GAIA A08 - Monitor kvalitete zraka otvorenog izvora
Kompaktna i hakirana stanica za praćenje kvalitete zraka

Udio: aqicn.org/gaia/a08/hr/

Pregled

Gaia A08

Dimensions: 50 * 47 * 30 mm
Weight: 180g

GAIA A08 je kompaktna stanica za praćenje kvalitete zraka otvorenog koda koja je idealna za unutarnju ili vanjsku upotrebu.

  • Senzori za kvalitetu zraka: 1x PMS 5003 (mogućnost spajanja do dva PMS senzora)
  • Meteorološki senzori: ASAIR AHT-20
  • RGB LED za vizualnu indikaciju onečišćenja zraka u stvarnom vremenu.
  • Povezivost putem WIFI-ja, s unutarnjom fleksibilnom antenom.

GAIA A08 prikladan je za nadzor kvalitete zraka u zatvorenim i vanjskim prostorima. RGB LED daje trenutnu povratnu informaciju o kvaliteti zraka u zatvorenom prostoru, a njegova mehanička struktura osigurava rad otporan na kišu kada se koristi vani.

Stanica GAIA A08 je kompaktna, jednostavna za instalaciju i dolazi s dodacima.

  • Napajanje: USB adapter od 5V/1A.
  • Kabel za napajanje: 1 metar USB kabel.
  • Trake za pričvršćivanje i vijci.

GAIA A08 ima unaprijed instaliran softver plug'n'play aqicn.org: tako da možete samo priključiti napajanje i uređaj će automatski prijaviti podatke na naše karte. Dobit ćete pristup našoj internoj nadzornoj ploči gdje možete provjeriti podatke u stvarnom vremenu i povijesne podatke, kao i ažurirati koordinate uređaja na karti.

Otvoreni izvor

Za one koji žele razviti vlastiti prilagođeni softver, GAIA 08 dolazi sa softverom otvorenog koda kompatibilnim s Arduinom, dostupnim na https://github.com/aqicn/gaia-a08-arduino .

GAIA A08 omogućuje vam flashiranje vlastitog firmware-a samo korištenjem USB kabela. I uvijek možete ponovno pokrenuti originalni aqicn.org softver (firmware.aqicn.org/gaia/updater)

Gaia 08 Mechanics
Gaia 08 PCB

CPU je Espressif ESP32-C3 s 4 MB Flasha. Hardverska matična ploča dolazi s produžnim priključkom koji omogućuje povezivanje vanjskih senzora (dostupni su jedan besplatni GPIO, dva TX/RX GPIOS-a, dva napajanja i uzemljenje od 3,3 V i 5 V).

Flash i nadzor konzole mogu se obaviti putem USB priključka, što znači da vam nije potreban dodatni serijski TTL adapter.

Arduino softver spreman za korištenje omogućuje učitavanje podataka GAIA 08 u stvarnom vremenu na mape aqicn.org i waqi.info.

Sadržaj paketa

GAIA 08 Uključeni artikli za 50 €

Cijene


--

Povratak na stranicu stanice za praćenje kvalitete zraka GAIA


O kvaliteti zraka i mjerenju onečišćenja:

O razinama kvalitete zraka

- Vrijednosti indeksa kvalitete zraka (AQI).Razine zdravstvene zabrinutosti
0 - 50 Dobro Kvaliteta zraka smatra se zadovoljavajućom, a onečišćenje zraka predstavlja mali ili nikakav rizik
51 -100 umjeren Kvaliteta zraka je prihvatljiva; ali ipak, neki zagađivači mogu prouzrokovati umjerenu zabrinutost za zdravlje vrlo malog broja ljudi koji su neobično osjetljivi na onečišćenje zraka.
101-150 Nezdravo za osjetljive skupine Članovi osjetljivih skupina mogu imati posljedice na zdravlje. Vjerovatno neće imati utjecaja na širu popilaciju.
151-200 nezdrav Svatko može početi osjećati zdravstvene posljedice; članovi osjetljivih skupina mogu imati ozbiljnije zdravstvene posljedice
201-300 Vrlo nezdravo Zdravstvena upozorenja o izvanrednim okolnostima. Veća je vjerojatnost da će cijela populacija biti pogođena.
300+ Opasan Upozorenje o zdravlju: svatko može imati ozbiljnije zdravstvene posljedice

Kako biste saznali više o kvaliteti zraka i onečišćenju, pogledajte temu o kvaliteti zraka na wikipediji ili airnow vodič o kvaliteti zraka i vašem zdravlju .

Za vrlo korisne zdravstvene savjete pekinškog doktora Richarda Saint Cyra, MD, pogledajte blog www.myhealthbeijing.com .


Obavijest o korištenju: Svi podaci o kvaliteti zraka nisu dozvoljeni u trenutku objavljivanja, a zbog osiguranja kvalitete ti se podaci mogu u bilo kojem trenutku mijenjati bez prethodne najave. Projekt Indeks svjetske kakvoće zraka iskoristio je svu razumnu vještinu i pažnju pri sastavljanju sadržaja tih informacija i ni pod kojim okolnostima neće Svjetski indeks kvaliteta zraka projektni tim ili njegovi agenti odgovorni su za ugovor, prekršaj ili drugačije za bilo kakav gubitak, ozljedu ili štetu koja proizlazi izravno ili neizravno iz opskrbe tim podacima.Settings


Language Settings:


Temperature unit:
Celcius