Contraexperimentarea Dylos Air Particule, partea 1.
Dylos Air Particule counter experimentation, part 1.

Posted on September 8th 2013
Acțiune: aqicn.org/faq/2013-09-08/dylos-air-particule-counter-experimentation-part-1/ro/

Cea mai obișnuită modalitate de a măsura calitatea aerului, în ceea ce privește particulele PM 10 și PM 2,5 , este utilizarea așa-numitelor monitoare de atenuare Beta , alias BAM (vezi imaginea din dreapta). Acestea sunt echipamente profesionale și, de asemenea, singurele echipamente oficiale utilizate pentru monitorizarea calității aerului în China, SUA și cea mai mare parte a lumii. Cel mai faimos producător este compania din SUA numită Met-One .

Principiul de lucru BAM este destul de simplu: măsoară scăderea numărului de particule beta (electroni) transmise printr-un strat subțire de particule (PM). Pe măsură ce grosimea stratului PM crește, cu atât este mai mic numărul de particule beta prin care poate trece.





Singura problemă cu acest tip de echipament BAM este că costul, estimat la 120K CNY (15K EUR). Numai în China, există aproximativ 500 dintre acestea (aproximativ 10 stații pentru fiecare oraș) și, totuși, acest lucru nu este suficient, deoarece există încă multe orașe fără citiri PM 2,5 . În Thailanda, există 21 de stații automate (adică cu citire orară), dar niciuna dintre ele nu oferă date PM 2,5 . Și în Vietnam, există doar 3 stații pentru întreaga țară.

Așadar, în timp ce așteptăm ca toate guvernele lumii să investească în monitoare de atenuare Beta noi-nouțe, s-ar putea face ceva? Atunci răspunsul este da ! Există, de fapt, echipamente relativ accesibile, care pot fi folosite pentru a măsura calitatea aerului bazată pe PM 10 și PM 2,5 . Cel mai faimos este contorul Dylos Air Particule:






Dacă doriți să știți cum funcționează contorul Dylos Air Particule, vă rugăm să consultați lucrarea excelentă de inginerie inversă de la Matthias de la woodgears.ca sau pur și simplu de pe site-ul Dylos ( www.dylosproducts.com/ ). Puteți consulta, de asemenea, lucrarea de cercetare Un instrument cu costuri reduse pentru analiza particulelor de mediu bazată pe împrăștiere optică pentru a înțelege teoria din spatele măsurării.

Notă: acest articol a fost scris în 2013. În timp ce monitorul Dylos este încă un produs bun, în prezent există produse de monitorizare mult mai bune și accesibile, așa că nu vă recomandăm să mai cumpărați produsul Dylos.

De exemplu, puteți verifica gama de produse stații de monitorizare a calității aerului GAIA de la ES Labs.


--



Pentru a demonstra că un astfel de echipament Dylos ar putea fi folosit ca o soluție temporară pentru măsurarea calității aerului, am organizat un mic experiment în laboratoarele noastre, bazat pe Dylos DC 1100 Pro, cu interfață PC . Dylos PC 1000 pro este relativ ieftin și poate fi cumpărat de la Amazon pentru 319 USD.

Vă rugăm să rețineți că trebuie să obțineți versiunea pro, cu interfață pentru PC . Pro este necesar pentru a putea măsura particule la fel de mici ca PM 2,5 , deoarece versiunea non-pro poate detecta doar particule PM10 sau mai mari. Versiunea interfeței pentru PC este obligatorie deoarece oferă o interfață serială, necesară pentru extragerea automată a datelor de pe monitorul dylos pe PC.

Dacă cumpărați echipamentul din China, de la taobao sau jndong (jd.com), vă rugăm să fiți atenți și asigurați-vă că comandați versiunea potrivită. Cea mai comună versiune a DC 1100 fără interfață PC. Doar puține magazine de pe taobao oferă această versiune corectă și, în prezent, jd.com nu oferă nici măcar versiunea corectă. Dacă aveți nevoie de ajutor pentru achiziționarea de echipamente din China, ne puteți contacta cu subiectul „Comandă echipament Dylos”, iar noi vă vom ajuta la comanda.


--

Pentru a extrage automat datele pentru a le trimite către server, se utilizează un Raspberry PI (56 USD) și un cablu serial către USB (9 USD), totalizând o BOM de 375 USD. (Poți cumpăra tot acest material de pe Amazon făcând clic pe imaginile de mai jos)



Dylos DC1100 pro
with PC interface
Serial to USB cable Raspberry PI


Documentația și scripturile pentru conectarea contorului de particule Dylos la Raspberry PI și pentru încărcarea automată a datelor dylos pe serverul de proiect World Air Quality Index sunt disponibile gratuit pe github: github.com . Dacă aveți întrebări, ne puteți contacta cu subiectul „Dylos Experiment”.

De asemenea, rețineți că atunci când configurați contorul de particule Dylos în exterior, trebuie să fiți atenți unde îl localizați. În mod ideal, ar trebui să fie într-un loc care nu este prea vânt, deoarece vântul poate avea un impact semnificativ asupra citirilor (Motivul este că contorul Dylos folosește un simplu ventilator pentru a obține fluxul de aer și volumul de aer intrat. pe minut trebuie să fie constantă pentru a avea citiri precise ~ Acest ventilator simplu este unul dintre motivele pentru care acest tip de material este atât de accesibil în comparație cu senzorii profesioniști MetOne BAM).


--

Pentru a compara citirea Dylos cu citirea BAM, folosim datele BAM furnizate de Beijing Chaoyang Agricultural Exhibition Hall (朝阳农展馆), deoarece stația noastră este situată în zona Sanlitun Soho.

Și iată rezultatul în timp real: linia albastră reprezintă citirea dylosului (actualizată la fiecare minut), iar linia roșie sunt datele BAM (actualizate la fiecare oră). Primul grafic este pentru a compara citirea PM 10 , în timp ce al doilea grafic compară PM 2,5 . De asemenea, vă rugăm să rețineți că datele BAM sunt furnizate direct în µg, adică nu sunt convertite în gradele AQI.





(Click on the picture to open the real time version)



După cum puteți vedea, similitudinea dintre dylos și citirea BAM este destul de mare, dar nu întotdeauna pe deplin comparabilă. În a doua parte a acestei postări (pe care o vom scrie după două luni, odată ce am colectat suficiente date), vom oferi mai multe date statistice despre citiri.

De asemenea, dacă sunteți interesat să vă alăturați acestui experiment, prin configurarea propriei stații Dylos, vă rugăm să ne contactați . Vă vom oferi toate scripturile și configurarea detaliată, precum și pentru a vă adăuga baza de date cu senzori, astfel încât să vă puteți vedea citirile în timp real.


--

Ca urmare a acestei postări, puteți verifica noua postare despre întreținerea experimentului Dylos Air Particule Conter .



oOo
Faceți clic aici pentru a vedea toate intrările de întrebări frecvente
  • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
  • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
  • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
  • Despre măsurarea calității aerului și a poluării:

    Despre nivelurile de calitate a aerului

    -Valorile indicelui de calitate a aerului (AQI).Niveluri de îngrijorare pentru sănătate
    0 - 50BunCalitatea aerului este considerată satisfăcătoare, iar poluarea aerului prezintă un risc mic sau deloc
    51 -100ModeratCalitatea aerului este acceptabilă; cu toate acestea, pentru anumiți poluanți poate exista o îngrijorare moderată de sănătate pentru un număr foarte mic de persoane care sunt neobișnuit de sensibile la poluarea aerului.
    101-150Nesănătos pentru grupurile sensibileMembrii grupurilor sensibile pot avea efecte asupra sănătății. Este puțin probabil ca publicul larg să fie afectat.
    151-200NesănătosToată lumea poate începe să experimenteze efectele asupra sănătății; membrii grupurilor sensibile pot avea efecte mai grave asupra sănătății
    201-300Foarte NesănătoasăAvertismente de sănătate privind situațiile de urgență. Întreaga populație este mai probabil să fie afectată.
    300+RiscantAlertă de sănătate: toată lumea poate avea efecte mai grave asupra sănătății

    Pentru a afla mai multe despre calitatea aerului și poluare, consultați subiectul wikipedia pentru calitatea aerului sau ghidul airnow despre calitatea aerului și sănătatea dvs.

    Pentru sfaturi foarte utile de sănătate ale medicului doctor Richard Saint Cyr din Beijing, consultați blogul www.myhealthbeijing.com .


    Notificare privind utilizarea: Toate datele privind calitatea aerului sunt nevalide la momentul publicării și, datorită asigurării calității, aceste date pot fi modificate, fără notificare, în orice moment. Proiectul Index al calității aerului mondial a exercitat toate competențele și îngrijirea rezonabilă în compilarea conținutului acestor informații și în nici un caz Echipa de proiect pentru indexul calității aerului sau agenții săi sunt răspunzători în contract, delictuală sau în alt mod pentru orice pierdere, vătămare sau daună care rezultă direct sau indirect din furnizarea acestor date.



    Settings


    Language Settings:


    Temperature unit:
    Celcius