Platforma de date istorice privind calitatea aerului
Înregistrarea instituției și universitare

Acțiune: aqicn.org/data-platform/register/ro/

Setul de date COVID-19

Faceți clic aici dacă căutați un set de date care să acopere multe orașe/țări în perioada COVID-19 (2015 până în prezent). Puteți găsi mai mult de 500 de milioane de octeți de set de date CSV care acoperă mai mult de 380 de orașe.


API-ul programatic

Faceți clic aici dacă aveți nevoie de acces programatic la date prin intermediul API-ului nostru gratuit Rest


De la început, echipa de proiect World Air Quality Index (WAQI) a fost întotdeauna dornică să ofere cetățenilor lumii informații transparente despre calitatea aerului.

Efortul Unit

De asemenea, proiectul WAQI a fost întotdeauna dornic să furnizeze date istorice privind calitatea aerului instituțiilor și organizațiilor relevante care lucrează în domeniul conștientizării mediului, monitorizării calității aerului, precum și a studiilor de sănătate și epidemiologice. Iată câțiva dintre partenerii și colegii noștri cărora le-am furnizat date istorice despre calitatea aerului:


Cadrul UnitPentru a face diseminarea datelor istorice despre calitatea aerului și mai relevantă, echipa World Air Quality Index a investigat împreună cu cele mai relevante instituții internaționale posibilitatea de a configura un cadru de date deschis. Iată câteva dintre instituțiile cu care ne-am angajat:

 • WHO - OMS: Organizația Mondială a Sănătății
 • UNEP - UNEP: Programul Națiunilor Unite pentru Mediu
 • UNIDO - UNIDO: Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială
 • WMO - OMM: Organizația Meteorologică Mondială
 • GEO - GEO: Grupul de Observații Pământului
 • WRI - WRI: Institutul Mondial de Resurse
 • CCAC - CCAC: Climate & Clean Air Coalition
 • UNFCCC - UNFCCC: Convenția-cadru a Națiunilor Unite privind schimbările climatice

United Data

Obiectivul „Open Data Framework” este de a oferi acces nelimitat și gratuit la datele istorice și în timp real privind calitatea aerului din cele peste 100 de țări acoperite pe aqicn.org și waqi.info

Toată lumea - atât instituțiile, cât și cetățenii - sunt de acord că aceasta nu este doar o idee bună, ci că ar trebui să se întâmple.

Pentru a consolida și mai mult platforma unită de date privind calitatea aerului inițiată, căutăm o gazdă fiscală care ar putea ajuta la găzduirea acestui proiect. Dacă cunoașteți o organizație care ne-ar putea ajuta, atunci vă rugăm să ne trimiteți un mesaj prin intermediul paginii de contribuție

Baza de date unită descărcabilă gratuit

Database Download

Mulțumită tuturor colegilor noștri de la ONU pentru protecția mediului, OMS și CCAC, datele medii zilnice privind calitatea aerului de la toate stațiile de monitorizare a calității aerului sunt acum disponibile pentru descărcare gratuită.--

Calculul AQI

Toate valorile din baza de date de mai sus sunt deja convertite din concentrația brută (în mg/m3, ppm sau ppb) la „AQI individual poluant”, conform standardului US EPA ( calculator ). De exemplu, dacă verificați cifrele pentru PM 2,5 , acestea corespund AQI individual PM 2,5 (notat ca AQI PM 2,5 ). Dacă doriți să calculați AQI global, alias AQI compozit, trebuie să luați maximul tuturor AQI-ului individual:

AQI = max( AQIPM2.5, AQIPM10, AQIO3, ...)

Ani disponibili

Datele privind calitatea aerului sunt disponibile în prezent numai din ~2012. Dacă aveți nevoie de date înainte de această perioadă, vă recomandăm fie să contactați EPA de origine, fie să luați în considerare utilizarea estimărilor datelor de teledetecție, cum ar fi cea utilizată de OMS: who.int/airpollution/data/modelled-estimates/en/ Puteți verifica, de exemplu, catalogul din proiectul ICARE , care arhivează date satelitare din 2000.

Concentrație brută și date orare

Dacă datele de mai sus nu funcționează pentru dvs., atunci înregistrați-vă interogarea detaliată de la acest link: aqicn.org/data-platform/query

Contribuția sau sprijinirea acestui proiect

Proiectul World Air Quality ar putea arăta ca unul dintre acele proiecte mari venite de la organizații precum ONU, ADB sau WRI, dar de fapt este doar o mică echipă în spatele lui.

Cu toate acestea, în ciuda activității noastre extinse, proiectul nostru nu a primit niciodată sprijin financiar din partea unor astfel de organizații, fie că sunt ONG-uri sau guverne.

Venitul provine din publicitate online, precum și din stațiile noastre de monitorizare a calității aerului GAIA , dar este suficient pentru a plăti infrastructura cloud.

Cu toate acestea, lucrăm la obținerea de finanțare pentru recrutarea unei echipe dedicate sprijinirii și îmbunătățirii platformei de date privind calitatea aerului.

Dacă doriți să ajutați, fie devenind unul dintre membrii echipei noastre, fie oferind sprijin financiar, fie ambele, atunci contactați-ne prin această pagină: aqicn.org/contribute

❤️❤️❤️

Vă interesează să vă monitorizați calitatea aerului?

Monitorul de calitate a aerului GAIA folosește senzori laser de particule pentru a măsura în timp real poluarea cu particule PM2,5 și PM10, care este unul dintre cei mai dăunători poluanți ai aerului.

Este foarte ușor de configurat: necesită doar un punct de acces WIFI și o sursă de alimentare compatibilă cu USB. Odată conectat, nivelurile de poluare a aerului în timp real sunt disponibile instantaneu pe hărțile noastre.

Stația vine împreună cu cabluri de alimentare rezistente la apă de 10 metri, o sursă de alimentare, echipamente de montare și un panou solar opțional.

Credite de date

Cadrul de date deschise nu ar fi posibil fără munca din partea agențiilor mondiale de protecție a mediului (EPA) , care ar trebui să obțină credite pentru programele lor de monitorizare.

Termenii serviciului

Proiectul World Air Quality Index Declarația de utilizare a datelor se aplică datelor disponibile de pe platforma de date. Scopul acestor orientări este de a face toate părțile interesate să cunoască natura și obiectivul datelor.

 1. Declarație de utilizare
  1. Datele observaționale ale platformei de date nu sunt complet verificate sau validate; aceste date pot fi modificate, erori și corectate. Datele și informațiile nu sunt în niciun caz oficiale.
  2. Datele observaționale ale platformei de date nu pot fi utilizate pentru nicio comparație oficială, clasare, raportare sau analiză de date. Datele oficiale și validate trebuie obținute direct de la EPA de origine.
  3. Dacă datele observaționale sunt utilizate pentru analize, afișate pe pagini web sau utilizate pentru alte programe sau produse, rezultatele analizei, afișajele sau produsele trebuie să indice că aceste date nu sunt pe deplin verificate sau validate.
  4. Publicațiile, analizele, produsele, prezentările și/sau informațiile derivate care se bazează pe aceste date trebuie să fie atribuite EPA de origine, precum și Proiectului World Air Quality Index:
  5. Proiectul World Air Quality Index a exercitat toată priceperea și grija rezonabilă în compilarea conținutului acestor informații și în nicio circumstanță echipa de proiect World Air Quality Index sau agenții săi nu vor fi răspunzători în contract, delict sau în alt mod pentru orice pierdere, vătămare sau daune. care decurg direct sau indirect din furnizarea acestor date. Toate aceste date istorice privind calitatea aerului se bazează pe nevalidate și, datorită asigurării calității, aceste date pot fi modificate, fără notificare, în orice moment.
  6. Datele și informațiile raportate de proiectul World Air Quality Index sunt furnizate cu scopul expres de a oferi cetățenilor informații de sănătate acționabile legate de poluarea aerului.
 2. Restricții suplimentare
  1. Datele nu pot fi vândute sau incluse în pachetele vândute.
  2. Datele nu pot fi utilizate în aplicații sau servicii plătite.
  3. Datele nu pot fi redistribuite ca date stocate în cache sau arhivate.
 3. O copie a acestor termeni și condiții poate fi găsită la aqicn.org/data-platform/tos/.

Despre măsurarea calității aerului și a poluării:

Despre nivelurile de calitate a aerului

- Valorile indicelui de calitate a aerului (AQI).Niveluri de îngrijorare pentru sănătate
0 - 50 Bun Calitatea aerului este considerată satisfăcătoare, iar poluarea aerului prezintă un risc mic sau deloc
51 -100 Moderat Calitatea aerului este acceptabilă; cu toate acestea, pentru anumiți poluanți poate exista o îngrijorare moderată de sănătate pentru un număr foarte mic de persoane care sunt neobișnuit de sensibile la poluarea aerului.
101-150 Nesănătos pentru grupurile sensibile Membrii grupurilor sensibile pot avea efecte asupra sănătății. Este puțin probabil ca publicul larg să fie afectat.
151-200 Nesănătos Toată lumea poate începe să experimenteze efectele asupra sănătății; membrii grupurilor sensibile pot avea efecte mai grave asupra sănătății
201-300 Foarte Nesănătoasă Avertismente de sănătate privind situațiile de urgență. Întreaga populație este mai probabil să fie afectată.
300+ Riscant Alertă de sănătate: toată lumea poate avea efecte mai grave asupra sănătății

Pentru a afla mai multe despre calitatea aerului și poluare, consultați subiectul wikipedia pentru calitatea aerului sau ghidul airnow despre calitatea aerului și sănătatea dvs.

Pentru sfaturi foarte utile de sănătate ale medicului doctor Richard Saint Cyr din Beijing, consultați blogul www.myhealthbeijing.com .


Notificare privind utilizarea: Toate datele privind calitatea aerului sunt nevalide la momentul publicării și, datorită asigurării calității, aceste date pot fi modificate, fără notificare, în orice moment. Proiectul Index al calității aerului mondial a exercitat toate competențele și îngrijirea rezonabilă în compilarea conținutului acestor informații și în nici un caz Echipa de proiect pentru indexul calității aerului sau agenții săi sunt răspunzători în contract, delictuală sau în alt mod pentru orice pierdere, vătămare sau daună care rezultă direct sau indirect din furnizarea acestor date.Settings


Language Settings:


Temperature unit:
Celcius