Ονομασία ποιότητας αέρα: Ενημέρωση στο πρότυπο EPA AirNow
Air Quality Designation: Update to the EPA AirNow standard

Posted on February 7th 2013
(re-edited on February 13th 2013)
Μερίδιο: aqicn.org/faq/2013-02-07/air-quality-designation-update-to-the-epa-airnow-standard/el/

Για ιστορικούς λόγους, το έργο World Air Quality Index χρησιμοποιεί τον προσδιορισμό του China MEP (Ministry of Environmental Protection) για τα επίπεδα ποιότητας του αέρα. Αυτό είναι πλέον παρελθόν και η ονομασία θα ακολουθεί, από εδώ και στο εξής, τα πρότυπα AirNow EPA (Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ).

Ο παρακάτω πίνακας συνοψίζει τις διαφορές στον προσδιορισμό μεταξύ των δύο προτύπων, καθώς και τις μεταφράσεις για τις διάφορες γλώσσες.

AQI Range Old MEP Designation New EPA AirNow Designation New Chinese translation New Japanese translation New Korean translation New Russian translation Color coding
0-50 Excellent Good 파랑Среднее
51-100 Good Moderate 초록Неподходящее для особо восприимчивых
101-150 Lightly Polluted Unhealthy for Sensitive Groups 轻度污染軽微汚染노랑Плохое
151-200 Moderately Polluted Unhealthy 中度污染軽度汚染주황Нездоровое
201-300 Heavily Polluted Very Unhealthy 中度污染中度汚染빨강Очень нездоровое
301-500 Severely Polluted Hazardous 重度污染重汚染갈색Опасное


Please note that for now, this is only the Designation for the website which is updated. The designation for the Android application will follow soon.

(中文版请点击此处 )
Κάντε κλικ εδώ για να δείτε όλες τις συμμετοχές σε συχνές ερωτήσεις
 • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
 • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
 • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
 • Σχετικά με τη μέτρηση της ποιότητας του αέρα και της ρύπανσης:

  Σχετικά με τα επίπεδα ποιότητας αέρα

  -Τιμές του δείκτη ποιότητας αέρα (AQI).Επίπεδα ανησυχίας για την υγεία
  0 - 50ΚαλόςΗ ποιότητα του αέρα θεωρείται ικανοποιητική και η ατμοσφαιρική ρύπανση παρουσιάζει μικρό ή καθόλου κίνδυνο
  51 -100ΜέτριοςΗ ποιότητα του αέρα είναι αποδεκτή. Ωστόσο, για ορισμένους ρύπους μπορεί να υπάρχει μέτρια ανησυχία για την υγεία για ένα πολύ μικρό αριθμό ατόμων που είναι ασυνήθιστα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση.
  101-150Ανθυγιεινό για ευαίσθητες ομάδεςΤα μέλη ευαίσθητων ομάδων ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις στην υγεία. Το ευρύ κοινό δεν είναι πιθανό να επηρεαστεί.
  151-200ΑνθυγιεινόςΟ καθένας μπορεί να αρχίσει να αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις στην υγεία. τα μέλη ευαίσθητων ομάδων ενδέχεται να έχουν πιο σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία
  201-300Πολύ ΑνθυγιεινόΠροειδοποιήσεις για την υγεία σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Όλος ο πληθυσμός είναι πολύ πιθανόν να επηρεαστεί.
  300+ΕπικίνδυνοςΠροειδοποίηση για την υγεία: Όλοι μπορεί να έχουν πιο σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία

  Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ποιότητα του αέρα και τη ρύπανση, ανατρέξτε στο θέμα της wikipedia για την ποιότητα του αέρα ή στον οδηγό airnow για την ποιότητα του αέρα και την υγεία σας .

  Για πολύ χρήσιμες συμβουλές υγείας του γιατρού του Πεκίνου Richard Saint Cyr MD, ανατρέξτε στο ιστολόγιο www.myhealthbeijing.com .


  Ειδοποίηση χρήσης: Όλα τα δεδομένα για την ποιότητα του αέρα δεν έχουν εγκριθεί κατά τη στιγμή της δημοσίευσης και, λόγω της διασφάλισης της ποιότητας, τα δεδομένα αυτά μπορούν να τροποποιηθούν χωρίς προειδοποίηση ανά πάσα στιγμή. Το έργο Παγκόσμιο Δείκτη Ποιότητας του Αερίου έχει ασκήσει όλες τις εύλογες δεξιότητες και φροντίδα κατά την κατάρτιση του περιεχομένου αυτών των πληροφοριών και σε καμία περίπτωση το Ομάδα Παγκόσμιας Ποιότητας Αέριας Ποιότητας ή οι αντιπρόσωποί της είναι υπεύθυνοι για συμβόλαιο, αδικοπραξία ή άλλως για τυχόν απώλειες, τραυματισμούς ή ζημίες που προκύπτουν άμεσα ή έμμεσα από την παροχή αυτών των δεδομένων.  Settings


  Language Settings:


  Temperature unit:
  Celcius