НАСА – Посматрање Земље и алати за апликације квалитета ваздуха
NASA - Earth Observations and Tools for Air Quality Applications

Posted on April 26th 2015
Објави: aqicn.org/faq/2015-04-26/nasa-earth-observations-and-tools-for-air-quality-applications/sr/

Имали смо част да нас др Паван Гупта из НАСА тима за обуку примењеног даљинског детектовања ( АРСЕТ ) позове да одржимо презентацију о нашем пројекту Светског индекса квалитета ваздуха на вебинару „Опажања Земље и алати за апликације квалитета ваздуха“:

arset.gsfc.nasa.gov/airquality/webinars/observations-tools-south-east-asia

За оне који нису могли да присуствују обуци, а желе да погледају нашу презентацију, можете је преузети са овог линка: ваки-арсет-в1.2.пдф (цео садржај вебинара доступан је и на сајту арсет-ак ).


--

Током сесије вебинара, др Паван Гупта је представио Олују прашине која је почела 2. априла 2015. и кренула са Арапског полуострва ка Индији за само неколико дана.

Анимација испод приказује ову олују прашине, на основу МОДИС слика.

Пошто је употреба оптичке дубине аеросола у сушним/пустињским областима још увек активна област истраживања (због проблема са рефлексијом површине, прочитајте више из овог или оног чланка ), нажалост није могуће користити преклапање са оценом прашине да бисте истакли прашину зоне преко арапског полуострва.

Дакле, уместо тога, користимо нови концепт обраде да провизорно истакнемо зону прашине (наглашено плавом бојом у анимацији и само изнад земље).

Кликните овде да видите све уносе са честим питањима
  • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
  • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
  • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
  • О мерењу квалитета ваздуха и загађења:

    О нивоима квалитета ваздуха

    -Вредности индекса квалитета ваздуха (АКИ).Нивои здравствене бриге
    0 - 50ДоброКвалитет ваздуха се сматра задовољавајућим, а загађење ваздуха представља мали или никакав ризик
    51 -100УмереноКвалитет ваздуха је прихватљив; Међутим, за неке загађиваче може бити умерено забрињавајуће здравствено стање за врло мали број људи који су необично осетљиви на загађење ваздуха.
    101-150Нездраво за осетљиве групеЧланови осетљивих група могу имати здравствене последице. Општа популација вероватно неће бити погођена.
    151-200НездравиСвако може почети да осећа здравствене тегобе; чланови осетљивих група могу имати озбиљније здравствене последице
    201-300Веома нездравимЗдравствена упозорења о хитним условима. Читава популација ће бити погођена.
    300+ОпасноЗдравствено упозорење: свако може доживети озбиљније здравствене ефекте

    Да бисте сазнали више о квалитету ваздуха и загађењу, погледајте тему на википедији о квалитету ваздуха или Аирнов водичу за квалитет ваздуха и ваше здравље .

    За веома корисне здравствене савете пекиншког доктора Рицхарда Саинт Цир МД, погледајте блог ввв.михеалтхбеијинг.цом .


    Употреба обавештења: Сви подаци о квалитету ваздуха су неважећи у време објављивања, а због обезбеђивања квалитета ови подаци могу бити без измењени у било ком тренутку, без обавештења. Пројектни тим "Светског индекса квалитета ваздуха" је уложио разуман напор и бригу приликом састављања садржаја ових информација и пројектни тим или његови агенти, ни под каквим околностима неће бити одговорни због било каквог губитка, повреде или оштећења која настају директно или индиректно из коришћења ових података.



    Settings


    Language Settings:


    Temperature unit:
    Celcius