GAIA A08 - Monitor kvalitete zraka otvorenog koda
Kompaktna stanica za praćenje kvaliteta zraka koja se može hakirati

Dijeli: aqicn.org/gaia/a08/bs/

Pregled

Gaia A08

Dimensions: 50 * 47 * 30 mm
Weight: 180g

GAIA A08 je kompaktna stanica za praćenje kvaliteta zraka otvorenog koda koja je idealna za unutrašnju ili vanjsku upotrebu.

  • Senzori za kvalitet zraka: 1x PMS 5003 (moguće povezivanje do dva PMS senzora)
  • Meteorološki senzori: ASAIR AHT-20
  • RGB LED za vizuelnu indikaciju zagađenja vazduha u realnom vremenu.
  • Povezivanje putem WIFI-a, sa internom flex antenom.

GAIA A08 je pogodan za praćenje kvaliteta vazduha u zatvorenom i na otvorenom. RGB LED daje trenutnu povratnu informaciju o kvalitetu zraka u zatvorenom prostoru, a njegova mehanička struktura osigurava rad otporan na kišu kada se koristi na otvorenom.

GAIA A08 stanica je kompaktna, jednostavna za instalaciju i dolazi s dodatnom opremom.

  • Napajanje: USB 5V/1A adapter za napajanje.
  • Kabl za napajanje: USB kabl dužine 1 metar.
  • Fiksne trake i vijci.

GAIA A08 je unaprijed instaliran sa plug'n'play aqicn.org softverom: tako da možete samo uključiti napajanje i uređaj će automatski prijaviti podatke našim mapama. Dobit ćete pristup našoj internoj kontrolnoj tabli gdje možete provjeriti podatke u stvarnom vremenu i istorijske podatke, kao i ažurirati koordinate uređaja na mapi.

Open Source

Za one koji žele da razviju sopstveni prilagođeni softver, GAIA 08 dolazi sa softverom otvorenog koda koji je kompatibilan sa Arduino, dostupan na https://github.com/aqicn/gaia-a08-arduino .

GAIA A08 vam omogućava da flešujete sopstveni firmver samo pomoću USB kabla. I uvijek možete ponovo ažurirati originalni softver aqicn.org (firmware.aqicn.org/gaia/updater)

Gaia 08 Mechanics
Gaia 08 PCB

CPU je Espressif ESP32-C3 sa 4MB Flasha. Hardverska matična ploča dolazi sa produžnom vezom koja omogućava povezivanje eksternih senzora (jedan besplatni GPIO, dva TX/RX GPIOS, dva 3.3V i 5V napajanje i uzemljenje su dostupni).

Flashing i nadzor konzole se mogu obaviti preko USB porta, što znači da vam nije potreban dodatni serijski TTL adapter.

Arduino softver spreman za upotrebu omogućava postavljanje GAIA 08 podataka u realnom vremenu na aqicn.org i waqi.info mape.

Sadržaj paketa

GAIA 08 Stavke uključene za 50€

Cijene


--

Povratak na stranicu stanice za praćenje kvaliteta zraka GAIA


O mjerenju kvalitete zraka i zagađenja:

O razinama kvalitete zraka

- Vrijednosti indeksa kvalitete zraka (AQI).Nivoi zdravstvene brige
0 - 50 Dobro Kvalitet vazduha se smatra zadovoljavajućim, a zagađenje vazduha predstavlja mali ili nikakav rizik
51 -100 Umereno Kvalitet zraka je prihvatljiv; Međutim, neki zagađivači mogu imati umjereno zabrinjavajući utjecaj na zdravstveno stanje malog broja ljudi koji su veoma osjetljivi na zagađenje zraka.
101-150 Nezdravo za osetljive grupe Može prouzrokovati zdravstvene poteškoće kod članova osjetljivih grupa. Većina verovatno neće biti pogođena.
151-200 Nezdravi Svako može početi osjećati posljedice na zdravlje; članovi osjetljivih grupa mogu imati ozbiljnije zdravstvene posljedice
201-300 Veoma nezdravim Upozorenja o hitnim slučajevima. Čitava populacija će biti pogođena.
300+ Opasno Zdravstveno upozorenje: svako može osjetiti ozbiljnije posljedice na zdravlje

Da biste saznali više o kvaliteti zraka i zagađenju, provjerite temu wikipedije o kvaliteti zraka ili airnow vodiču za kvalitet zraka i vaše zdravlje .

Za vrlo korisne zdravstvene savjete pekinškog doktora Richarda Saint Cyr MD, posjetite blog www.myhealthbeijing.com .


Upotreba: Svi podaci o kvalitetu vazduha su neverifikovani u vrijeme objavljivanja, a zbog osiguranja kvaliteta ovi podaci mogu biti izmjenjeni i dopunjeni u bilo kom trenutku. Projekat Svjetskog indeksa kvaliteta vazduha obratio je veliku pažnju prilikom sastavljanja ovih informacija i ni pod kakvim okolnostima neće biti Svjetski indeks kvaliteta vazduha projektni tim ili njegovi agenti odgovorni za ugovor, štetu ili bilo kakav gubitak, povredu ili štetu nastalu direktno ili indirektno iz snabdevanja ovim podacima.Settings


Language Settings:


Temperature unit:
Celcius