikipedia или ръководството на airnow за качеството на въздуха и вашето здраве .

За много полезни здравни съвети на д-р Ричард Сейнт Сир от Пекин проверете блога на www.myhealthbeijing.com .


Известие за използване: Всички данни за качеството на атмосферния въздух не са валидни към момента на публикуването и поради осигуряване на качеството, тези данни могат да бъдат променяни без предизвестие по всяко време. Проектът Световен индекс на качеството на въздуха е упражнил всички разумни умения и внимание при съставянето на съдържанието на тази информация и при никакви обстоятелства Проектният екип на Световния Индекс на Качеството на Въздуха или неговите агенти са отговорни по договор, нередовност или по друг начин за всяка загуба, нараняване или щета, възникващи пряко или косвено от предоставянето на тези данни.Settings


Language Settings:


Temperature unit:
Celcius