Πλατφόρμα Ιστορικών Δεδομένων Ποιότητας Αέρα
Εγγραφή Ιδρύματος & Πανεπιστημίου

Μερίδιο: aqicn.org/data-platform/register/el/

Σύνολο δεδομένων COVID-19

Κάντε κλικ εδώ αν αναζητάτε ένα σύνολο δεδομένων που καλύπτει πολλές πόλεις/χώρες κατά την περίοδο COVID-19 (2015 έως τώρα). Μπορείτε να βρείτε περισσότερα από 500 εκατομμύρια byte συνόλου δεδομένων CSV που καλύπτει περισσότερες από 380 πόλεις.


API μέσω προγραμματισμού

Κάντε κλικ εδώ εάν χρειάζεστε πρόσβαση μέσω προγραμματισμού στα δεδομένα μέσω του δωρεάν Rest API μας


Από την αρχή, η ομάδα του έργου World Air Quality Index (WAQI) ήταν πάντα πρόθυμη να παρέχει μια διαφανή πληροφόρηση για την ποιότητα του αέρα στους πολίτες του κόσμου.

Ενωμένη Προσπάθεια

Το έργο WAQI ήταν επίσης πάντα πρόθυμο να παρέχει ιστορικά δεδομένα για την ποιότητα του αέρα σε σχετικά ιδρύματα και οργανισμούς που εργάζονται στον τομέα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, της παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα, καθώς και των μελετών υγείας και επιδημιολογικών μελετών. Ακολουθούν μερικοί από τους συνεργάτες και τους συναδέλφους μας στους οποίους παρέχουμε ιστορικές πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα του αέρα:


Ενωμένο ΠλαίσιοΠροκειμένου να καταστήσει τη διάδοση ιστορικών δεδομένων για την ποιότητα του αέρα ακόμη πιο σχετική, η ομάδα του Παγκόσμιου Δείκτη Ποιότητας Αέρα διερευνά με τους πιο σχετικούς διεθνείς οργανισμούς τη δυνατότητα δημιουργίας ενός ανοιχτού πλαισίου δεδομένων. Εδώ είναι μερικά από τα ιδρύματα που έχουμε δεσμεύσει:

 • WHO - ΠΟΥ: Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
 • UNEP - UNEP: Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών
 • UNIDO - UNIDO: Οργανισμός Βιομηχανικής Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών
 • WMO - WMO: Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός
 • GEO - GEO: Ομάδα στις Γη Παρατηρήσεις
 • WRI - WRI: Παγκόσμιο Ινστιτούτο Πόρων
 • CCAC - CCAC: Climate & Clean Air Coalition
 • UNFCCC - UNFCCC: Σύμβαση-πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή

Ενωμένα Δεδομένα

Ο στόχος του "Πλαισίου Ανοικτών Δεδομένων" είναι να παρέχει απεριόριστη και δωρεάν πρόσβαση στα παγκόσμια ιστορικά και δεδομένα ποιότητας αέρα σε πραγματικό χρόνο από τις 100+ χώρες που καλύπτονται στο aqicn.org και στο waqi.info

Όλοι -τόσο τα θεσμικά όργανα όσο και οι πολίτες- συμφωνούν ότι αυτή δεν είναι μόνο καλή ιδέα, αλλά ότι πρέπει απλώς να συμβεί.

Για την περαιτέρω ενίσχυση της ενοποιημένης πλατφόρμας δεδομένων για την ποιότητα του αέρα, αναζητούμε έναν φορολογικό οικοδεσπότη που θα μπορούσε να βοηθήσει στη φιλοξενία αυτού του έργου. Εάν γνωρίζετε έναν οργανισμό που θα μπορούσε να μας βοηθήσει, τότε, παρακαλούμε, στείλτε μας ένα μήνυμα μέσω της σελίδας συνεισφοράς

Ενιαία βάση δεδομένων με δυνατότητα λήψης δωρεάν

Database Download

Χάρη σε όλους τους συναδέλφους μας στην προστασία του περιβάλλοντος του ΟΗΕ, τον ΠΟΥ και την CCAC, τα δεδομένα μέσης ημερήσιας ποιότητας του αέρα από όλους τους σταθμούς παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα είναι τώρα διαθέσιμα για δωρεάν λήψη.--

Υπολογισμός AQI

Όλες οι τιμές από την παραπάνω βάση δεδομένων έχουν ήδη μετατραπεί από την ακατέργαστη συγκέντρωση (σε mg/m3, ppm ή ppb) στο "individual pollutant AQI", σύμφωνα με το πρότυπο EPA των ΗΠΑ ( αριθμομηχανή ). Για παράδειγμα, αν ελέγξετε τα στοιχεία για PM 2,5 , αντιστοιχούν στο μεμονωμένο AQI PM 2,5 (σημειώνεται ως AQI PM 2,5 ). Εάν θέλετε να υπολογίσετε το συνολικό AQI, γνωστό και ως σύνθετο AQI, πρέπει να λάβετε το μέγιστο όλων των μεμονωμένων AQI:

AQI = max( AQIPM2.5, AQIPM10, AQIO3, ...)

Διαθέσιμα Έτη

Τα δεδομένα για την ποιότητα του αέρα είναι προς το παρόν διαθέσιμα μόνο από το ~2012. Εάν χρειάζεστε δεδομένα πριν από αυτήν την περίοδο, σας συνιστούμε είτε να επικοινωνήσετε με την αρχική EPA είτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε εκτιμήσεις δεδομένων τηλεπισκόπησης, όπως αυτή που χρησιμοποιεί ο ΠΟΥ: who.int/airpollution/data/modelled-estimates/en/ Μπορείτε, για παράδειγμα, να ελέγξετε τον κατάλογο από το έργο ICARE , το οποίο αρχειοθετεί δορυφορικά δεδομένα από το 2000.

Ακατέργαστη συγκέντρωση & ωριαία δεδομένα

Εάν τα παραπάνω δεδομένα δεν λειτουργούν για εσάς, καταχωρήστε το λεπτομερές ερώτημά σας από αυτόν τον σύνδεσμο: aqicn.org/data-platform/query

Συμβολή ή Υποστήριξη αυτού του Έργου

Το έργο World Air Quality μπορεί να μοιάζει με ένα από αυτά τα μεγάλα έργα που προέρχονται από οργανισμούς όπως ο ΟΗΕ, η ADB ή η WRI, αλλά στην πραγματικότητα είναι απλώς μια μικρή ομάδα πίσω από αυτό.

Ωστόσο, παρά την εκτεταμένη δράση μας, το έργο μας δεν έλαβε ποτέ καμία οικονομική υποστήριξη από τέτοιους οργανισμούς, είτε πρόκειται για ΜΚΟ είτε για κυβερνήσεις.

Τα έσοδα προέρχονται από τη διαδικτυακή διαφήμιση, καθώς και από τους σταθμούς παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα GAIA , αλλά αρκούν μόνο για την πληρωμή της υποδομής cloud.

Ωστόσο, εργαζόμαστε για να λάβουμε χρηματοδότηση για την πρόσληψη μιας ομάδας αφιερωμένης στην υποστήριξη και τη βελτίωση της πλατφόρμας δεδομένων για την ποιότητα του αέρα.

Εάν θέλετε να βοηθήσετε, είτε με το να γίνετε μέλος της ομάδας μας, είτε παρέχοντας οικονομική υποστήριξη είτε και τα δύο, τότε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω αυτής της σελίδας: aqicn.org/contribute

❤️❤️❤️

Ενδιαφέρεστε να παρακολουθείτε τη δική σας ποιότητα αέρα;

Η οθόνη παρακολούθησης ποιότητας αέρα GAIA χρησιμοποιεί αισθητήρες σωματιδίων λέιζερ για τη μέτρηση της ρύπανσης από σωματίδια PM2,5 και PM10 σε πραγματικό χρόνο, η οποία είναι ένας από τους πιο επιβλαβείς ατμοσφαιρικούς ρύπους.

Είναι πολύ εύκολο στη ρύθμιση: Απαιτεί μόνο σημείο πρόσβασης WIFI και τροφοδοτικό συμβατό με USB. Μόλις συνδεθείτε, τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε πραγματικό χρόνο είναι άμεσα διαθέσιμα στους χάρτες μας.

Ο σταθμός συνδυάζεται με αδιάβροχα καλώδια ρεύματος 10 μέτρων, τροφοδοτικό, εξοπλισμό τοποθέτησης και προαιρετικό ηλιακό πάνελ.

Πιστώσεις δεδομένων

Το πλαίσιο ανοιχτών δεδομένων δεν θα ήταν δυνατό χωρίς το έργο των παγκόσμιων υπηρεσιών προστασίας του περιβάλλοντος (EPA) , οι οποίες θα πρέπει να λάβουν τις πιστώσεις για τα προγράμματα παρακολούθησης τους.

Όροι χρήσης

Η Δήλωση χρήσης δεδομένων του έργου World Air Quality Index ισχύει για δεδομένα που είναι διαθέσιμα από την πλατφόρμα δεδομένων. Σκοπός αυτών των κατευθυντήριων γραμμών είναι να ενημερώσουν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για τη φύση και τον στόχο των δεδομένων.

 1. Δήλωση χρήσης
  1. Τα δεδομένα παρατήρησης της πλατφόρμας δεδομένων δεν έχουν επαληθευτεί ή επικυρωθεί πλήρως. αυτά τα δεδομένα υπόκεινται σε αλλαγές, σφάλματα και διόρθωση. Τα στοιχεία και οι πληροφορίες δεν είναι σε καμία περίπτωση επίσημα.
  2. Τα δεδομένα παρατήρησης της πλατφόρμας δεδομένων δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε επίσημη σύγκριση, κατάταξη, αναφορά ή ανάλυση δεδομένων. Τα επίσημα και επικυρωμένα δεδομένα πρέπει να λαμβάνονται απευθείας από την προέλευση EPA.
  3. Εάν τα δεδομένα παρατήρησης χρησιμοποιούνται για αναλύσεις, εμφανίζονται σε ιστοσελίδες ή χρησιμοποιούνται για άλλα προγράμματα ή προϊόντα, τα αποτελέσματα της ανάλυσης, οι οθόνες ή τα προϊόντα πρέπει να υποδεικνύουν ότι αυτά τα δεδομένα δεν έχουν επαληθευτεί ή επικυρωθεί πλήρως.
  4. Οι δημοσιεύσεις, οι αναλύσεις, τα προϊόντα, οι παρουσιάσεις ή/και οι παράγωγες πληροφορίες που βασίζονται σε αυτά τα δεδομένα πρέπει να αποδίδουν στην αρχική EPA καθώς και στο World Air Quality Index Project:
  5. Το έργο World Air Quality Index έχει ασκήσει κάθε εύλογη δεξιότητα και προσοχή στη συλλογή του περιεχομένου αυτών των πληροφοριών και σε καμία περίπτωση η ομάδα του έργου World Air Quality Index ή οι πράκτορές της δεν θα είναι υπεύθυνα σε σύμβαση, αδικοπραξία ή με άλλο τρόπο για οποιαδήποτε απώλεια, τραυματισμό ή ζημιά που προκύπτουν άμεσα ή έμμεσα από την παροχή αυτών των δεδομένων. Όλα αυτά τα ιστορικά δεδομένα για την ποιότητα του αέρα βασίζονται σε μη επικυρωμένα και λόγω διασφάλισης ποιότητας αυτά τα δεδομένα ενδέχεται να τροποποιηθούν, χωρίς προειδοποίηση, ανά πάσα στιγμή.
  6. Τα δεδομένα και οι πληροφορίες που αναφέρονται από το έργο World Air Quality Index παρέχονται με ρητό σκοπό την παροχή στους πολίτες υγειονομικών πληροφοριών σχετικά με την ατμοσφαιρική ρύπανση.
 2. Πρόσθετοι Περιορισμοί
  1. Τα δεδομένα δεν μπορούν να πωληθούν ή να συμπεριληφθούν σε πακέτα που πωλούνται.
  2. Τα δεδομένα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εφαρμογές ή υπηρεσίες επί πληρωμή.
  3. Τα δεδομένα δεν μπορούν να αναδιανεμηθούν ως αποθηκευμένα ή αρχειοθετημένα δεδομένα.
 3. Αντίγραφο αυτών των όρων παροχής υπηρεσιών μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση aqicn.org/data-platform/tos/.

Σχετικά με τη μέτρηση της ποιότητας του αέρα και της ρύπανσης:

Σχετικά με τα επίπεδα ποιότητας αέρα

- Τιμές του δείκτη ποιότητας αέρα (AQI).Επίπεδα ανησυχίας για την υγεία
0 - 50 Καλός Η ποιότητα του αέρα θεωρείται ικανοποιητική και η ατμοσφαιρική ρύπανση παρουσιάζει μικρό ή καθόλου κίνδυνο
51 -100 Μέτριος Η ποιότητα του αέρα είναι αποδεκτή. Ωστόσο, για ορισμένους ρύπους μπορεί να υπάρχει μέτρια ανησυχία για την υγεία για ένα πολύ μικρό αριθμό ατόμων που είναι ασυνήθιστα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση.
101-150 Ανθυγιεινό για ευαίσθητες ομάδες Τα μέλη ευαίσθητων ομάδων ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις στην υγεία. Το ευρύ κοινό δεν είναι πιθανό να επηρεαστεί.
151-200 Ανθυγιεινός Ο καθένας μπορεί να αρχίσει να αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις στην υγεία. τα μέλη ευαίσθητων ομάδων ενδέχεται να έχουν πιο σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία
201-300 Πολύ Ανθυγιεινό Προειδοποιήσεις για την υγεία σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Όλος ο πληθυσμός είναι πολύ πιθανόν να επηρεαστεί.
300+ Επικίνδυνος Προειδοποίηση για την υγεία: Όλοι μπορεί να έχουν πιο σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ποιότητα του αέρα και τη ρύπανση, ανατρέξτε στο θέμα της wikipedia για την ποιότητα του αέρα ή στον οδηγό airnow για την ποιότητα του αέρα και την υγεία σας .

Για πολύ χρήσιμες συμβουλές υγείας του γιατρού του Πεκίνου Richard Saint Cyr MD, ανατρέξτε στο ιστολόγιο www.myhealthbeijing.com .


Ειδοποίηση χρήσης: Όλα τα δεδομένα για την ποιότητα του αέρα δεν έχουν εγκριθεί κατά τη στιγμή της δημοσίευσης και, λόγω της διασφάλισης της ποιότητας, τα δεδομένα αυτά μπορούν να τροποποιηθούν χωρίς προειδοποίηση ανά πάσα στιγμή. Το έργο Παγκόσμιο Δείκτη Ποιότητας του Αερίου έχει ασκήσει όλες τις εύλογες δεξιότητες και φροντίδα κατά την κατάρτιση του περιεχομένου αυτών των πληροφοριών και σε καμία περίπτωση το Ομάδα Παγκόσμιας Ποιότητας Αέριας Ποιότητας ή οι αντιπρόσωποί της είναι υπεύθυνοι για συμβόλαιο, αδικοπραξία ή άλλως για τυχόν απώλειες, τραυματισμούς ή ζημίες που προκύπτουν άμεσα ή έμμεσα από την παροχή αυτών των δεδομένων.Settings


Language Settings:


Temperature unit:
Celcius