Levegőminőség-megjelölés: Frissítés az EPA AirNow szabványhoz
Air Quality Designation: Update to the EPA AirNow standard

Posted on February 7th 2013
(re-edited on February 13th 2013)
Ossza meg: aqicn.org/faq/2013-02-07/air-quality-designation-update-to-the-epa-airnow-standard/hu/

Történelmi okokból a World Air Quality Index projekt a Kínai MEP (Környezetvédelmi Minisztérium) elnevezést használja a levegőminőségi szintekre. Ez már a múlté, és a kijelölés mostantól az US EPA (Environmental Protection Agency) AirNow szabványait követi.

Az alábbi táblázat összefoglalja a két szabvány elnevezésének különbségeit, valamint a különböző nyelvekre vonatkozó fordításokat.

AQI Range Old MEP Designation New EPA AirNow Designation New Chinese translation New Japanese translation New Korean translation New Russian translation Color coding
0-50 Excellent Good 파랑Среднее
51-100 Good Moderate 초록Неподходящее для особо восприимчивых
101-150 Lightly Polluted Unhealthy for Sensitive Groups 轻度污染軽微汚染노랑Плохое
151-200 Moderately Polluted Unhealthy 中度污染軽度汚染주황Нездоровое
201-300 Heavily Polluted Very Unhealthy 中度污染中度汚染빨강Очень нездоровое
301-500 Severely Polluted Hazardous 重度污染重汚染갈색Опасное


Please note that for now, this is only the Designation for the website which is updated. The designation for the Android application will follow soon.

(中文版请点击此处 )
Kattintson ide az összes GYIK bejegyzés megtekintéséhez
 • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
 • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
 • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
 • A levegőminőség és szennyezettség méréséről:

  A levegőminőségi szintekről

  -Levegőminőségi index (AQI) értékekAz egészségügyi aggályok szintjei
  0 - 50A levegő minősége kielégítőnek tekinthető, és a levegőszennyezés kevés vagy semmilyen kockázatot jelent
  51 -100MérsékeltA levegő minősége elfogadható; egyes szennyező anyagok esetében azonban mérsékelten aggodalomra adhat okot olyan kevés ember számára, akik szokatlanul érzékenyek a levegőszennyezésre.
  101-150Egészségtelen az érzékeny csoportok számáraAz érzékeny csoporttagok egészségügyi hatásokat tapasztalhatnak. A nagyközönséget valószínűleg nem érinti.
  151-200EgészségtelenA teljes lakosság érzékeli az egészségre gyakorolt hatásokat; az érzékeny csoportok tagjai komolyabb tüneteket tapasztalhatnak
  201-300Nagyon egészségtelenEgészségügyi figyelmeztetések vészhelyzet esetén. Az egész lakosság nagyobb valószínűséggel érinti.
  300+VeszélyesEgészségügyi figyelmeztetés: mindenki súlyos egészségügyi hatásokat tapasztalhat

  Ha többet szeretne megtudni a levegőminőségről és a szennyezésről, tekintse meg a Wikipédia Levegőminőség témakörét vagy az airnow Levegőminőség és egészsége című útmutatóját .

  A pekingi orvos, Richard Saint Cyr MD nagyon hasznos egészségügyi tanácsaiért tekintse meg a www.myhealthbeijing.com blogot.


  Használati közlemény: Az összes levegőminőségre vonatkozó adat érvénytelenítése a közzététel időpontjában, és a minőségbiztosítás miatt ezek az adatok bármikor előzetes értesítés nélkül módosíthatók. A Világ levegőminőségi mutatója projekt minden ésszerű ismeretet és gondosságot gyakorolt ezen információk tartalmának összeállításában, és semmilyen körülmények között nem fogja a Világ levegőminőségi mutatója a projektcsapat vagy ügynökei felelősséggel tartoznak az adatok átadásából közvetlenül vagy közvetve okozott veszteségekért, sérülésekért vagy károkért szerződésben, kártérítésben vagy egyéb módon.  Settings


  Language Settings:


  Temperature unit:
  Celcius