NASA – Föld-megfigyelések és eszközök levegőminőségi alkalmazásokhoz
NASA - Earth Observations and Tools for Air Quality Applications

Posted on April 26th 2015
Ossza meg: aqicn.org/faq/2015-04-26/nasa-earth-observations-and-tools-for-air-quality-applications/hu/

Abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy Dr. Pawan Gupta meghívott minket a NASA Applied Remote Sensing Training ( ARSET ) csapatából, hogy tartsunk előadást World Air Quality Index projektünkről a Föld-megfigyelések és eszközök a levegőminőségi alkalmazásokhoz webináriumon:

arset.gsfc.nasa.gov/airquality/webinars/observations-tools-south-east-asia

Aki nem tudott részt venni a tréningen, és szeretné megszerezni a bemutatónkat, az erről a linkről töltheti le: waqi-arset-v1.2.pdf (a webinárium teljes tartalma az arset-aq honlapjáról is elérhető).


--

A webináriumon Dr. Pawan Gupta bemutatta a porvihart, amely 2015. április 2-án kezdődött, és néhány nap alatt az Arab-félszigetről India felé vonult.

Az alábbi animáció ezt a porvihart mutatja be, a MODIS képei alapján.

Mivel az Aerosol Optical Depth használata száraz/sivatagos területeken még mindig aktív kutatási terület (a felületi reflexiós probléma miatt, olvass tovább ebből a cikkből vagy abból a cikkből ), sajnos nem lehetséges a porpontszám fedvény használata a por kiemelésére. zónák az Arab-félsziget felett.

Ezért ehelyett egy új feldolgozási koncepciót használunk a porzóna próbaképpen kiemelésére (az animációban kékkel kiemelve, és csak a föld felett).

Kattintson ide az összes GYIK bejegyzés megtekintéséhez
  • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
  • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
  • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
  • A levegőminőség és szennyezettség méréséről:

    A levegőminőségi szintekről

    -Levegőminőségi index (AQI) értékekAz egészségügyi aggályok szintjei
    0 - 50A levegő minősége kielégítőnek tekinthető, és a levegőszennyezés kevés vagy semmilyen kockázatot jelent
    51 -100MérsékeltA levegő minősége elfogadható; egyes szennyező anyagok esetében azonban mérsékelten aggodalomra adhat okot olyan kevés ember számára, akik szokatlanul érzékenyek a levegőszennyezésre.
    101-150Egészségtelen az érzékeny csoportok számáraAz érzékeny csoporttagok egészségügyi hatásokat tapasztalhatnak. A nagyközönséget valószínűleg nem érinti.
    151-200EgészségtelenA teljes lakosság érzékeli az egészségre gyakorolt hatásokat; az érzékeny csoportok tagjai komolyabb tüneteket tapasztalhatnak
    201-300Nagyon egészségtelenEgészségügyi figyelmeztetések vészhelyzet esetén. Az egész lakosság nagyobb valószínűséggel érinti.
    300+VeszélyesEgészségügyi figyelmeztetés: mindenki súlyos egészségügyi hatásokat tapasztalhat

    Ha többet szeretne megtudni a levegőminőségről és a szennyezésről, tekintse meg a Wikipédia Levegőminőség témakörét vagy az airnow Levegőminőség és egészsége című útmutatóját .

    A pekingi orvos, Richard Saint Cyr MD nagyon hasznos egészségügyi tanácsaiért tekintse meg a www.myhealthbeijing.com blogot.


    Használati közlemény: Az összes levegőminőségre vonatkozó adat érvénytelenítése a közzététel időpontjában, és a minőségbiztosítás miatt ezek az adatok bármikor előzetes értesítés nélkül módosíthatók. A Világ levegőminőségi mutatója projekt minden ésszerű ismeretet és gondosságot gyakorolt ezen információk tartalmának összeállításában, és semmilyen körülmények között nem fogja a Világ levegőminőségi mutatója a projektcsapat vagy ügynökei felelősséggel tartoznak az adatok átadásából közvetlenül vagy közvetve okozott veszteségekért, sérülésekért vagy károkért szerződésben, kártérítésben vagy egyéb módon.



    Settings


    Language Settings:


    Temperature unit:
    Celcius