Contribuție la proiectul World Air Quality Index

Acțiune: aqicn.org/contribute/ro/

Proiectul World Air Quality ar putea arăta ca unul dintre acele proiecte mari venite de la organizații mari... dar de fapt este doar o mică echipă de voluntari în spatele acestui proiect.

Motivația noastră reală este să vedem impactul zilnic asupra cetățenilor lumii. Unul dintre utilizatori ne-a spus într-o zi că „mai rău decât dezinformarea este lipsa de informare: nu știam că poluarea este atât de rea”. Acest lucru ne face mândri să oferim aceste informații gratuite și să promovăm conștientizarea poluării 🙏.

Avem nevoie de ajutor pentru ca acest proiect să continue să crească. Dacă doriți să contribui la proiectul World Air Quality Index, trimite-ne un mesaj și haideți împreună să promovăm conștientizarea poluării aerului și să conducem mica noastră planetă către o planetă fără poluare 🙏.

Pentru a consolida și mai mult platforma unită de date privind calitatea aerului inițiată, căutăm o gazdă fiscală care ar putea ajuta la găzduirea acestui proiect. Cunoașteți o organizație care ne-ar putea ajuta?
🌏🌎🌍

Cum pot ajuta?

Proiectul World Air Quality Index ar putea părea mare, dar este de fapt o echipă mică, dar motivată în spatele lui. Sunt încă multe lucruri pe care echipa de proiect vrea să le realizeze:


Contribuții curente în întreaga lume.
 • Prognoză : Îmbunătățiți modelele de prognoză existente sau adăugați noi modele de prognoză pe pagina noastră de prognoză .
 • Acoperire : Creșteți acoperirea de monitorizare a calității aerului la nivel mondial, în special pentru Orientul Mijlociu și Africa .
 • Documentație : Scrieți articole explicative despre poluarea aerului.
 • Traducere : Oferiți traduceri în până la 100 de limbi.
 • Știința datelor : furnizați date gratuite asupra întregii înregistrări istorice.
 • Produs de consum : revizuiți purificatoare de aer, monitoare de aer, măști.
 • Inginerie : Dezvoltați noi aplicații și vizualizări.

Dacă nu ai timp să contribui, dar totuși ai dori să ajuți și să susții proiectul nostru, ce zici de a obține una dintre stațiile noastre cool de monitorizare a calității aerului GAIA ? ☀️💨👌


Exemple pentru articole:

 • Particule ultrafine (PM1) - sunt mai periculoase decât PM2,5 și merită să le măsurați.
 • CO2 - este un poluant al aerului exterior, un climat mai cald sau un poluant interior?
 • Calitatea aerului din interior - care sunt poluanții de care trebuie să fiți conștienți?
 • Efectul dioxidului de sulf asupra sănătății pentru zona din apropierea munților vulcanici

Exemple de știință a datelor:

 • Platformă de date deschise pentru accesarea datelor istorice și în timp real privind calitatea aerului
 • Modelarea prognozei World Ensemble
 • Date statistice și de deep learning bazate pe date
 • Cercetarea unor noi senzori precisi pentru poluanții gazoși

Exemple de inginerie:

 • Noi soluții de vizualizare pentru observații și prognoze în timp real
 • API pentru accesarea observațiilor și prognozelor în timp real
 • Mașină de călătorie în timp - pentru a vedea calitatea aerului în orice zi înapoi în timp
 • Aplicații pentru i-phone, etc.
❤️❤️❤️

Despre finanțarea noastră

Proiectul World Air Quality ar putea arăta ca unul dintre acele proiecte mari venite de la organizații precum ONU, ADB sau WRI, dar de fapt este doar o mică echipă în spatele lui.

Cu toate acestea, în ciuda activității noastre extinse, proiectul nostru nu a primit niciodată sprijin financiar din partea unor astfel de organizații, fie că sunt ONG-uri sau guverne.

Venitul provine din publicitate online, precum și din stațiile noastre de monitorizare a calității aerului GAIA , dar este suficient pentru a plăti infrastructura cloud.

Cu toate acestea, lucrăm la obținerea de finanțare pentru recrutarea unei echipe dedicate sprijinirii și îmbunătățirii platformei de date privind calitatea aerului.

Despre măsurarea calității aerului și a poluării:

Despre nivelurile de calitate a aerului

- Valorile indicelui de calitate a aerului (AQI).Niveluri de îngrijorare pentru sănătate
0 - 50 Bun Calitatea aerului este considerată satisfăcătoare, iar poluarea aerului prezintă un risc mic sau deloc
51 -100 Moderat Calitatea aerului este acceptabilă; cu toate acestea, pentru anumiți poluanți poate exista o îngrijorare moderată de sănătate pentru un număr foarte mic de persoane care sunt neobișnuit de sensibile la poluarea aerului.
101-150 Nesănătos pentru grupurile sensibile Membrii grupurilor sensibile pot avea efecte asupra sănătății. Este puțin probabil ca publicul larg să fie afectat.
151-200 Nesănătos Toată lumea poate începe să experimenteze efectele asupra sănătății; membrii grupurilor sensibile pot avea efecte mai grave asupra sănătății
201-300 Foarte Nesănătoasă Avertismente de sănătate privind situațiile de urgență. Întreaga populație este mai probabil să fie afectată.
300+ Riscant Alertă de sănătate: toată lumea poate avea efecte mai grave asupra sănătății

Pentru a afla mai multe despre calitatea aerului și poluare, consultați subiectul wikipedia pentru calitatea aerului sau ghidul airnow despre calitatea aerului și sănătatea dvs.

Pentru sfaturi foarte utile de sănătate ale medicului doctor Richard Saint Cyr din Beijing, consultați blogul www.myhealthbeijing.com .


Notificare privind utilizarea: Toate datele privind calitatea aerului sunt nevalide la momentul publicării și, datorită asigurării calității, aceste date pot fi modificate, fără notificare, în orice moment. Proiectul Index al calității aerului mondial a exercitat toate competențele și îngrijirea rezonabilă în compilarea conținutului acestor informații și în nici un caz Echipa de proiect pentru indexul calității aerului sau agenții săi sunt răspunzători în contract, delictuală sau în alt mod pentru orice pierdere, vătămare sau daună care rezultă direct sau indirect din furnizarea acestor date.Settings


Language Settings:


Temperature unit:
Celcius