Air Quality Forecasting Models
Real-time and Historical Analysis

Μερίδιο: aqicn.org/forecast/models/el/

Η Πρόβλεψη Ποιότητας Αέρα - που αναφέρεται επίσης ως "Μοντελοποίηση Ατμοσφαιρικής Διασποράς" ( wikipedia ) είναι η τέχνη της προσομοίωσης του τρόπου με τον οποίο οι ατμοσφαιρικοί ρύποι, όπως τα PM 2,5 ή το όζον, διασκορπίζονται στην ατμόσφαιρα του περιβάλλοντος.

Το αποτέλεσμα της προσομοίωσης δίνει τη συγκέντρωση περιβάλλοντος για κάθε ατμοσφαιρικό ρύπο, από την οποία μπορεί να υπολογιστεί ο Δείκτης Ποιότητας Αέρα.

Υπάρχουν δεκάδες μοντέλα διασποράς και πολλά πανεπιστήμια και ιδρύματα σε όλο τον κόσμο λειτουργούν ένα ή περισσότερα από αυτά για διαφορετικές περιοχές (π.χ. Ευρώπη, ηπειρωτικές ΗΠΑ, Ασία ...). Παρακάτω είναι μια μη εξαντλητική και επιλεγμένη λίστα με λίγα μοντέλα που χρησιμοποιούνται για την παροχή πρόβλεψης ποιότητας αέρα στο έργο "World Air Quality Index".

Χρειάζεται συνεργασία!

Απαιτείται βοήθεια για να διατηρείται ενημερωμένο το παγκόσμιο απόθεμα του μοντέλου πρόβλεψης ποιότητας αέρα.

 • Γνωρίζετε κάποιο μοντέλο που δεν αναφέρεται παρακάτω αλλά για το οποίο είναι διαθέσιμα πλέγματα δεδομένων;
 • Γνωρίζετε καλύτερες λύσεις ανάλυσης ακρίβειας που πρέπει να χρησιμοποιηθούν εδώ;
 • Έχετε κάνει παρόμοια έρευνα και θα θέλατε να τη δημοσιεύσετε εδώ;
 • Εάν ναι, στείλτε μας ένα μήνυμα από τη σελίδα συνεισφοράς και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!

  Ατμοσφαιρικά μοντέλα

  Μπορείτε να κάνετε κλικ σε οποιονδήποτε από τον χάρτη πρόβλεψης για να δείτε την κινούμενη εικόνα πρόβλεψης σε πραγματικό χρόνο, καθώς και την ανάλυση απόδοσης του μοντέλου.

  SPRINTARS Asia
  Spectral Radiation-Transport Model for Aerosol Species
  SPRINTARS East Asia
  Spectral Radiation-Transport Model for Aerosol Species
  MPIM China
  Max Planck Institut fur Meteorologie
  SILAM Asia
  System for Integrated modeLling of Atmospheric coMposition
  CAMS Europe
  Copernicus Atmosphere Monitoring Service NRT
  EMEP Europe
  European Monitoring and Evaluation Program
  CAMS World
  Copernicus Atmosphere Monitoring Service NRT
  SILAM World
  System for Integrated modeLling of Atmospheric coMposition
  NGAC
  NOAA NEMS GFS Aerosol Component
  GFS
  Global Forecast System
  NCEP EMP AQM
  Air Quality Model (AQM) Product
  BSC DREAM8b
  Barcelona Supercomputing Center DREAM8b

  Σημείωση

  Λάβετε υπόψη ότι όλες οι παραπάνω αναλύσεις γίνονται με βάση τον προϋπολογισμό του έργου World Air Quality Index.

  Δεν λάβαμε καμία επιδότηση από καμία από τις διαισθήσεις που δημοσιεύουν μοντέλα πρόβλεψης ποιότητας αέρα.

  Αναλυτική πρόβλεψη για την ποιότητα του αέρα της πόλης

  Λεπτομερής πρόβλεψη για την ποιότητα του αέρα είναι διαθέσιμη για περισσότερες από 600 πόλεις:

  Ή απλώς επιλέξτε οποιαδήποτε από αυτές τις πόλεις:

  Beijing, Shanghai, Chengdu, Shenyang, Shenzhen, Guangzhou, Qingdao, Xian, Tianjin, Saitama, Kyoto, Osaka, Seoul, Busan, Bogota, Delhi, Jakarta, Ulaanbaatar, Hanoi, Chennai, Kolkata, Mumbai, Hyderabad, Santiago, Lima, Saopaulo, Quito, Singapore, Kuala-lumpur, Ipoh, Perai, Miri, New York, Seattle, Chicago, Boston, Atlanta.

  Αποποίηση ευθυνών

  Αυτό το μοντέλο πρόβλεψης και όλα τα AQFS στα οποία βασίζεται, είναι προϊόντα έρευνας που προορίζονται να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις προβλέψεις για την ποιότητα του αέρα. Έχουν ληφθεί όλα τα εύλογα μέτρα για τη διασφάλιση της ποιότητας και της ακρίβειάς του. Ωστόσο:

  • Δεν παρέχουμε εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή, ούτε αναλαμβάνουμε καμία νομική ευθύνη ή ευθύνη για την ακρίβεια, την ορθότητα και την πληρότητα των πληροφοριών.
  • Δεν αναλαμβάνουμε καμία νομική ευθύνη ή ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που μπορεί να προκύψει άμεσα ή έμμεσα από οποιαδήποτε πληροφορία που περιέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο ή από ενέργειες που έγιναν ως αποτέλεσμα του περιεχομένου αυτού του ιστότοπου.
  • Μπορούμε να αλλάξουμε, να διαγράψουμε, να προσθέσουμε ή να τροποποιήσουμε με άλλο τρόπο τις πληροφορίες που περιέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο χωρίς προειδοποίηση

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υποκείμενες έννοιες της πρόβλεψης ποιότητας αέρα (ή της μοντελοποίησης ατμοσφαιρικής διασποράς), ανατρέξτε στο άρθρο σχετικά με μια οπτική μελέτη της επίδρασης του ανέμου της συγκέντρωσης PM 2,5 .

  Πηγές μοντέλου πρόβλεψης ποιότητας αέρα

  Η παραπάνω πρόβλεψη βασίζεται σε σύνθετο μετα-μοντέλο, που υπολογίζεται χρησιμοποιώντας διάφορα συστήματα πρόβλεψης ποιότητας αέρα (AQFS):

  Ο παραπάνω χάρτης βασίζεται στη μοντελοποίηση επιπέδου επιφάνειας PM 2.5 και τα χρώματα ακολουθούν το πρότυπο EPA AQI των ΗΠΑ .

  Σχετικά με τη μέτρηση της ποιότητας του αέρα και της ρύπανσης:

  Σχετικά με τα επίπεδα ποιότητας αέρα

  - Τιμές του δείκτη ποιότητας αέρα (AQI).Επίπεδα ανησυχίας για την υγεία
  0 - 50 Καλός Η ποιότητα του αέρα θεωρείται ικανοποιητική και η ατμοσφαιρική ρύπανση παρουσιάζει μικρό ή καθόλου κίνδυνο
  51 -100 Μέτριος Η ποιότητα του αέρα είναι αποδεκτή. Ωστόσο, για ορισμένους ρύπους μπορεί να υπάρχει μέτρια ανησυχία για την υγεία για ένα πολύ μικρό αριθμό ατόμων που είναι ασυνήθιστα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση.
  101-150 Ανθυγιεινό για ευαίσθητες ομάδες Τα μέλη ευαίσθητων ομάδων ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις στην υγεία. Το ευρύ κοινό δεν είναι πιθανό να επηρεαστεί.
  151-200 Ανθυγιεινός Ο καθένας μπορεί να αρχίσει να αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις στην υγεία. τα μέλη ευαίσθητων ομάδων ενδέχεται να έχουν πιο σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία
  201-300 Πολύ Ανθυγιεινό Προειδοποιήσεις για την υγεία σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Όλος ο πληθυσμός είναι πολύ πιθανόν να επηρεαστεί.
  300+ Επικίνδυνος Προειδοποίηση για την υγεία: Όλοι μπορεί να έχουν πιο σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία

  Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ποιότητα του αέρα και τη ρύπανση, ανατρέξτε στο θέμα της wikipedia για την ποιότητα του αέρα ή στον οδηγό airnow για την ποιότητα του αέρα και την υγεία σας .

  Για πολύ χρήσιμες συμβουλές υγείας του γιατρού του Πεκίνου Richard Saint Cyr MD, ανατρέξτε στο ιστολόγιο www.myhealthbeijing.com .


  Ειδοποίηση χρήσης: Όλα τα δεδομένα για την ποιότητα του αέρα δεν έχουν εγκριθεί κατά τη στιγμή της δημοσίευσης και, λόγω της διασφάλισης της ποιότητας, τα δεδομένα αυτά μπορούν να τροποποιηθούν χωρίς προειδοποίηση ανά πάσα στιγμή. Το έργο Παγκόσμιο Δείκτη Ποιότητας του Αερίου έχει ασκήσει όλες τις εύλογες δεξιότητες και φροντίδα κατά την κατάρτιση του περιεχομένου αυτών των πληροφοριών και σε καμία περίπτωση το Ομάδα Παγκόσμιας Ποιότητας Αέριας Ποιότητας ή οι αντιπρόσωποί της είναι υπεύθυνοι για συμβόλαιο, αδικοπραξία ή άλλως για τυχόν απώλειες, τραυματισμούς ή ζημίες που προκύπτουν άμεσα ή έμμεσα από την παροχή αυτών των δεδομένων.  Settings


  Language Settings:


  Temperature unit:
  Celcius