Monitorizare în timp real a calității aerului în Indonezia
Real-time Air Quality monitoring in Indonesia

Posted on July 18th 2015
Acțiune: aqicn.org/faq/2015-07-18/real-time-air-quality-monitoring-in-indonesia/ro/
Indonesia monitoring stations with real-time Air Quality forecast overlay

Datele în timp real privind calitatea aerului sunt acum disponibile pentru Indonezia. 10 stații situate în marile orașe din Indonezia măsoară în timp real poluarea cu PM 10 .

Stațiile de monitorizare sunt operate de BMKG ( Badan Meteorologi Klimatologi dan Geofisika ), Departamentul Indonezian de Meteorologie, Climatologie și Geofizică.


oOo

Posturile active în prezent sunt situate în: Central Jakarta City, Medan City, Pekanbaru City, Jambi City, Palembang City, Pontianak, Banjarbaru City, Samarinda City.

oOo

După cum am explicat într-unul dintre articolele noastre anterioare , toate cifrele AQI publicate în proiectul World Air Quality Index folosesc în prezent [1] standardul US EPA.

În timp ce EPA din Indonezia și-a definit (ca orice altă țară) propria scală AQI, numită „IPSU” (pentru Indeks Standar Pencemar Udara ), aceasta nu este de fapt o problemă, deoarece punctele de întrerupere utilizate în standardul indonezian pentru PM 10 sunt de fapt mai stricte. decât standardul US EPA! Graficul din dreapta arată comparația pentru scala PM 10 AQI pentru China, SUA și Indonezia.


oOo

Un punct important de remarcat este că nu există nicio monitorizare în timp real PM 2.5 disponibilă. Aceasta este de fapt o practică obișnuită în Asia de Sud, deoarece multe dintre țările vecine cu date disponibile privind calitatea aerului (și anume Thailanda, Malaezia și Brunei) furnizează, de asemenea, doar PM 10 (excepții sunt Filipine și Vietnam).

Deși ne bazăm pe BMKG pentru a configura stațiile de monitorizare necesare PM 2,5 (sperăm că încep cu Jakarta), ar putea dori să luăm în considerare raportul nostru de cercetare pentru a deduce PM 2,5 din PM 10 .

Rețineți că, pentru a fi complet relevantă și exactă, formula de conversie PM 2,5 în PM 10 AQI descrisă în raport trebuie să fie adaptată la Jakarta, deoarece „tipul de praf” tipic din Indonezia este diferit de Coreea de Sud (concluzia din raportul de cercetare este pe baza datelor sud-coreene).

Acesta este de fapt ceva ce am putea testa-pilot împreună cu BMKG , așa că rămâneți uluiți (vom actualiza acest articol).


oOo

Rezumatul nivelurilor AQI, codurile de culoare și descrierea utilizate în Indonezia:

US EPAIndonesia
rangecolorlevelrangecolorleveldescription (for PM10)
0 .. 50
Good0 .. 50
BaikTidak ada efek
50 .. 100
Moderate50 .. 100
SedangTerjadi penurunan pada jarak pandang
100 .. 150
Unhealthy for Sensitive Groups100 .. 200
Tidak SehatJarak pandang turun dan terjadi pengotoran debu di mana-mana
150 .. 200
Unhealthy
200 .. 300
Very Unhealthy200 .. 300
Sangat Tidak SehatMeningkatnya sensitivitas pada pasien berpenyakit asthma dan bronhitis
300 .. 500
Hazardous300 .. 500
BerbahayaTingkat yang berbahaya bagi semua populasi yang terpapar




--

Note: Acest articol face parte dintr-o serie de scale de calitate a aerului la nivel mondial.

Pentru mai multe informații despre anumite țări sau continent, vă rugăm să consultați acele articole:
Thailanda și Malysia
-
India
-
China
-
Hong Kong / Canada (Indice de sănătate a calității aerului)
-
America de Sud
-
Australia
-
Quebec și Montreal
-
Singapore
-
Polonia
-
Indonezia
.

Pentru informații despre media de 24 de ore utilizată sau despre ozon și particule (PM 2,5 ), vă rugăm să consultați aceste două articole: Ground Ozone Index - PM 2.5 Instant Cast



[1] Acum lucrăm la o opțiune care va permite utilizatorilor să selecteze orice scară AQI pe care o doresc.

Faceți clic aici pentru a vedea toate intrările de întrebări frecvente
  • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
  • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
  • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
  • Despre măsurarea calității aerului și a poluării:

    Despre nivelurile de calitate a aerului

    -Valorile indicelui de calitate a aerului (AQI).Niveluri de îngrijorare pentru sănătate
    0 - 50BunCalitatea aerului este considerată satisfăcătoare, iar poluarea aerului prezintă un risc mic sau deloc
    51 -100ModeratCalitatea aerului este acceptabilă; cu toate acestea, pentru anumiți poluanți poate exista o îngrijorare moderată de sănătate pentru un număr foarte mic de persoane care sunt neobișnuit de sensibile la poluarea aerului.
    101-150Nesănătos pentru grupurile sensibileMembrii grupurilor sensibile pot avea efecte asupra sănătății. Este puțin probabil ca publicul larg să fie afectat.
    151-200NesănătosToată lumea poate începe să experimenteze efectele asupra sănătății; membrii grupurilor sensibile pot avea efecte mai grave asupra sănătății
    201-300Foarte NesănătoasăAvertismente de sănătate privind situațiile de urgență. Întreaga populație este mai probabil să fie afectată.
    300+RiscantAlertă de sănătate: toată lumea poate avea efecte mai grave asupra sănătății

    Pentru a afla mai multe despre calitatea aerului și poluare, consultați subiectul wikipedia pentru calitatea aerului sau ghidul airnow despre calitatea aerului și sănătatea dvs.

    Pentru sfaturi foarte utile de sănătate ale medicului doctor Richard Saint Cyr din Beijing, consultați blogul www.myhealthbeijing.com .


    Notificare privind utilizarea: Toate datele privind calitatea aerului sunt nevalide la momentul publicării și, datorită asigurării calității, aceste date pot fi modificate, fără notificare, în orice moment. Proiectul Index al calității aerului mondial a exercitat toate competențele și îngrijirea rezonabilă în compilarea conținutului acestor informații și în nici un caz Echipa de proiect pentru indexul calității aerului sau agenții săi sunt răspunzători în contract, delictuală sau în alt mod pentru orice pierdere, vătămare sau daună care rezultă direct sau indirect din furnizarea acestor date.



    Settings


    Language Settings:


    Temperature unit:
    Celcius