Συμβολή στο έργο World Air Quality Index

Μερίδιο: aqicn.org/contribute/el/

Το έργο World Air Quality μπορεί να μοιάζει με ένα από αυτά τα μεγάλα έργα που προέρχονται από μεγάλους οργανισμούς... αλλά στην πραγματικότητα είναι απλώς μια μικρή ομάδα εθελοντών πίσω από αυτό το έργο.

Το πραγματικό μας κίνητρο είναι να βλέπουμε τον καθημερινό αντίκτυπο στους πολίτες του κόσμου. Ένας από τους χρήστες μας είπε μια μέρα ότι «χειρότερο από την παραπληροφόρηση είναι η έλλειψη ενημέρωσης: δεν ήξερα ότι η ρύπανση ήταν τόσο κακή». Αυτό μας κάνει περήφανους που παρέχουμε αυτές τις δωρεάν πληροφορίες και προάγουμε την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη ρύπανση 🙏.

Χρειαζόμαστε βοήθεια για να συνεχίσει να αναπτύσσεται αυτό το έργο. Εάν θέλετε να συνεισφέρετε στο έργο World Air Quality Index, στείλτε μας ένα μήνυμα και ελάτε μαζί να προωθήσουμε την ευαισθητοποίηση για την ατμοσφαιρική ρύπανση και να οδηγήσουμε τον μικρό μας πλανήτη προς έναν πλανήτη χωρίς ρύπανση 🙏.

Για την περαιτέρω ενίσχυση της ενοποιημένης πλατφόρμας δεδομένων για την ποιότητα του αέρα, αναζητούμε έναν φορολογικό οικοδεσπότη που θα μπορούσε να βοηθήσει στη φιλοξενία αυτού του έργου. Γνωρίζετε κάποιον οργανισμό που θα μπορούσε να μας βοηθήσει;
🌏🌎🌍

Πώς μπορώ να βοηθήσω?

Το έργο World Air Quality Index μπορεί να φαίνεται μεγάλο, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια μικρή αλλά με κίνητρο ομάδα πίσω από αυτό. Υπάρχουν ακόμη πολλά πράγματα που θέλει να πετύχει η ομάδα του έργου:


Τρέχουσες συνεισφορές σε όλο τον κόσμο.
 • Πρόβλεψη : Βελτιώστε τα υπάρχοντα μοντέλα πρόβλεψης ή προσθέστε νέα μοντέλα πρόβλεψης στη σελίδα πρόβλεψής μας.
 • Κάλυψη : Αύξηση της παγκόσμιας κάλυψης παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα, ειδικά για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική .
 • Τεκμηρίωση : Γράψτε επεξηγηματικά άρθρα σχετικά με την ατμοσφαιρική ρύπανση.
 • Μετάφραση : Παρέχετε μεταφράσεις για έως και 100 γλώσσες.
 • Επιστήμη δεδομένων : Παρέχετε δωρεάν δεδομένα για το σύνολο των ιστορικών αρχείων.
 • Καταναλωτικό προϊόν : Ελέγξτε τους καθαριστές αέρα, τις οθόνες αέρα, τις μάσκες.
 • Μηχανική : Ανάπτυξη νέων εφαρμογών και οπτικοποιήσεων.

Εάν δεν έχετε χρόνο να συνεισφέρετε, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να βοηθήσετε και να υποστηρίξετε το έργο μας, τι θα λέγατε να αποκτήσετε έναν από τους υπέροχους σταθμούς παρακολούθησης ποιότητας αέρα GAIA ; ☀️💨👌


Παραδείγματα για άρθρα:

 • Εξαιρετικά λεπτά σωματίδια (PM1) - είναι πιο επικίνδυνα από τα PM2,5 και αξίζει να τα μετρήσετε.
 • CO2 - είναι ένας ρύπος του εξωτερικού αέρα, ένα θερμότερο κλίμα ή ένας ρύπος εσωτερικών χώρων;
 • Ποιότητα αέρα εσωτερικών χώρων - ποιοι είναι οι ρύποι που πρέπει να γνωρίζετε;
 • Επίδραση στην υγεία του διοξειδίου του θείου για περιοχή κοντά σε ηφαιστειακά βουνά

Παραδείγματα επιστήμης δεδομένων:

 • Open Data Platform για πρόσβαση σε δεδομένα ποιότητας αέρα σε πραγματικό χρόνο και σε ιστορικά δεδομένα
 • Μοντελοποίηση πρόβλεψης World Ensemble
 • Στοιχεία δεδομένων που βασίζονται σε στατιστικά και βαθιά μάθηση
 • Έρευνα νέων ακριβών αισθητήρων για ρύπους αερίων

Παραδείγματα μηχανικής:

 • Νέες λύσεις οπτικοποίησης για τις παρατηρήσεις και τις προβλέψεις σε πραγματικό χρόνο
 • API για πρόσβαση στις παρατηρήσεις και τις προβλέψεις σε πραγματικό χρόνο
 • Μηχανή ταξιδιού στο χρόνο - για να δείτε την ποιότητα του αέρα οποιαδήποτε μέρα πίσω στο χρόνο
 • Εφαρμογές για i-phone κ.λπ..
❤️❤️❤️

Σχετικά με τη χρηματοδότησή μας

Το έργο World Air Quality μπορεί να μοιάζει με ένα από αυτά τα μεγάλα έργα που προέρχονται από οργανισμούς όπως ο ΟΗΕ, η ADB ή η WRI, αλλά στην πραγματικότητα είναι απλώς μια μικρή ομάδα πίσω από αυτό.

Ωστόσο, παρά την εκτεταμένη δράση μας, το έργο μας δεν έλαβε ποτέ καμία οικονομική υποστήριξη από τέτοιους οργανισμούς, είτε πρόκειται για ΜΚΟ είτε για κυβερνήσεις.

Τα έσοδα προέρχονται από τη διαδικτυακή διαφήμιση, καθώς και από τους σταθμούς παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα GAIA , αλλά αρκούν μόνο για την πληρωμή της υποδομής cloud.

Ωστόσο, εργαζόμαστε για να λάβουμε χρηματοδότηση για την πρόσληψη μιας ομάδας αφιερωμένης στην υποστήριξη και τη βελτίωση της πλατφόρμας δεδομένων για την ποιότητα του αέρα.

Σχετικά με τη μέτρηση της ποιότητας του αέρα και της ρύπανσης:

Σχετικά με τα επίπεδα ποιότητας αέρα

- Τιμές του δείκτη ποιότητας αέρα (AQI).Επίπεδα ανησυχίας για την υγεία
0 - 50 Καλός Η ποιότητα του αέρα θεωρείται ικανοποιητική και η ατμοσφαιρική ρύπανση παρουσιάζει μικρό ή καθόλου κίνδυνο
51 -100 Μέτριος Η ποιότητα του αέρα είναι αποδεκτή. Ωστόσο, για ορισμένους ρύπους μπορεί να υπάρχει μέτρια ανησυχία για την υγεία για ένα πολύ μικρό αριθμό ατόμων που είναι ασυνήθιστα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση.
101-150 Ανθυγιεινό για ευαίσθητες ομάδες Τα μέλη ευαίσθητων ομάδων ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις στην υγεία. Το ευρύ κοινό δεν είναι πιθανό να επηρεαστεί.
151-200 Ανθυγιεινός Ο καθένας μπορεί να αρχίσει να αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις στην υγεία. τα μέλη ευαίσθητων ομάδων ενδέχεται να έχουν πιο σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία
201-300 Πολύ Ανθυγιεινό Προειδοποιήσεις για την υγεία σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Όλος ο πληθυσμός είναι πολύ πιθανόν να επηρεαστεί.
300+ Επικίνδυνος Προειδοποίηση για την υγεία: Όλοι μπορεί να έχουν πιο σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ποιότητα του αέρα και τη ρύπανση, ανατρέξτε στο θέμα της wikipedia για την ποιότητα του αέρα ή στον οδηγό airnow για την ποιότητα του αέρα και την υγεία σας .

Για πολύ χρήσιμες συμβουλές υγείας του γιατρού του Πεκίνου Richard Saint Cyr MD, ανατρέξτε στο ιστολόγιο www.myhealthbeijing.com .


Ειδοποίηση χρήσης: Όλα τα δεδομένα για την ποιότητα του αέρα δεν έχουν εγκριθεί κατά τη στιγμή της δημοσίευσης και, λόγω της διασφάλισης της ποιότητας, τα δεδομένα αυτά μπορούν να τροποποιηθούν χωρίς προειδοποίηση ανά πάσα στιγμή. Το έργο Παγκόσμιο Δείκτη Ποιότητας του Αερίου έχει ασκήσει όλες τις εύλογες δεξιότητες και φροντίδα κατά την κατάρτιση του περιεχομένου αυτών των πληροφοριών και σε καμία περίπτωση το Ομάδα Παγκόσμιας Ποιότητας Αέριας Ποιότητας ή οι αντιπρόσωποί της είναι υπεύθυνοι για συμβόλαιο, αδικοπραξία ή άλλως για τυχόν απώλειες, τραυματισμούς ή ζημίες που προκύπτουν άμεσα ή έμμεσα από την παροχή αυτών των δεδομένων.Settings


Language Settings:


Temperature unit:
Celcius