GAIA A08 - Monitor de calitate a aerului cu sursă deschisă
Stație de monitorizare a calității aerului compactă și piratabilă

Acțiune: aqicn.org/gaia/a08/ro/

Prezentare generală

Gaia A08

Dimensions: 50 * 47 * 30 mm
Weight: 180g

GAIA A08 este o stație de monitorizare a calității aerului compactă și open-source, ideală pentru utilizare în interior sau exterior.

  • Senzori pentru particulele de calitate a aerului: 1x PMS 5003 (posibil să se conecteze până la doi senzori PMS)
  • Senzori meteorologici: ASAIR AHT-20
  • LED RGB pentru indicarea vizuală în timp real a poluării aerului.
  • Conectivitate prin WIFI, cu antenă flex internă.

GAIA A08 este potrivit pentru monitorizarea calității aerului din interior și exterior. LED-ul RGB oferă feedback imediat asupra calității aerului din interior, iar structura sa mecanică asigură funcționarea rezistentă la ploaie atunci când este utilizat în aer liber.

Statia GAIA A08 este compacta, usor de instalat si vine cu accesorii.

  • Sursa de alimentare: adaptor de alimentare USB 5V/1A.
  • Cablu de alimentare: cablu USB de 1 metru.
  • Curele de fixare și șuruburi.

GAIA A08 este preîncărcat cu software-ul plug'n'play aqicn.org: deci puteți pur și simplu conectați alimentarea și dispozitivul va raporta automat datele pe hărțile noastre. Veți avea acces la tabloul de bord intern unde puteți verifica datele în timp real și istorice, precum și să actualizați coordonatele dispozitivului pe hartă.

Sursa deschisa

Pentru cei care doresc să-și dezvolte propriul software personalizat, GAIA 08 vine cu software open-source compatibil cu Arduino, disponibil la https://github.com/aqicn/gaia-a08-arduino .

GAIA A08 vă permite să flashați propriul firmware doar folosind cablul USB. Și puteți oricând reflash software-ul original aqicn.org (firmware.aqicn.org/gaia/updater)

Gaia 08 Mechanics
Gaia 08 PCB

CPU este un Espressif ESP32-C3 cu 4MB de Flash. Placa de bază hardware vine cu o conexiune de extensie care oferă mijloace de conectare a senzorilor externi (sunt disponibile un GPIO gratuit, două GPIOS-uri TX/RX, două 3.3V și 5V de alimentare și masă).

Intermiterea și monitorizarea consolei se pot face prin portul USB, ceea ce înseamnă că nu aveți nevoie de niciun adaptor TTL serial suplimentar.

Software-ul arduino gata de utilizat permite încărcarea datelor GAIA 08 în timp real pe hărțile aqicn.org și waqi.info.

Continutul pachetului

GAIA 08 Articole incluse la 50€

Prețuri


--

Înapoi la pagina stației de monitorizare a calității aerului GAIA


Despre măsurarea calității aerului și a poluării:

Despre nivelurile de calitate a aerului

- Valorile indicelui de calitate a aerului (AQI).Niveluri de îngrijorare pentru sănătate
0 - 50 Bun Calitatea aerului este considerată satisfăcătoare, iar poluarea aerului prezintă un risc mic sau deloc
51 -100 Moderat Calitatea aerului este acceptabilă; cu toate acestea, pentru anumiți poluanți poate exista o îngrijorare moderată de sănătate pentru un număr foarte mic de persoane care sunt neobișnuit de sensibile la poluarea aerului.
101-150 Nesănătos pentru grupurile sensibile Membrii grupurilor sensibile pot avea efecte asupra sănătății. Este puțin probabil ca publicul larg să fie afectat.
151-200 Nesănătos Toată lumea poate începe să experimenteze efectele asupra sănătății; membrii grupurilor sensibile pot avea efecte mai grave asupra sănătății
201-300 Foarte Nesănătoasă Avertismente de sănătate privind situațiile de urgență. Întreaga populație este mai probabil să fie afectată.
300+ Riscant Alertă de sănătate: toată lumea poate avea efecte mai grave asupra sănătății

Pentru a afla mai multe despre calitatea aerului și poluare, consultați subiectul wikipedia pentru calitatea aerului sau ghidul airnow despre calitatea aerului și sănătatea dvs.

Pentru sfaturi foarte utile de sănătate ale medicului doctor Richard Saint Cyr din Beijing, consultați blogul www.myhealthbeijing.com .


Notificare privind utilizarea: Toate datele privind calitatea aerului sunt nevalide la momentul publicării și, datorită asigurării calității, aceste date pot fi modificate, fără notificare, în orice moment. Proiectul Index al calității aerului mondial a exercitat toate competențele și îngrijirea rezonabilă în compilarea conținutului acestor informații și în nici un caz Echipa de proiect pentru indexul calității aerului sau agenții săi sunt răspunzători în contract, delictuală sau în alt mod pentru orice pierdere, vătămare sau daună care rezultă direct sau indirect din furnizarea acestor date.Settings


Language Settings:


Temperature unit:
Celcius