Realtime monitoring van de luchtkwaliteit in Indonesië
Real-time Air Quality monitoring in Indonesia

Posted on July 18th 2015
Deel: aqicn.org/faq/2015-07-18/real-time-air-quality-monitoring-in-indonesia/nl/
Indonesia monitoring stations with real-time Air Quality forecast overlay

Real-time luchtkwaliteitsgegevens zijn nu beschikbaar voor Indonesië. Tien stations in grote steden in heel Indonesië meten realtime PM 10- vervuiling.

De meetstations worden beheerd door BMKG ( Badan Meteorologi Klimatologi dan Geofisika ), het Indonesische departement voor meteorologie, klimatologie en geofysica.


oOo

De momenteel actieve stations bevinden zich in: Central Jakarta City, Medan City, Pekanbaru City, Jambi City, Palembang City, Pontianak, Banjarbaru City, Samarinda City.

oOo

Zoals we in een van onze vorige artikelen hebben uitgelegd, gebruiken alle AQI-cijfers die over het World Air Quality Index-project worden gepubliceerd momenteel [1] de Amerikaanse EPA-standaard.

Hoewel de Indonesische EPA (net als elk ander land) zijn eigen AQI-schaal heeft gedefinieerd, genaamd 'IPSU' (voor Indeks Standar Pencemar Udara ), is dit eigenlijk geen probleem, aangezien de breekpunten die in de Indonesische standaard voor PM 10 worden gebruikt feitelijk strenger zijn dan de Amerikaanse EPA-norm! De grafiek rechts toont de vergelijking voor de PM 10 AQI-schaal voor China, de VS en Indonesië.


oOo

Een belangrijk punt om op te merken is dat er geen real-time PM 2.5 real-time monitoring beschikbaar is. Dit is eigenlijk een gangbare praktijk in Zuid-Azië, aangezien veel van de buurlanden waarover gegevens over de luchtkwaliteit beschikbaar zijn (namelijk Thailand, Maleisië en Brunei) ook alleen PM 10 verstrekken (uitzonderingen zijn de Filippijnen en Vietnam).

Hoewel we afhankelijk zijn van BMKG voor het opzetten van de benodigde PM 2,5- meetstations (hopelijk te beginnen in Jakarta), zou je kunnen overwegen om naar ons onderzoeksrapport te kijken voor het aftrekken van PM 2,5 van PM 10 .

Merk op dat om volledig relevant en accuraat te zijn, de PM 2,5 naar PM 10 AQI-conversieformule die in het rapport wordt beschreven, moet worden aangepast aan Jakarta, aangezien het typische 'stoftype' in Indonesië anders is dan dat in Zuid-Korea (de conclusie in het onderzoeksrapport is gebaseerd op Zuid-Koreaanse gegevens).

Dit is eigenlijk iets dat we samen met BMKG zouden kunnen testen, dus blijf verbijsterd (we zullen dit artikel bijwerken).


oOo

Samenvatting van de AQI-niveaus, kleurcodering en beschrijving gebruikt in Indonesië:

US EPAIndonesia
rangecolorlevelrangecolorleveldescription (for PM10)
0 .. 50
Good0 .. 50
BaikTidak ada efek
50 .. 100
Moderate50 .. 100
SedangTerjadi penurunan pada jarak pandang
100 .. 150
Unhealthy for Sensitive Groups100 .. 200
Tidak SehatJarak pandang turun dan terjadi pengotoran debu di mana-mana
150 .. 200
Unhealthy
200 .. 300
Very Unhealthy200 .. 300
Sangat Tidak SehatMeningkatnya sensitivitas pada pasien berpenyakit asthma dan bronhitis
300 .. 500
Hazardous300 .. 500
BerbahayaTingkat yang berbahaya bagi semua populasi yang terpapar




--

Note: Dit artikel maakt deel uit van een serie over wereldwijde luchtkwaliteitsschalen.

Voor meer informatie over specifieke landen of continenten verwijzen wij u naar deze artikelen:
Thailand en Maleisië
-
Indië
-
China
-
Hong Kong / Canada (Luchtkwaliteit Gezondheidsindex)
-
Zuid-Amerika
-
Australië
-
Québec en Montreal
-
Singapore
-
Polen
-
Indonesië
.

Voor informatie over het gebruikte 24-uursgemiddelde van ozon en fijnstof (PM 2.5 ), verwijzen wij u naar deze twee artikelen: Ground Ozone Index - PM 2.5 Instant Cast



[1] We werken nu aan een optie waarmee gebruikers elke gewenste AQI-schaal kunnen selecteren.

Klik hier om alle FAQ-items te bekijken
  • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
  • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
  • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
  • Over de luchtkwaliteit- en vervuilingsmeting:

    Over de luchtkwaliteitsniveaus

    -Luchtkwaliteitsindex (AQI)-waardenNiveaus van gezondheidsproblemen
    0 - 50GoedLuchtkwaliteit wordt als bevredigend beschouwd en luchtverontreiniging vormt weinig of geen risico
    51 -100MatigLuchtkwaliteit is acceptabel; voor sommige verontreinigende stoffen kan er echter sprake zijn van een matige gezondheidsrisico voor een zeer klein aantal mensen dat ongewoon gevoelig is voor luchtvervuiling.
    101-150Ongezond voor gevoelige groepenLeden van gevoelige groepen kunnen gezondheidseffecten ervaren. Het grote publiek zal waarschijnlijk niet worden beïnvloed.
    151-200OngezondIedereen kan gezondheidseffecten ervaren; leden van gevoelige groepen kunnen ernstiger gezondheidseffecten ervaren
    201-300Zeer OngezondeGezondheidswaarschuwingen voor noodomstandigheden. De volledige populatie is mogelijk getroffen.
    300+gevaarlijkGezondheidswaarschuwing: iedereen kan ernstigere gezondheidseffecten ervaren

    Als u meer wilt weten over luchtkwaliteit en vervuiling, raadpleegt u het Wikipedia-onderwerp Luchtkwaliteit of de airnow-gids voor luchtkwaliteit en uw gezondheid .

    Voor zeer nuttige gezondheidsadviezen van de Beijing-arts Richard Saint Cyr MD, kijk op de blog www.myhealthbeijing.com .


    Gebruiksmelding: Alle gegevens van de luchtkwaliteit zijn niet-gevalideerd op het moment van publicatie en als gevolg van kwaliteitsborging kunnen deze gegevens op elk gewenst moment zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Het World Air Quality Index -project heeft alle redelijke vaardigheid en zorg besteed aan het samenstellen van de inhoud van deze informatie en onder geen enkele voorwaarde zal de World Air Quality Index projectteam of zijn agenten zijn aansprakelijk in contract, onrechtmatige daad of anderszins voor enig verlies, letsel of schade die direct of indirect voortvloeit uit de levering van deze gegevens.



    Settings


    Language Settings:


    Temperature unit:
    Celcius