Luchtkwaliteitsaanduiding: update naar de EPA AirNow-standaard
Air Quality Designation: Update to the EPA AirNow standard

Posted on February 7th 2013
(re-edited on February 13th 2013)
Deel: aqicn.org/faq/2013-02-07/air-quality-designation-update-to-the-epa-airnow-standard/nl/

Om historische redenen gebruikt het World Air Quality Index-project de Chinese MEP-aanduiding (Ministerie van Milieubescherming) voor de luchtkwaliteitsniveaus. Dit behoort nu tot het verleden en de aanduiding zal vanaf nu de AirNow-normen van de Amerikaanse EPA (Environmental Protection Agency) volgen.

De onderstaande tabel geeft een overzicht van de verschillen in aanduiding tussen de twee standaarden, evenals de vertalingen voor de verschillende talen.

AQI Range Old MEP Designation New EPA AirNow Designation New Chinese translation New Japanese translation New Korean translation New Russian translation Color coding
0-50 Excellent Good 파랑Среднее
51-100 Good Moderate 초록Неподходящее для особо восприимчивых
101-150 Lightly Polluted Unhealthy for Sensitive Groups 轻度污染軽微汚染노랑Плохое
151-200 Moderately Polluted Unhealthy 中度污染軽度汚染주황Нездоровое
201-300 Heavily Polluted Very Unhealthy 中度污染中度汚染빨강Очень нездоровое
301-500 Severely Polluted Hazardous 重度污染重汚染갈색Опасное


Please note that for now, this is only the Designation for the website which is updated. The designation for the Android application will follow soon.

(中文版请点击此处 )
Klik hier om alle FAQ-items te bekijken
 • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
 • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
 • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
 • Over de luchtkwaliteit- en vervuilingsmeting:

  Over de luchtkwaliteitsniveaus

  -Luchtkwaliteitsindex (AQI)-waardenNiveaus van gezondheidsproblemen
  0 - 50GoedLuchtkwaliteit wordt als bevredigend beschouwd en luchtverontreiniging vormt weinig of geen risico
  51 -100MatigLuchtkwaliteit is acceptabel; voor sommige verontreinigende stoffen kan er echter sprake zijn van een matige gezondheidsrisico voor een zeer klein aantal mensen dat ongewoon gevoelig is voor luchtvervuiling.
  101-150Ongezond voor gevoelige groepenLeden van gevoelige groepen kunnen gezondheidseffecten ervaren. Het grote publiek zal waarschijnlijk niet worden beïnvloed.
  151-200OngezondIedereen kan gezondheidseffecten ervaren; leden van gevoelige groepen kunnen ernstiger gezondheidseffecten ervaren
  201-300Zeer OngezondeGezondheidswaarschuwingen voor noodomstandigheden. De volledige populatie is mogelijk getroffen.
  300+gevaarlijkGezondheidswaarschuwing: iedereen kan ernstigere gezondheidseffecten ervaren

  Als u meer wilt weten over luchtkwaliteit en vervuiling, raadpleegt u het Wikipedia-onderwerp Luchtkwaliteit of de airnow-gids voor luchtkwaliteit en uw gezondheid .

  Voor zeer nuttige gezondheidsadviezen van de Beijing-arts Richard Saint Cyr MD, kijk op de blog www.myhealthbeijing.com .


  Gebruiksmelding: Alle gegevens van de luchtkwaliteit zijn niet-gevalideerd op het moment van publicatie en als gevolg van kwaliteitsborging kunnen deze gegevens op elk gewenst moment zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Het World Air Quality Index -project heeft alle redelijke vaardigheid en zorg besteed aan het samenstellen van de inhoud van deze informatie en onder geen enkele voorwaarde zal de World Air Quality Index projectteam of zijn agenten zijn aansprakelijk in contract, onrechtmatige daad of anderszins voor enig verlies, letsel of schade die direct of indirect voortvloeit uit de levering van deze gegevens.  Settings


  Language Settings:


  Temperature unit:
  Celcius