Monitorizarea calității aerului prin satelit: Introducere în NASA WorldView
Satellite Air Quality monitoring: Introduction to the NASA WorldView

Posted on February 15th 2015
Acțiune: aqicn.org/faq/2015-02-15/satellite-air-quality-monitoring-introduction-to-the-nasa-worldview/ro/

Recent am avut privilegiul de a începe o cooperare cu programul de monitorizare NASA Remote Sensing .;

Obiectivul este de a utiliza senzorul de la distanță al calității aerului bazat pe satelitii NASA pentru a determina calitatea aerului în zonele în care senzorii nu sunt disponibili (de exemplu, deasupra mării, dar și pentru țările în care senzorii nu sunt încă disponibili).


La prima vedere, teoria teledetecției prin satelit și algoritmii necesari pentru a procesa aceste date uriașe par un pic barbare pentru cei care nu sunt de știință, fiind nevoiți să se ocupe, de exemplu, de seturi de date precum Adâncimea Optică a Aerosolului ( aka AOD) și Grosimea Optică a Aerosolului. ( aka AOT). Dar, de fapt, NASA a făcut o muncă excelentă pentru a face datele foarte ușor de utilizat și de înțeles de oricine, dar și disponibile gratuit (în domeniul public)!

Sunt multe subiecte pe care le vom scrie despre utilizarea datelor satelitare, împreună cu cooperarea noastră cu programul NASA ARSET. Dar, pentru început, vrem să prezentăm unul dintre produsele lor, numit viziunea asupra lumii , care este atât de ușor și intuitiv de utilizat și care merită atât de mult cunoscut de toată lumea. Caracteristica foarte frumoasă a viziunii asupra lumii este capacitatea de a oferi o imagine istorică, astfel încât să puteți verifica datele pentru orice zi din ultimii ani (și, din nou, gratuit).

Imaginea de mai jos este datată din 14 ianuarie și arată stratul Modis Aqua împreună cu anomaliile de incendiu și termice (trasate ca pete roșii). Pentru persoanele care pleacă în Singapore, această opinie ar putea fi comună, deoarece EPA din Singapore oferă monitorizare hotspot prin satelit, în special pentru a monitoriza incendiile din Indonezia.



Aceeași imagine disponibilă de pe serverul NASA World View:https://earthdata.nasa.gov/labs/worldview/

Acesta este un alt set de instantanee care arată o vedere comparativă a Thailandei și Cambodgiei timp de două zile. Unul cu cerul aproape senin (pe stânga), iar celălalt cu o ceață vizibilă (pe dreapta). Folosind suprapunerea Aerosol Optical Depth (AOD) (instantanee în partea de jos), zonele detectate ca fiind cele mai neclare sunt evidențiate cu culoare roșie spre galbenă. Comparând instantaneele de sus și de jos, nu există nicio îndoială că utilizarea AOD este modalitatea corectă de a detecta poluarea și, prin urmare, de a determina cantitatea de PM 2,5 din aer. Despre asta vom scrie foarte curând.


Januray 16th 2015 - Clear sky over Cambodia
February 11th 2015 - Visible Haze over Cambodia

Same images with the AOD overlay (yellow: thick haze - red: medium haze - blue: light haze)

Vă rugăm să rețineți că ceea ce arată ca ceață nu contează întotdeauna particulele - poluarea cu PM2,5. Ceața poate fi un amestec de fum, praf și poluare. În unele cazuri (vezi acest articol ) poate fi și din cauza umidității.

oOo

O limitare a datelor satelitare este că sunt disponibile numai zilnic (în loc de oră pentru monitorizarea la sol) și că nu funcționează cu cerul înnorat (evident, satelitul nu poate vedea deși norii, cel puțin pentru Aqua și Terra). Dar chiar și, în ciuda acestor limitări, este un instrument grozav cu atât de multe posibilități: furnizarea de date pentru țările fără senzori, furnizarea unei surse pentru prognoza globală și mondială a calității aerului , ...

Faceți clic aici pentru a vedea toate intrările de întrebări frecvente
  • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
  • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
  • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
  • Despre măsurarea calității aerului și a poluării:

    Despre nivelurile de calitate a aerului

    -Valorile indicelui de calitate a aerului (AQI).Niveluri de îngrijorare pentru sănătate
    0 - 50BunCalitatea aerului este considerată satisfăcătoare, iar poluarea aerului prezintă un risc mic sau deloc
    51 -100ModeratCalitatea aerului este acceptabilă; cu toate acestea, pentru anumiți poluanți poate exista o îngrijorare moderată de sănătate pentru un număr foarte mic de persoane care sunt neobișnuit de sensibile la poluarea aerului.
    101-150Nesănătos pentru grupurile sensibileMembrii grupurilor sensibile pot avea efecte asupra sănătății. Este puțin probabil ca publicul larg să fie afectat.
    151-200NesănătosToată lumea poate începe să experimenteze efectele asupra sănătății; membrii grupurilor sensibile pot avea efecte mai grave asupra sănătății
    201-300Foarte NesănătoasăAvertismente de sănătate privind situațiile de urgență. Întreaga populație este mai probabil să fie afectată.
    300+RiscantAlertă de sănătate: toată lumea poate avea efecte mai grave asupra sănătății

    Pentru a afla mai multe despre calitatea aerului și poluare, consultați subiectul wikipedia pentru calitatea aerului sau ghidul airnow despre calitatea aerului și sănătatea dvs.

    Pentru sfaturi foarte utile de sănătate ale medicului doctor Richard Saint Cyr din Beijing, consultați blogul www.myhealthbeijing.com .


    Notificare privind utilizarea: Toate datele privind calitatea aerului sunt nevalide la momentul publicării și, datorită asigurării calității, aceste date pot fi modificate, fără notificare, în orice moment. Proiectul Index al calității aerului mondial a exercitat toate competențele și îngrijirea rezonabilă în compilarea conținutului acestor informații și în nici un caz Echipa de proiect pentru indexul calității aerului sau agenții săi sunt răspunzători în contract, delictuală sau în alt mod pentru orice pierdere, vătămare sau daună care rezultă direct sau indirect din furnizarea acestor date.



    Settings


    Language Settings:


    Temperature unit:
    Celcius