Scale de calitate a aerului din Asia de Sud: Malaezia și Thailanda
South Asian Air Quality Scales: Malaysia and Thailand

Posted on May 2nd 2015
Acțiune: aqicn.org/faq/2015-05-02/south-asian-air-quality-scales-malaysia-and-thailand/ro/
Flag of Malaysia
(Jalur Gemilang)

Flag of Thailand
ธงไตรรงค์, Thong Trairong
Note: This the second article of series on 'Worldwide Air Quality Scales'.

Calitatea aerului pentru Malaezia este disponibilă de mult timp, dar, spre deosebire de alte țări, este furnizat doar AQI compozit. IQA pentru poluanții individuali, cum ar fi PM 10 , ozonul... nu este disponibil, ceea ce face ca trecerea la scara US EPA să fie mai dificilă.

Din fericire, informațiile despre scala AQI utilizată în Malaezia, cunoscută și sub numele de API (pentru Air Pollutant Index) sunt explicate clar în documentul „ A guide to Air Pollutant Index in Malaysia ”.


--

Pentru PM 10 , API este definit folosind următoarea formulă (unde c este concentrația exprimată în micrograme pe metru cub (µg/ m 3 ):

if (c<=50) API=c
if (c>50 and c<=350) API=50+(c-50)*.5
if (c>350 and c<=420) API=200+(c-350)*.14286
if (c>420 and c<=500) API=300+(c-420)*1.25
if (c>500) API = 400+(c-500)

Vestea foarte bună este că această formulă este foarte apropiată de formula US EPA și, de fapt, chiar mai strictă la nivelul punctelor de întrerupere. Setul de grafice de mai jos oferă o comparație vizuală între scara US EPA și scara API din Malaezia, atât pentru PM 10 (stânga) cât și pentru ozon (dreapta).


În ceea ce privește scara pentru Thailanda, există o explicație foarte clară disponibilă pe aqmthai.com . Și din nou, la fel ca și în Malaezia, punctele de întrerupere utilizate pentru scara thailandeză AQI sunt mai stricte decât scala US EPA, ceea ce o face o scară și mai sigură.

Thailanda are, de asemenea, propriul cod de culoare și descrierea nivelurilor AQI, rezumate din acest tabel:



US EPAThailand
rangecolorlevelrangecolorleveldescription
0 .. 50
Good0 .. 50
คุณภาพดี (high quality)ไม่มีผลกระทบต่อสุขภาพ (No health effects)
50 .. 100
Moderate50 .. 100
คุณภาพปานกลาง (medium quality)ไม่มีผลกระทบต่อสุขภาพ (No health effects)
100 .. 150
Unhealthy for Sensitive Groups100 .. 200
มีผลกระทบต่อสุขภาพ (there are health effects)ผู้ป่วยโรคระบบทางเดินหายใจ ควรหลีกเลี่ยงการออกกำลังภายนอกอาคาร
บุคคลทั่วไป โดยเฉพาะเด็กและผู้สูงอายุ ไม่ควรทำกิจกรรมภายนอกอาคารเป็นเวลานาน (Patients with respiratory depression. Avoid exercising outdoors. Visitors, especially children and the elderly. Avoid prolonged outdoor activities.)
150 .. 200
Unhealthy
200 .. 300
Very Unhealthy200 .. 300
มีผลกระทบต่อสุขภาพมาก (affects health)ผู้ป่วยโรคระบบทางเดินหายใจ ควรหลีกเลี่ยงกิจกรรมภายนอกอาคาร
บุคคลทั่วไป โดยเฉพาะเด็กและผู้สูงอายุ ควรจำกัดการออกกำลังภายนอกอาคาร (Patients with respiratory depression. Avoid outdoor activities. Visitors, especially children and the elderly. Should limit outdoor exercise)
300 .. 500
Hazardous300 .. 500
อันตราย (danger)บุคคลทั่วไป ควรหลีกเลี่ยงการออกกำลังภายนอกอาคาร
สำหรับผู้ป่วยโรคระบบทางเดินหายใจ ควรอยู่ภายในอาคาร (Visitors should avoid exercising outdoors. For patients with respiratory diseases. Should stay indoors)


Deocamdată, scara folosită pentru raportarea stațiilor de monitorizare din Malaezia în proiectul World Air Quality Index se bazează pe API-ul Malaysia și, având în vedere că scara API este aproape similară cu scara US EPA, credem că aceasta nu este o problemă. ca atare. În ceea ce privește scara pentru Thailanda, valorile publicate în proiectul World Air Quality Index pentru stațiile de monitorizare din Thailanda se bazează pe scara US EPA.

Rețineți că ambele țări furnizează doar 24 de valori medii pentru PM 10 și, așa cum este explicat în această postare , utilizarea valorilor medii nu oferă un feedback adecvat asupra nivelului actual de poluare a aerului. Din fericire, acesta este ceva care se va schimba în viitor și ambele țări vor începe la un moment dat să ofere și citiri orare instantanee.


--

Nu în ultimul rând, nu există date PM 2.5 pentru Thailanda și Malaezia. Modernizarea rețelei de monitorizare cu senzori PM 2.5 poate avea un cost semnificativ și necesită mult timp. Așadar, în așteptarea ca guvernele respective să facă investițiile necesare, ar putea merita să luăm în considerare utilizarea propunerii noastre inovatoare pentru Îmbunătățirea măsurătorilor calității aerului folosind senzori la prețuri accesibile și cu costuri reduse , pe care am făcut-o pentru conferința BAQ 2014 .




--

Note: Acest articol face parte dintr-o serie de scale de calitate a aerului la nivel mondial.

Pentru mai multe informații despre anumite țări sau continent, vă rugăm să consultați acele articole:
Thailanda și Malysia
-
India
-
China
-
Hong Kong / Canada (Indice de sănătate a calității aerului)
-
America de Sud
-
Australia
-
Quebec și Montreal
-
Singapore
-
Polonia
-
Indonezia
.

Pentru informații despre media de 24 de ore utilizată sau despre ozon și particule (PM 2,5 ), vă rugăm să consultați aceste două articole: Ground Ozone Index - PM 2.5 Instant Cast


Faceți clic aici pentru a vedea toate intrările de întrebări frecvente
  • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
  • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
  • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
  • Despre măsurarea calității aerului și a poluării:

    Despre nivelurile de calitate a aerului

    -Valorile indicelui de calitate a aerului (AQI).Niveluri de îngrijorare pentru sănătate
    0 - 50BunCalitatea aerului este considerată satisfăcătoare, iar poluarea aerului prezintă un risc mic sau deloc
    51 -100ModeratCalitatea aerului este acceptabilă; cu toate acestea, pentru anumiți poluanți poate exista o îngrijorare moderată de sănătate pentru un număr foarte mic de persoane care sunt neobișnuit de sensibile la poluarea aerului.
    101-150Nesănătos pentru grupurile sensibileMembrii grupurilor sensibile pot avea efecte asupra sănătății. Este puțin probabil ca publicul larg să fie afectat.
    151-200NesănătosToată lumea poate începe să experimenteze efectele asupra sănătății; membrii grupurilor sensibile pot avea efecte mai grave asupra sănătății
    201-300Foarte NesănătoasăAvertismente de sănătate privind situațiile de urgență. Întreaga populație este mai probabil să fie afectată.
    300+RiscantAlertă de sănătate: toată lumea poate avea efecte mai grave asupra sănătății

    Pentru a afla mai multe despre calitatea aerului și poluare, consultați subiectul wikipedia pentru calitatea aerului sau ghidul airnow despre calitatea aerului și sănătatea dvs.

    Pentru sfaturi foarte utile de sănătate ale medicului doctor Richard Saint Cyr din Beijing, consultați blogul www.myhealthbeijing.com .


    Notificare privind utilizarea: Toate datele privind calitatea aerului sunt nevalide la momentul publicării și, datorită asigurării calității, aceste date pot fi modificate, fără notificare, în orice moment. Proiectul Index al calității aerului mondial a exercitat toate competențele și îngrijirea rezonabilă în compilarea conținutului acestor informații și în nici un caz Echipa de proiect pentru indexul calității aerului sau agenții săi sunt răspunzători în contract, delictuală sau în alt mod pentru orice pierdere, vătămare sau daună care rezultă direct sau indirect din furnizarea acestor date.



    Settings


    Language Settings:


    Temperature unit:
    Celcius