Valós idejű levegőminőség-figyelés Indonéziában
Real-time Air Quality monitoring in Indonesia

Posted on July 18th 2015
Ossza meg: aqicn.org/faq/2015-07-18/real-time-air-quality-monitoring-in-indonesia/hu/
Indonesia monitoring stations with real-time Air Quality forecast overlay

Valós idejű levegőminőségi adatok már elérhetők Indonéziában. Indonézia nagyvárosaiban 10 állomáson mérik a valós idejű PM 10 szennyezést.

A megfigyelő állomásokat a BMKG ( Badan Meteorologi Klimatologi dan Geofisika ), az Indonéz Meteorológiai, Klimatológiai és Geofizikai Tanszék üzemelteti.


oOo

A jelenleg aktív állomások itt találhatók: Central Jakarta City, Medan City, Pekanbaru City, Jambi City, Palembang City, Pontianak, Banjarbaru City, Samarinda City.

oOo

Amint azt az egyik korábbi cikkünkben kifejtettük, a World Air Quality Index projekttel kapcsolatos összes AQI-adat jelenleg [1] az US EPA szabványt használja.

Míg az indonéz EPA meghatározta (mint bármely más ország) saját AQI skáláját, az úgynevezett „IPSU”-t ( az Indeks Standar Pencemar Udara esetében), ez valójában nem probléma, mivel az indonéz szabványban a PM 10- re használt töréspontok valójában szigorúbbak. mint a US EPA szabvány! A jobb oldali grafikon a PM 10 AQI skála összehasonlítását mutatja Kínában, az Egyesült Államokban és Indonéziában.


oOo

Egy fontos észrevétel, hogy nem áll rendelkezésre valós idejű PM 2.5 valós idejű megfigyelés. Ez tulajdonképpen bevett gyakorlat Dél-Ázsiában, mivel a levegőminőségi adatokkal rendelkező szomszédos országok közül sok (Thaiföld, Malajzia és Brunei) szintén csak PM 10-et szolgáltat (kivétel a Fülöp-szigetek és Vietnam).

Bár a BMKG- re támaszkodunk a szükséges PM 2,5 megfigyelő állomások felállításában (remélhetőleg Jakartával kezdődően), érdemes megfontolni a kutatási jelentésünket a PM 2,5 PM 10- ből történő levonására vonatkozóan.

Vegye figyelembe, hogy a jelentésben leírt PM 2,5 -PM 10 AQI konverziós képletet ahhoz, hogy teljesen releváns és pontos legyen, Jakartára kell igazítani, mivel a tipikus „portípus” Indonéziában különbözik Dél-Koreától (a kutatási jelentés következtetése: dél-koreai adatok alapján).

Valójában ezt a BMKG- vel közösen tesztelhetjük, úgyhogy maradjon kíváncsi (frissíteni fogjuk ezt a cikket).


oOo

Az Indonéziában használt AQI szintek, színkódolás és leírás összefoglalása:

US EPAIndonesia
rangecolorlevelrangecolorleveldescription (for PM10)
0 .. 50
Good0 .. 50
BaikTidak ada efek
50 .. 100
Moderate50 .. 100
SedangTerjadi penurunan pada jarak pandang
100 .. 150
Unhealthy for Sensitive Groups100 .. 200
Tidak SehatJarak pandang turun dan terjadi pengotoran debu di mana-mana
150 .. 200
Unhealthy
200 .. 300
Very Unhealthy200 .. 300
Sangat Tidak SehatMeningkatnya sensitivitas pada pasien berpenyakit asthma dan bronhitis
300 .. 500
Hazardous300 .. 500
BerbahayaTingkat yang berbahaya bagi semua populasi yang terpapar




--

Note: Ez a cikk a világméretű levegőminőségi skálákkal foglalkozó sorozat része.

Az egyes országokra vagy kontinensekre vonatkozó további információkért tekintse meg ezeket a cikkeket:
Thaiföld és Malajzia
-
India
-
China
-
Hongkong/Kanada (levegőminőség-egészségügyi index)
-
Dél Amerika
-
Ausztrália
-
Quebec és Montreal
-
Szingapúr
-
Lengyelország
-
Indonézia
.

Az alkalmazott 24 órás átlagolásról vagy az ózonról és a szálló porról (PM 2,5 ) a következő két cikkben olvashat: Ground Ozone IndexPM 2.5 Instant Cast



[1] Jelenleg egy olyan opción dolgozunk, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy tetszőleges AQI-skálát válasszanak.

Kattintson ide az összes GYIK bejegyzés megtekintéséhez
  • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
  • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
  • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
  • A levegőminőség és szennyezettség méréséről:

    A levegőminőségi szintekről

    -Levegőminőségi index (AQI) értékekAz egészségügyi aggályok szintjei
    0 - 50A levegő minősége kielégítőnek tekinthető, és a levegőszennyezés kevés vagy semmilyen kockázatot jelent
    51 -100MérsékeltA levegő minősége elfogadható; egyes szennyező anyagok esetében azonban mérsékelten aggodalomra adhat okot olyan kevés ember számára, akik szokatlanul érzékenyek a levegőszennyezésre.
    101-150Egészségtelen az érzékeny csoportok számáraAz érzékeny csoporttagok egészségügyi hatásokat tapasztalhatnak. A nagyközönséget valószínűleg nem érinti.
    151-200EgészségtelenA teljes lakosság érzékeli az egészségre gyakorolt hatásokat; az érzékeny csoportok tagjai komolyabb tüneteket tapasztalhatnak
    201-300Nagyon egészségtelenEgészségügyi figyelmeztetések vészhelyzet esetén. Az egész lakosság nagyobb valószínűséggel érinti.
    300+VeszélyesEgészségügyi figyelmeztetés: mindenki súlyos egészségügyi hatásokat tapasztalhat

    Ha többet szeretne megtudni a levegőminőségről és a szennyezésről, tekintse meg a Wikipédia Levegőminőség témakörét vagy az airnow Levegőminőség és egészsége című útmutatóját .

    A pekingi orvos, Richard Saint Cyr MD nagyon hasznos egészségügyi tanácsaiért tekintse meg a www.myhealthbeijing.com blogot.


    Használati közlemény: Az összes levegőminőségre vonatkozó adat érvénytelenítése a közzététel időpontjában, és a minőségbiztosítás miatt ezek az adatok bármikor előzetes értesítés nélkül módosíthatók. A Világ levegőminőségi mutatója projekt minden ésszerű ismeretet és gondosságot gyakorolt ezen információk tartalmának összeállításában, és semmilyen körülmények között nem fogja a Világ levegőminőségi mutatója a projektcsapat vagy ügynökei felelősséggel tartoznak az adatok átadásából közvetlenül vagy közvetve okozott veszteségekért, sérülésekért vagy károkért szerződésben, kártérítésben vagy egyéb módon.



    Settings


    Language Settings:


    Temperature unit:
    Celcius