GAIA A08 - Παρακολούθηση ποιότητας αέρα ανοιχτού κώδικα
Σταθμός Παρακολούθησης Ποιότητας Αέρα Συμπαγής & Χακοποιήσιμος

Μερίδιο: aqicn.org/gaia/a08/el/

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Gaia A08

Dimensions: 50 * 47 * 30 mm
Weight: 180g

Ο GAIA A08 είναι ένας συμπαγής και ανοιχτός σταθμός παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα που είναι ιδανικός για χρήση σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.

  • Αισθητήρες σωματιδίων ποιότητας αέρα: 1x PMS 5003 (Δυνατότητα σύνδεσης έως δύο αισθητήρων PMS)
  • Μετεωρολογικοί αισθητήρες: ASAIR AHT-20
  • LED RGB για οπτική ένδειξη ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε πραγματικό χρόνο.
  • Συνδεσιμότητα μέσω WIFI, με εσωτερική ευέλικτη κεραία.

Το GAIA A08 είναι κατάλληλο για παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Το RGB LED παρέχει άμεση ανατροφοδότηση για την ποιότητα του εσωτερικού αέρα και η μηχανική του δομή εξασφαλίζει λειτουργία αδιάβροχη όταν χρησιμοποιείται σε εξωτερικούς χώρους.

Ο σταθμός GAIA A08 είναι συμπαγής, εύκολος στην εγκατάσταση και συνοδεύεται από αξεσουάρ.

  • Τροφοδοτικό: Μετασχηματιστής USB 5V/1A.
  • Καλώδιο τροφοδοσίας: 1 μέτρο καλώδιο USB.
  • Ιμάντες και βίδες στερέωσης.

Το GAIA A08 είναι προφορτωμένο με το λογισμικό plug'n'play aqicn.org: Έτσι, μπορείτε απλώς να συνδέσετε το ρεύμα και η συσκευή θα αναφέρει αυτόματα τα δεδομένα στους χάρτες μας. Θα έχετε πρόσβαση στον εσωτερικό μας πίνακα εργαλείων, όπου μπορείτε να ελέγξετε τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και το ιστορικό, καθώς και να ενημερώσετε τις συντεταγμένες της συσκευής στον χάρτη.

Ανοιχτή πηγή

Για όσους θέλουν να αναπτύξουν το δικό τους προσαρμοσμένο λογισμικό, το GAIA 08 συνοδεύεται από λογισμικό ανοιχτού κώδικα συμβατό με Arduino, διαθέσιμο στη διεύθυνση https://github.com/aqicn/gaia-a08-arduino .

Το GAIA A08 σάς επιτρέπει να αναβοσβήσετε το δικό σας υλικολογισμικό χρησιμοποιώντας μόνο το καλώδιο USB. Και μπορείτε πάντα να ανανεώσετε το αρχικό λογισμικό aqicn.org (firmware.aqicn.org/gaia/updater)

Gaia 08 Mechanics
Gaia 08 PCB

Η CPU είναι μια Espressif ESP32-C3 με 4MB Flash. Η μητρική πλακέτα υλικού διαθέτει σύνδεση επέκτασης που παρέχει μέσα για τη σύνδεση εξωτερικών αισθητήρων (ένα δωρεάν GPIO, δύο TX/RX GPIOS, δύο τροφοδοσία και γείωση 3,3V και 5V είναι διαθέσιμα).

Το φλας και η παρακολούθηση της κονσόλας μπορούν να γίνουν μέσω της θύρας USB, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεστε επιπλέον σειριακό προσαρμογέα TTL.

Το έτοιμο προς χρήση λογισμικό arduino επιτρέπει τη μεταφόρτωση των δεδομένων GAIA 08 σε πραγματικό χρόνο στους χάρτες aqicn.org και waqi.info.

Περιεχόμενο πακέτου

GAIA 08 Περιλαμβάνονται είδη 50€

Τιμολόγηση


--

Επιστροφή στη σελίδα σταθμού παρακολούθησης ποιότητας αέρα GAIA


Σχετικά με τη μέτρηση της ποιότητας του αέρα και της ρύπανσης:

Σχετικά με τα επίπεδα ποιότητας αέρα

- Τιμές του δείκτη ποιότητας αέρα (AQI).Επίπεδα ανησυχίας για την υγεία
0 - 50 Καλός Η ποιότητα του αέρα θεωρείται ικανοποιητική και η ατμοσφαιρική ρύπανση παρουσιάζει μικρό ή καθόλου κίνδυνο
51 -100 Μέτριος Η ποιότητα του αέρα είναι αποδεκτή. Ωστόσο, για ορισμένους ρύπους μπορεί να υπάρχει μέτρια ανησυχία για την υγεία για ένα πολύ μικρό αριθμό ατόμων που είναι ασυνήθιστα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση.
101-150 Ανθυγιεινό για ευαίσθητες ομάδες Τα μέλη ευαίσθητων ομάδων ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις στην υγεία. Το ευρύ κοινό δεν είναι πιθανό να επηρεαστεί.
151-200 Ανθυγιεινός Ο καθένας μπορεί να αρχίσει να αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις στην υγεία. τα μέλη ευαίσθητων ομάδων ενδέχεται να έχουν πιο σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία
201-300 Πολύ Ανθυγιεινό Προειδοποιήσεις για την υγεία σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Όλος ο πληθυσμός είναι πολύ πιθανόν να επηρεαστεί.
300+ Επικίνδυνος Προειδοποίηση για την υγεία: Όλοι μπορεί να έχουν πιο σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ποιότητα του αέρα και τη ρύπανση, ανατρέξτε στο θέμα της wikipedia για την ποιότητα του αέρα ή στον οδηγό airnow για την ποιότητα του αέρα και την υγεία σας .

Για πολύ χρήσιμες συμβουλές υγείας του γιατρού του Πεκίνου Richard Saint Cyr MD, ανατρέξτε στο ιστολόγιο www.myhealthbeijing.com .


Ειδοποίηση χρήσης: Όλα τα δεδομένα για την ποιότητα του αέρα δεν έχουν εγκριθεί κατά τη στιγμή της δημοσίευσης και, λόγω της διασφάλισης της ποιότητας, τα δεδομένα αυτά μπορούν να τροποποιηθούν χωρίς προειδοποίηση ανά πάσα στιγμή. Το έργο Παγκόσμιο Δείκτη Ποιότητας του Αερίου έχει ασκήσει όλες τις εύλογες δεξιότητες και φροντίδα κατά την κατάρτιση του περιεχομένου αυτών των πληροφοριών και σε καμία περίπτωση το Ομάδα Παγκόσμιας Ποιότητας Αέριας Ποιότητας ή οι αντιπρόσωποί της είναι υπεύθυνοι για συμβόλαιο, αδικοπραξία ή άλλως για τυχόν απώλειες, τραυματισμούς ή ζημίες που προκύπτουν άμεσα ή έμμεσα από την παροχή αυτών των δεδομένων.Settings


Language Settings:


Temperature unit:
Celcius