NASA - Γη Παρατηρήσεις και Εργαλεία για Εφαρμογές Ποιότητας Αέρα
NASA - Earth Observations and Tools for Air Quality Applications

Posted on April 26th 2015
Μερίδιο: aqicn.org/faq/2015-04-26/nasa-earth-observations-and-tools-for-air-quality-applications/el/

Είχαμε την τιμή να προσκληθούμε από τον Δρ Pawan Gupta από την ομάδα της NASA Applied Remote Sensing Training ( ARSET ) για να κάνουμε μια παρουσίαση σχετικά με το έργο World Air Quality Index στο διαδικτυακό σεμινάριο Earth Observations and Tools for Air Quality Applications:

arset.gsfc.nasa.gov/airquality/webinars/observations-tools-south-east-asia

Για όσους δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση και θα ήθελαν να λάβουν την παρουσίασή μας, μπορείτε να την κατεβάσετε από αυτόν τον σύνδεσμο: waqi-arset-v1.2.pdf (το πλήρες περιεχόμενο του διαδικτυακού σεμιναρίου είναι επίσης διαθέσιμο από τον ιστότοπο arset-aq ).


--

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του διαδικτυακού σεμιναρίου, ο Δρ Pawan Gupta παρουσίασε το Dust Storm που ξεκίνησε στις 2 Απριλίου 2015 και μετακινήθηκε από την Αραβική Χερσόνησο προς την Ινδία μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.

Η παρακάτω κινούμενη εικόνα δείχνει αυτήν την καταιγίδα σκόνης, με βάση τις εικόνες MODIS .

Δεδομένου ότι η χρήση του οπτικού βάθους αερολύματος σε ξηρές/ερήμους περιοχές εξακολουθεί να είναι ενεργός τομέας έρευνας (λόγω προβλήματος ανακλαστικότητας της επιφάνειας, διαβάστε περισσότερα από αυτό το άρθρο ή εκείνο το άρθρο ), δυστυχώς δεν είναι δυνατή η χρήση της επικάλυψης βαθμολογίας σκόνης για την επισήμανση της σκόνης ζώνες πάνω από την αραβική χερσόνησο.

Έτσι, αντ 'αυτού, χρησιμοποιούμε μια νέα ιδέα επεξεργασίας για να επισημάνουμε δοκιμαστικά τη ζώνη της σκόνης (τονισμένη με μπλε χρώμα στο κινούμενο σχέδιο και μόνο πάνω από τη γη).

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε όλες τις FAQ καταχωρήσεις
  • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
  • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
  • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
  • Σχετικά με τη μέτρηση της ποιότητας του αέρα και της ρύπανσης:

    Σχετικά με τα επίπεδα ποιότητας αέρα

    -Τιμές του δείκτη ποιότητας αέρα (AQI).Επίπεδα ανησυχίας για την υγεία
    0 - 50ΚαλόςΗ ποιότητα του αέρα θεωρείται ικανοποιητική και η ατμοσφαιρική ρύπανση παρουσιάζει μικρό ή καθόλου κίνδυνο
    51 -100ΜέτριοςΗ ποιότητα του αέρα είναι αποδεκτή. Ωστόσο, για ορισμένους ρύπους μπορεί να υπάρχει μέτρια ανησυχία για την υγεία για ένα πολύ μικρό αριθμό ατόμων που είναι ασυνήθιστα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση.
    101-150Ανθυγιεινό για ευαίσθητες ομάδεςΤα μέλη ευαίσθητων ομάδων ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις στην υγεία. Το ευρύ κοινό δεν είναι πιθανό να επηρεαστεί.
    151-200ΑνθυγιεινόςΟ καθένας μπορεί να αρχίσει να αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις στην υγεία. τα μέλη ευαίσθητων ομάδων ενδέχεται να έχουν πιο σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία
    201-300Πολύ ΑνθυγιεινόΠροειδοποιήσεις για την υγεία σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Όλος ο πληθυσμός είναι πολύ πιθανόν να επηρεαστεί.
    300+ΕπικίνδυνοςΠροειδοποίηση για την υγεία: Όλοι μπορεί να έχουν πιο σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία

    Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ποιότητα του αέρα και τη ρύπανση, ανατρέξτε στο θέμα της wikipedia για την ποιότητα του αέρα ή στον οδηγό airnow για την ποιότητα του αέρα και την υγεία σας .

    Για πολύ χρήσιμες συμβουλές υγείας του γιατρού του Πεκίνου Richard Saint Cyr MD, ανατρέξτε στο ιστολόγιο www.myhealthbeijing.com .


    Ειδοποίηση χρήσης: Όλα τα δεδομένα για την ποιότητα του αέρα δεν έχουν εγκριθεί κατά τη στιγμή της δημοσίευσης και, λόγω της διασφάλισης της ποιότητας, τα δεδομένα αυτά μπορούν να τροποποιηθούν χωρίς προειδοποίηση ανά πάσα στιγμή. Το έργο Παγκόσμιο Δείκτη Ποιότητας του Αερίου έχει ασκήσει όλες τις εύλογες δεξιότητες και φροντίδα κατά την κατάρτιση του περιεχομένου αυτών των πληροφοριών και σε καμία περίπτωση το Ομάδα Παγκόσμιας Ποιότητας Αέριας Ποιότητας ή οι αντιπρόσωποί της είναι υπεύθυνοι για συμβόλαιο, αδικοπραξία ή άλλως για τυχόν απώλειες, τραυματισμούς ή ζημίες που προκύπτουν άμεσα ή έμμεσα από την παροχή αυτών των δεδομένων.



    Settings


    Language Settings:


    Temperature unit:
    Celcius